به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام عباس موسویان، عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار شامگاه یکشنبه در تالار نور اظهار کرد: وقف به عنوان یکی از ابزار های اقتصادی باید جایگاه خود را متناسب با شرایط اقتصادی روز و با استفاده از روش های نوین اقتصادی در کشور تثبیت کند.
عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه باید در عرصه وقف شیوه ها و روش های جدیدی ارائه شود، افزود: در بسیاری از زمان های گذشته وقف محور توسعه جامعه اسلامی بوده است.
حجت الاسلام موسویان گفت: بخش وقف نیازمند مهندسی مالی جدید و ابزارها و روش های نوین مالی است.
وی با بیان اینکه یکی از ابزارهای جدید در این عرصه، بحث صکوک یا همان اوراق بهادار مالی اسلامی است، تصریح کرد: بر این اساس کلیه قراردادهای اوراق بهادار مالی اسلامی باید سه شرط تنظیم شدن بر اساس قرارداد شرعی، شکل گیری بر پایه دارایی واقعی و قابل ارائه و معامله در بازارهای مالی باشد.
عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: انواع صکوک که در 14نوع تعریف می شود، در دو طبقه انتفاعی و غیر انتفاعی طرح ریزی و قابل اجرا است.
در ادامه داوود نصرآبادی دبیر شورای برنامه ریزی اقتصادی معاونت اقتصادی اوقاف و امور خیریه کشور اوراق وقف را روشی نوین جهت تامین مالی طرح های عام المنفعه عنوان کرد.
دبیر شورای برنامه ریزی اقتصادی معاونت اقتصادی اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه در گذشته به دلیل اینکه مردم زمین و املاک بیش از احتیاج زیادی در اختیار داشتند و به راحتی در زمینه وقف وارد می شدند، اظهار کرد: با توجه به اینکه امروزه مردم بسیاری از امکانات اقتصادی گذشته را در اختیار ندارند و با توجه به اینکه اسلام هر فردی را به سمت وارد شدن در زمینه وقف فراخوانده است، سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای حل این مسئله بحث اوراق وقف را در دستور کار خود قرار داده است.
نصرآبادی گفت: با وجود اینکه در فقه شیعی وقف پول ممکن نیست و تنها باید عین به وقف درآید با فتوای مراجع عظام تقلید، طرح اوراق وقف در این زمینه و برای انجام امور عام المنفعه در دستور کار قرار گرفته است.
مشهد - خبرگزاری مهر: نخستین نشست تخصصی اقتصاد وقف با حضور معاون بهره برداری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در مشهد برگزار شد.
کد خبر 1790195
نظر شما