به گزارش خبرنگار مهر، مراسم روز هوای پاک صبح دوشنبه با حضور یعقوب ایمانی رئیس آموزش و پرورش شهرستان فیروزکوه، فرشاد فیروزنیا کارشناس مسئول اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه و تعدادی از مسئولان آموزش و پرورش و سازمان حفاظت از محیط زیست فیروزکوه در مدرسه دخترانه "ایران دانش" این شهرستان برگزار شد.
فرشاد فیروزنیا در این مراسم گفت: این آیین با هدف آشنایی هرچه بیشتر دانش آموزان و آگاهی بخشی به آنان در زمینه چگونگی حفاظت از محیط زیست و هوای پاک و انتقال فرهنگ حفاظت از هوای پاک به خانواده برگزار شده است.
وی افزود: همه انسانها و موجودات زنده به هوای سالم نیاز دارند، چون هوای آلوده، خود مهمترین دلیل بروز بیماریهای ریوی و تنفسی است.
عوامل آلاینده محیط زیست به دو دسته کلی طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند
کارشناس مسئول اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه بیان داشت: عوامل آلاینده محیط زیست به دو دسته کلی طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند و طبق شواهد و قرائن شرکت تأمین ماسه ریخته گری، کارخانجات سیمان، کارخانه آسفالت و کارخانه آهک، مهمترین منابع آلاینده زیست محیطی در فیروزکوه هستند.
وی اضافه کرد: معاینه فنی خودروها، تعویض به موقع فیلترها، حفظ و حراست و توسعه فضای سبز، استفاده از سوختهای مناسب، تنظیم سوخت بخاریها، جلوگیری از استعمال دخانیات و خاموش کردن خودروها در ترافیک از جمله راهکارهای پیشگیری از آلودگی هوا است.
نقش دانش آموزان در جامعه ممتاز و بی بدیل است
رئیس آموزش و پرورش شهرستان فیروزکوه نیز در این مراسم گفت: در برگرفتن قشر فرهنگی جامعه، نقش اساسی در ترویج فرهنگ حفاظت از هوای پاک ایفا می کند.
یعقوب ایمانی نقش دانش آموزان را در جامعه نقشی ممتاز و بی بدیل خواند و افزود: در حفظ و گسترش این فرهنگ ناب، دانش آموزان نقش بسزایی دارند و می توانند با انتقال چنین آموزشهایی به خانواده ها بدهند و آن را در جامعه نهادینه کنند.
وی تصریح کرد: با برگزاری ویژه برنامه های روز هوای پاک باید بر اهمیت هوای پاک بر روی جسم و روان تأکید کرد چون محیط زیست سالم از جایگاه بالایی در دین مبین اسلام برخوردار است.
مدیرآموزش و پرورش فیروزکوه ادامه داد: با نگاهی گذرا به زندگی نسلهای گذشته در می یابیم که بخشی از بیماریهای جسمی و روانی ناشی از آلودگی هوا است،ریختن زباله، آلوده کردن هوا با دود خودروها و از بین بردن درختها و فضای سبز موجب آلوده شدن هوا می شود.
وی عنوان کرد: در سنوات گذشته و با تدوین سند چشم انداز بنیادین آموزش و پرورش، راهکارهای سالم سازی محیط زیست در کتابهای درسی گنجانده شده است که لازمه دستیابی به این مهم، اطلاع رسانی و افزایش مطالعه مردم در این زمینه است.
گفتنی است، این مراسم با قرائت دکلمه، ارائه مقاله در زمینه فناوری نانو و اجرای نمایش هوای پاک از سوی دانش آموزان پایان یافت.
نظر شما