پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۲۰:۰۰

در گفت و گو با مهر

خليل شفيعي : شعر شهرستانها در حال مرگ تدريجي است / گل آلودي ادبيات شهرستانها به سرچشمه مركز برمي گردد

خليل شفيعي - شاعر و محقق ادبيات ، گفت : در هيچ دوره اي مانند امروز شعر و ادب در شهرستانها در غربت و انزوا نبوده است ، متاسفانه در پايتخت فرهنگي كشور " شيراز " نيز همين جو حاكم است .

اين شاعر و محقق ادبيات در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : متاسفانه استعدادهاي ادبي در شهرستانها هيچ حمايت كننده اي ندارند ، مراكز دولتي ، تشكل هاي فرهنگي و ادبي و كساني كه بايد در اين خصوص تشريك مساعي داشته باشند ، خيلي راحت كنار كشيده اند ، برخي از آنها نيز اصولا دانش و صلاحيت لازم را درحوزه ادبيات ندارند . 


اگر مسئولان فرهنگي بتوانند به وضعيت فرهنگي و ادبي در تهران سر و سامان بدهند ، استانها و شهرستانها هم مجبور به تابعيت هستند .

خليل شفيعي كه در شهر شيراز اقامت دارد ، تصريح كرد : نمي دانم چه بايد بگويم وقتي نويسنده و شاعر جوان براي معرفي خود و طرح آثارش ، هيچ فرصت ارزشمندي را پيدا نمي كند ، در عوض بازار كتاب هاي ادبي پر از آثار كم ارزش است ، اما صاحبان آثار قوي در حوزه شعر و داستان كه تعداد آنها در شيراز اندك نيست ، بدون حامي و مشوق مانده اند .




اين شاعر كه از چهره هاي مطرح شعردفاع مقدس است ، ياد آور شد : شاعران و نويسندگان شيرازي مجبورند آثاريكديگر را در جمع هاي دوستانه خودشان طرح كنند كه البته اين كار خالي از لطف نيست ، اما هيچ مركز و ارگاني در راه معرفي و انتشار اين آثار قدمي بر نمي دارد ، با اين كه حمايت از اهل فرهنگ ، هنر و ادب و ايجاد زمينه هاي مناسب براي رشد و تعالي اهل قلم ، در چارچوب وظايف سازماني مراكزي مانند اداره كل ارشاد استان ، تشكل هاي فرهنگي و ادبي ، حوزه هنري استان و ... قرار دارد .


اين شاعر در پايان گفت : تصور مي كنم كه در مركز ( تهران ) هم همين اوضاع برقرار است و به غير از تعدادي محدود ، ساير اهل قلم با چنين مشكلاتي درگير هستند ، به نظر من اگر مسئولان فرهنگي بتوانند به وضعيت فرهنگي و ادبي در تهران سر و سامان بدهند ، استانها و شهرستانها هم مجبور به تابعيت هستند . خطر مرگ تدريجي شعر شهرستانها را بايد جدي تر بگيريم ، هر چند گل آلودي اين وادي و ركود آن در شهرستانها به سرچشمه مركز برمي گردد !

کد خبر 179096

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha