به گزارش خبرگزاری مهر،هفته نامه "اشپیگل" در مطلبی نوشت: قبل از سخنرانی مهم "دیوید کامرون" درباره اروپا که در روز جمعه قرار بود ایراد شود مخالفان و حمایت کنندگان از پروژه اروپایی فشارها روی نخست وزیر را افزایش دادند. حزب محافظه کار انگلیس تشنه جبهه گیری و رویارویی با بروکسل است ، این در حالی است که شرکای انگلیس در خارج به محافظه کاران موسوم به توری ها درباره انزوای حاصل از این جبهه گیری هشدار داده اند.
"اد میلی باند" رهبر مخالفان در انگلیس، اخیرا با حالت تمسخر آمیزی اظهار داشته است که: "دیوید کامرون" فکر می کند که مسائلش با اتحادیه اروپا روز جمعه( بعد از سخنرانی اروپایی درباره موضع انگلیس در این اتحادیه)پایان می یابد.در حالی که وی تازه در ابتدای راه قرار دارد.
"اشپیگل" در ادامه نوشت: کامرون قرار بود روز جمعه سخنرانی مهمی را که مدتها می خواست درباره آینده انگلیس در اتحادیه اروپا ایراد کند، ارائه دهد. البته این سخنرانی باز هم به دلیل بحران گروگانگیری در الجزایر که عده ای از شهروندان انگلیسی هم جزو گروگانها بودند به تاخیر افتاد.
به نوشته "اشپیگل"، "کامرون" می خواهد مناسبات آزدانه تری با اتحادیه اروپا داشته و یک رای گیری ملی درباره در پیش گرفتن مناسبات جدید با بروکسل را اعلام کند. به این ترتیب وی می خواهد مخالفان اتحادیه اروپا در حزب محافظه کار خود را آرام کند.
در ادامه آمده است: البته این طور به نظر نمی رسد که سخنرانی کامرون یک ضربه رهایی و پایانی باشد، بلکه برعکس بحث ها درباره اروپا در انگلیس بعد از آن تازه شروع می شود. در روزهای گذشته ، مخالفان و موافقان پروژه اروپایی در جایگاههای خود مستقر شده اند.
"کامرون" هم در بد مخمصه ای گرفتار شده است. از یک طرف اکثریت مشکوک به اتحادیه اروپا در پارلمان، وی را تحت فشار قرار داده اند که بالاخره اختیارات قدرتی واگذار شده به بروکسل به کشورشان باز گردانده شود و از طرف دیگر یک ائتلاف گسترده از دیپلماتهای طرفدار اروپا ، تاجران،بانکها و تمام روسای کشورهای غربی، انگلیس را درباره انزوا و آسیب های اقتصادی حاصل از رویارویایی با اروپا هشدار می دهند.
دو روز قبل از سخنرانی مهم نخست وزیر درباره اروپا، گروههای محافظه کار مشکوک به این اتحادیه فشارها بر رئیس حزبشان را افزایش دادند. گروه پارلمانی مخالف با اروپا موسوم به "شروع تازه" که از حدود صد نفر از نمایندگان محافظه کار تشکیل شده اند در بیانیه ای خواستار تغییراتی در قرارداد لیسبون شدند.
از طرفی کامرون برای اینکه داد و فریادهای مخالفان اروپایی برای برگزاری یک رفراندوم درباره خروج از اتحادیه اروپا را آرام کند، یک رای گیری ملی درباره مناسبات جدید با بروکسل را وعده داده است که البته مشخص نیست که چه موقع این رفراندوم برگزار می شود.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب به هشدار سفیر سابق انگلیس در بروکسل و واشنگتن به کامرون اشاره کرده که وی را درباره بیدار کردن انتظارات غلط در بین انتخاب کنندگان انگلیسی هشدار داده بود.
"اشپیگل" در بخش دیگری از این مطلب نوشت: ناامنی ها درباره عضویت اتحادیه اروپا در انگلیس، سرمایه گذاران را نیز به وحشت انداخته است. حتی برخی از معاونان کامرون از جمله "نیک کلگ" معاون لیبرال دموکرات نخست وزیر، درباره تاثیرات سوزان و سخت رویارویی انگلیس با اتحادیه اروپا بر اقتصاد این کشور هشدار داده اند.
همچنین تصمیم گیریهای آشفته درباره اعلام تاریخ ایراد سخنرانی نخست وزیر درباره اروپا نیز انتقادات سختی را به وجود آورده است. حدود شش ماه است که در این باره وعده هایی داده شده است. در ابتدا قرار بود کامرون در پاییز دراین باره سخن بگوید ، بعد از آن قبل از کریسمس و سپس وعده 22 ژانویه داده شد. این سخنرانی همچنان به تاخیر افتاده است چرا که کامرون نمی داند چه می خواهد بگوید.
اما از وقتی که مقامات انگلیسی متوجه اختلافات و درگیریها در این باره شدند تاریخ این سخنرانی را بالاخره برای 18 ژانویه تعیین کردند که این تاریخ هم باز به بهانه مسئله گرونگانگیری در الجزایر به تاخیر افتاده و اروپا همچنان در انتظار مشخص شدن موضع و آینده انگلیس در اتحادیه اروپاست.
نظر شما