به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، مدير عامل شركت صنايع پتروشيمي امروز در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت : شركت ملي صنايع پتروشيمي در مزايده فروش شركت كرد و توانست برنده شود،اما در همين زمان افرادي از آمريكا و خود دولت باعث شدند كه ايران در خريد اين شركت موفق نشود .
نعمت زاده اضافه كرد:به عبارتي ديگر اگرچه ايران توانست قابليت خود را صحنه بين المللي نشان دهد اما فشارهاي سياسي باعث شد اين قرارداد به نفع ما نباشد .
همچنين مدير برنامه ريزي و توسعه شركت ملي صنايع پتروشيمي ايران درباره دلايل اين موضوع توضيح داد : ايران به دليل داشتن مواد اوليه ارزان در آينده اي نزديك به يكي از قدرتمندترين قطب هاي توليد محصولات پتروشيمي تبديل مي شود به طوري كه هدف از خريد شركت بازل نيز ايجاد يك خانواده بزرگ براي توليد پلي اتيلن بود چرا كه درهر حال ايران به يكي از بزرگترين و پرصرفه ترين مراكز براي توليد محصولات پتروشيمي محسوب مي شود .
وي درباره گسترش بازارهاي محصولات پتروشيمي گفت : ايران با رشد توليدات محصولات پتروشيمي خود به سمت كسب بازارهاي اروپايي ، آمريكاي لاتين و آفريقايي است به طوري كه نمايندگي هايي در اين كشورهاي براي بازاريابي تشكيل شده است .
نعمت زاده در ادامه در خصوص طرح خنك كن عسلويه گفت: نعليات اجرايي پروژه خنك كن عسلويه كه شركت پيمانكار آن به قاچاق محكوم شده بود دوباره آغاز شد .
وي افزود: ضبط بعضي از تجهيزات پيمانكار اين شركت كه از هلند وارد كشور شده بود و متهم شدن اين شركت به قاچاق اين تجهيزات باعث شد كه پروژه خنك كن در بندر عسلويه مدتي معطل بماند به گونه اي كه اين امر باعث شد كه شركت ملي صنايع پتروشيمي خود با مقامات قضايي كشور وارد مذاكره شود .
محمد رضا نعمت زاده اضافه كرد : مشكل پيش آمده حل شده و عمليات اجرايي طرح دوباره آغاز مي شود .
وي همچنين درباره طرحهاي اين شركت گفت : پتروشيمي بوعلي سينا درسال جاري به طور كامل راه اندازي مي شود .
وي با اشاره به پتروشيمي تندگويان گفت : فاز اول اين واحد پتروشيمي درحال توليد محصول است اما فاز دوم آن در حال اتمام است .
وي درادامه سخنان خبر از راه اندازي واحد پتروشيمي اميركبير داد و گفت : اين واحد از پتروشيمي تا چند روز آينده راه اندازي مي شود و واحد الفين ماورن نيز در حال راه اندازي است كه با راه اندازي آن بسياري از نيازهاي كشور مرتفع مي شود .
نعمت زاده اضافه كرد : هم اكنون واحد پتروشيمي زاگرس مراحل پيش راه اندازي را طي مي كند و پتروشيمي كارون نيز تا پايان سال به اتمام مي رسد .
وي با اشاره به ميزان صادرات اين شركت در سال گذشته گفت :در سال گذشته حدود يك ميليارد و 750 ميليون دلار محصول پتروشيمي صادر شده است كه در برنامه يك ميليارد و 800 ميليون دلار پيش بيني شده بود .
وي ميزان فروش داخلي كشور را نيز 11 ميليارد دلار دانست و گفت : ميزان عرضه محصولات پتروشيمي در سال جاري به خارج ز مرزها به 3 ميليارد دلار مي رسد كه نسبت به سال گذشته 70 درصد رشد خواهد داشت .
وي اضافه كرد : اين شركت تا دوروز پيش نيز 220 ميليون دلارصادرات محصول داشته است .
نظر شما