پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۳۰ دی ۱۳۹۱، ۷:۵۳

مهر گزارش می دهد:

دغدغه آلودگی زیست محیطی نیروگاه علی آباد/ مسئولان: مردم نگران نباشند

دغدغه آلودگی زیست محیطی نیروگاه علی آباد/ مسئولان: مردم نگران نباشند

علی آبادکتول - خبرگزاری مهر: نگرانی شهروندان علی آبادی درباره آلودگیهای زیست محیطی نیروگاه منطقه درحالیست که برخی متولیان امر هرگونه نگرانی در این زمینه را رد می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، پروژه احداث نیروگاه برق علی آباد کتول که یکی از پروژه های ملی به شمار می رود، در مساحتی به وسعت 80 هکتار از دستاوردهای سفر اول ریاست جمهور و هیئت دولت به استان به تصویب رسید و در سفر دوم کار روند ساخت و ساز آن با پیشرفت قابل چشمگیری همراه بوده است.

درحال حاضر اهالی منطقه نگران تاثیر منفی نیروگاه بر زراعت منطقه هستند و عنوان می کنند در صورت کار نیروگاه با فراورده های نفتی می تواند مخاطراتی برای محیط داشته باشند.

در این راستا، معاون محیط زیست گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بازدید از این نیروگاه گفت: نیروگاه گازی علی آبادکتول با دارا بودن شش واحد هر کدام به ظرفیت 162 مگاوات و ظرفیت کلی 972 مگاوات در مساحتی به وسعت 68 هکتار احداث شده است.

مهران جهانشاهی افزود: در این نیروگاه با رعایت اصول و استانداردهای زیست محیطی و انجام تست های مختلف از نظر میزان آلایندگی از سطح نرم کشوری پایین تر است.

وی اظهار داشت: سوخت مصرفی این نیروگاه از گاز طبیعی بوده و از گازوییل بعنوان سوخت دوم استفاده می کند.

وی عنوان کرد: سیستم فاضلاب نیروگاه بصوتر یک پکیج هوازی بوده و فاضلاب تولید شده در نقاط مختلف نیروگاه از طریق مجاری تغبیه شده جهت حذف باکتریها و میکروبهای موجود و تصویفه در حد استاندارد به این مجموعه هدایت و پس از تصفیه به سیستم آبهای سطحی منتقل می شود.
 

جهانشاهی یادآورشد: پارامترهای آن بصورت دوره ای توسط شرکت معتمد محیط زیست پایش و به سازمان محیط زیست ارسال می شود.
 
معاون محیط زیست گلستان یادآور شد: این پارامترها شامل، چربی، روغن فسفات، نیترات، سولفات، آمونیاک، کدورت، کلر آزاد و .... است.

وی در خصوص گازهای خروجی این نیروگاه نیز گفت: سیستم پایش گازهای خروجی از اگزوزها بصورت آنلاین قابل مشاهده است و این سیستم در اتاق کنترل نیروگاه نصب و توسط مهندسان پایش و کنترل می شود.
 
جهانشاهی اظهار داشت: در خصوص ادعاهای اعلام شده مبنی برتاثیر منفی نیروگاه بر زراعت منطقه، این مسئله به طور علمی کارشناسی نشده است و متخصصین در امر زراعت باید در این خصوص اظهار نظر کنند، که قطعا این موضوع را مورد پیگیری قرار می دهیم اما به لحظا ارتعاشات یا امواج و همچنین خروجی فاضل آب با توجه به استاندارد های رعایت شده، این موضوع تاثیری بر زراعت منطقه ندارد.

وی فزود: باتوجه به اینکه نیروگاه ها پتانسیل آلودگی دارند و در صورت کار با فرآورده های نفتی، می توانند مخاتراتی برای محیط داشته باشند و بیشترین نگرانی مردم از این باب است که نیروگاه باید ذرات، غبار یا پساب قابل مشاهده داشته باشد اما نیروگاه علی آباد کتول با منبع سوخت گاز، تحت لایزنس زیمنس آلمان کار می کند و استاندارد اروپا در فرآیند این نیروگاه اعمال می شود که از حیث این نوع آلودگی ها مثتثنی است.

معاون حفاظت محیط زیست استان گلستان در نتیجه ی بازدید انجام شده از نیروگاه تصریح کرد: تمام خروجی های اگزوزها و تصفیه فاضلاب، به درستی کار می کنند و این بازدید موید این موضوع است که مردم نگران آلودگی نیروگاه نباشند.

مدیر نیروگاه برق علی آبادکتوی نیز گفت: درحال حاضر به جهت نیاز کشور فقط دو واحد این نیروگاه به میزان 324 مگاوات برق وارد مدار و تولید می کند و در صورت نیاز کشور آمادگی تولید 972 مگاوات برق را داریم.

رحمانی افزود: به دلیل افزایش مصرف گاز در کشور از سوخت گازوییل به عنوان سوخت جایگزین در این نیروگاه استفاده می شود که در شبانه روز 460 هزار لیتر گازوییل مصرف می شود که با نصب امکانات مجهز، آلودگی آن در سطح بسیار پایین است.

وی عنوان کرد: پسابهای شهرکهای صنعتی و برداشت های غیرمجاز ار اراضی حاشیه نیروگاه، مشکلات زیادی را برای این واحد صنعتی ایجاد کرده است.
 

ابراهیم احمدی معاون فرماندار علی آباد کتول نیز گفت: مشکلات و آلودگیهای زیست محیطی نیروگاه در اذهان مردم شهرستان باعث ایجاد نگرانی شده است.
 
مردم شهرستان نگران آلودگی زیست محیطی هستند

وی اظهار داشت: در این زمینه مراجعاتی شده که نشان دهنده این است که مردم عزیز این شهرستان نگران مسائل زیست محیطی هستند.

وی تاکید کرد: در خصوص کنترل استانداردهای زیست محیطی انتظار می رود کارشناسان و مسئولان دقت بیشتری داشته باشند.
 
نیروگا سیکل ترکیبی علی‌آبادکتول در فاز نخست با شش واحد گازی هر یک به ظرفیت 162 مگاوات در مجموع به میزان 972 مگاوات با هدف تشویق، جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری غیردولتی در بخش نیروگاهی و همچنین استفاده از حداکثر توان مهندسی داخل کشور و ارتقای دانش فنی در ساخت نیروگاه‌ها به روش BOO در دستور کار سازمان توسعه برق ایران قرار گرفته است.
 
این نیروگاه در زمینی به مساحت 42 هکتار و سرمایه‌ای افزون بر 3 تریلیون و 838 میلیارد ریال در دست احداث و از سوی شرکت‌های سنا و مپنا سرمایه‌گذاری شده است.
 
فاز دوم این نیروگاه که شامل سه واحد بخاری 160 مگاواتی به ظرفیت کل 480 مگاوات است، در آینده در مجاورت بخش گاز احداث می‌شود.
 
این نیروگاه در 67 کیلومتری شهر گرگان و در 5؛6 کیلومتری شهر علی‌آبادکتول واقع شده است و از گاز طبیعی به عنوان سوخت اصلی و گازوئیل به عنوان سوخت دوم استفاده می کند.
 
نیروگاه برق علی‌آبادکتول یکی از بزرگترین و مهمترین نیروگاه‌های برق کشور است که با مشارکت تمام نیروهای ایرانی و در مدت 13 ماه واردمدار شده است.
کد خبر 1793844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha