پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱ بهمن ۱۳۹۱، ۹:۲۴

گزارش خبری/

سردرگمی معتادان اصفهان برای درمان/ نگاهی به روشهای ترک اعتیاد

سردرگمی معتادان اصفهان برای درمان/ نگاهی به روشهای ترک اعتیاد

اصفهان - خبرگزاری مهر: وجود بیش از 300 مرکز وکلینیک ترک اعتیاد و بیش از 60 کمپ در اصفهان، معتادان اصفهانی را به گیجی و سردرگمی در بازار ترک اعتیاد کشانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کاهش سن اعتیاد در کشور، اصفهان که آمار اعتیادش پائین تر از میانگین کشور است را نیز گرفتار کاهش سن مصرف کنندگان ساخته و از سویی تنوع روشهای درمان وسودجویی مافیای مواد مخدر و رخنه به بازار ترک اعتیاد سبب سر در گمی افراد برای درمان ویا روی آوردن به روشهای نادرست شده است.

درمان های علمی باید جایگزین ترک های موقتی شود

یک متخصص درمان اعتیاد معتقد است که برای داشتن جامعه پاک از اعتیاد باید به دنبال درمان های دائمی وطولانی به جای ترک های موقتی وزودگذر رفت.

امیر حسین امان بخش با بیان این مطلب، اظهار داشت: اقامت معتادان در کمپ ها یک راهکار موقتی است و برای معتادان خارج از کنترل که رفتار مخاطره آمیز داشته و به مردم آسیب می رسانند کاربرد دارد.

وی افزود: کمپ ها در صورتی موفق هستند که پس از گذراندن دوران ترک جسمی بیمار را به سوی مراکز درمان روحی و بالینی هدایت کنند.

امان بخش تصریح کرد: ترک به معنای عدم مصرف مواد است ولی درمان رهایی کامل جسم و روح از هر نوع وابستگی به مواد و داروهاست.

وی بیان داشت: به هر طریق جلوی مصرف را بگیری نامش ترک است ولی به درمان منتهی نمی شود و اکثر افراد دوباره دچار لغزش وعود مجدد می شوند.

وی ادامه داد: در ترک های کوتاه مدت فقط سعی می شود جلوی مصرف گرفته شود ولی در بحث درمان این مرحله اول است ومراحل بعدی با کار برروی روح وروان معتاد وانجام کارهای گروهی این پروسه راتکمیل می کنند.

وی با اشاره به این مطلب که فردی که معتاد است مثل اینکه هر روز گلوله ای به یک ساختمان زده ودر عرض چند سال این ساختمان ویران شده، تاکید کرد: حالا در عرض یک هفته نمی توان این ساختمان را مرمت کرد.

مدیر کلینیک پاک اصفهان عنوان کرد: معتاد باید پله پله درمان شود، تا ویرانی جسم وروحش سامان پذیرد.

امیر حسین امان بخش افزود: روش na یا انجام کارهای گروهی روشی است که اگر اصولی کار شود ودچار انحراف نشود مفید واقع شده است.

90 درصد ترک کنندگان مواد دوباره معتاد می شوند

مدیر کلینیک درمان اعتیاد پاک گفت: 90درصد افرادی که درمان نمی شوند و روی ترک مصرف نظر دارند و روح خود را درمان نمی کنند به دامن اعتیاد برمی گردند.

وی افزود: تزریق پادزهر مرفین وسایر روشهای غیر علمی مثل ترک یابویی یا ترک با داروهای ماهواره ای تنها بر روی ابعاد جسمی وقطع مصرف اثر دارند.

وی ادامه داد: درمان با داروهای نگهدارنده یکی از روشهای تایید شده علمی است که در این روش قرص یا شربت متادون یا داروی بوپرونورفین به معتاد داده می شود و مصرف او قطع می گردد.

امان بخش یادآور شد: در این روش روانشناس مرکز وپزشک معالج سعی در کم کردن میزان دارو داشته وبیمار را به سمت کمترین دوز پیش می برند تا در مرحله بعدی روی روح و روان او نیز کار شود.

وی افزود: روش دیگر نیز داروی اوپیوم است که در اصفهان حدود یکسال و در کشور دوسال پیش به صورت پایلوت به بیماران داده شد و این داروهای صنعتی بیمار را در مرحله پاکی و قطع مصرف نگه می دارند.

وی خاطرنشان کرد: این روشها که mmt نام دارد ،معتاد را از فروشنده وخواب آلودگی و دنبال مواد رفتن جدا کرده وبه شغل و کار گذشته بر می گرداند.

این پزشک متخصص ترک اعتیاد اذعان داشت: ممکن است به تشخیص پزشک حتی 10 سال داروی نگهدارنده مصرف شود و این داروها عوارض خاصی ندارند.

وی یادآور شد: تنها باید کبد فرد مورد آزمایش دوره ای قرار گیرد و تنها عرق کردن وکاهش میل جنسی از عوارض این داروهاست.

درمان براساس علائم بالینی روشی موفق در درمان اعتیاد

مدیر کلینیک درمان اعتیاد پاک ابراز داشت: در سالهای اخیر روشی بر اساس تفکر کنگره 60 که در تهران فعالیت دارند بوجود آمده که روشی تلفیقی است و در طول 11 ماه مصرف را کم کرده و به صفر می رساند.

وی افزود: این روش بر روی ابعاد روحی افراد و کارهای گروهی نیز نظر دارد.

امان بخش با بیان اینکه ،جدید ترین وکامل ترین روش درمان براساس علائم بالینی است تصریح کرد: در این روش با شربت اوپیوم وکم کردن آن براساس فرم مخصوصی که با اندازه گیری علائم بالینی فردمثل کنترل خواب و چشایی وشنوایی و...میزان دارو را تا حدی کم می کند که خود بدن قادر به ساخت مرفین شود.

وی ادامه داد: این روش بر روی برخی افراد 6 ماهه جواب داده و در طول یکسال یا 10 ماه اجرا می شود که این روش به صورت علمی وتجربی تایید شده است.

وی افزود: از نظر دانشگاهی روشهای درمان متادون ،بوپرونورفین واوپیوم و درمان بر اساس علائم بالینی ، تایید شده است وسایر روشها مورد تاکید نیست.

وی با ابراز تاسف گفت: برخی مراکز به جای درمان تنها به افزایش در آمد ومراجعات نظر دارند و این زمینه های انحراف باید توسط بازرسین بررسی شود.

امان بخش تصریح کرد: پزشکانی که با دید اقتصادی وارد این حرفه می شوند موفق نخواهند بود و زمینه انحراف درمان و پرداختن به تنها ترک مصرف را بوجود می آورند.

وی ادامه داد: افزایش مراکز درمان خصوصی مصرف کننده ها را کم کرده و آسیب های خانوادگی را تقلیل داده است.

وی خاطر نشان ساخت : افزایش خرید وفروش متادون در بازار آزاد باید ریشه یابی شود ومصرف بیماران وسهمیه آنه و مراکز در مان با بازرسی بیشتری کنترل شود.

روشtc کاملترین وجدید ترین روش درمان اعتیاد/ بیش از 300مرکز درمان اعتیاد دراستان اصفهان

کارشناس مسئول دفتراعتیاد بهزیستی استان اصفهان اعلام کرد: در سالهای اخیر دانشگاه علوم پزشکی در استان اقدام به صدور حدود250 مجوز و بهزیستی نیز افتتاح 60 مرکز و کلینیک ومطب ترک اعتیاد کرده اند.

علی اکبر ابراهیمی افزود: همچنین فرمانداری به بیش از 90 نفر مجوز تاسیس کمپ در استان اصفهان داده است.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اعتیاد دلایل مختلف روانی، اجتماعی، زیستی دارد و برای درمان آن نیز باید رویکردهای مختلف علمی با توجه به ریشه های اعتیاد هر فرد داشت.

وی تصریح کرد: تنها بر اساس یک پازل درمان اثر بخش می توان اعتیاد را ریشه ای درمان کرد.

وی ادامه داد: مطابق استانداردهای دنیا در اصفهان هم مراکز درمان فیزیولوژیکی،درمان جایگزین دارویی و درمان در مراکز اقامتی میان مدت یا کمپ ها مجوز داده شده وفعالیت می کنند.

ابراهیمی با اشاره به اینکه ،روش درمانی tc پیشرفته ترین و جدید ترین روش درمانی است، گفت: این روش بر روی همه جوانب درمان کار می کند ودر حال حاضر تنها یک مرکز اجرای این روش در استان وجود دارد.

ابراهیمی افزود: در روش tc مرکز مجهز به پزشک، روانپزشک، روانشناس، مددکار، خودیار و معتادان بهبود یافته است و با روشهای تلفیقی بعد از ترک جسمی روی بیمار کار می کنند.

وی ادامه داد: پزشکانی که مراکز ترک دایر می کنند، حتما باید دوره mmt دیده باشند و از دانشگاه علوم پزشکی یا بهزیستی مجوز داشته باشند.

وی یادآور شد: نظارت این مراکز با بهزیستی و تغذیه دارویی آنها با علوم پزشکی و معاونت غذا و داروی این مرکز است.

وی خاطر نشان کرد: برحسب جمعیت به هر 50 هزار نفر یک مرکز درمان اعتیاد تعلق می گیرد وسامانه9730272 نیز تمام وقت جوابگوی سئوالات وپیشنهادات وانتقادات مردم در زمینه اعتیاد و این مراکز است.

جلوگیری از قاچاق متادون فرهنگ سازی می خواهد

کارشناس مسئول دفتر اعتیاد بهزیستی استان اصفهان اظهار داشت: قاچاق متادون امری درآمدزاست و از ابتدا وجود داشته و کارترهای مواد مخدر این بازار را نیز در دست گرفته اند.

علی اکبر ابراهیمی افزود : مراکز باید بیماران خود را کنترل کنند و بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی نیز نظارت خود را اعمال می کند وگزارشات تخلف را بررسی می کند.

وی تصریح کرد: برای مصرف متادون باید فرهنگ سازی شود تا افراد معتاد به جای مصرف برای ترک به فروش و درآمدزایی آن فکر نکنند.

وی ادامه داد: در همه مراکزی که انسان فعالیت دارد امکان خطا وجود دارد و ممکن است مراکز درمانی نیز توسط برخی پرسنل ناکارآمد دچار انحراف و عرضه خارج از شبکه شوند.

وی یاد آور شد: پزشکان و مراکز به شدت تحت کنترل هستند و امکان خطای آنها محدود است.

فریب تبلیغات ماهواره ای و مراکز غیر پزشکی را نخورید

کارشناس مسئول دفتر اعتیاد بهزیستی استان اصفهان گفت: بنا براعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر حدود 90 هزار معتاد در اصفهان وجود دارد که تنها10 درصد آنها در روبرویی با روشهای ترک درمان واقعی می شوند.

وی افزود: از هر هزار ایرانی 27 نفر معتادند که آمار اعتیاد اصفهان پائین تر از متوسط ملی است.

ابراهیمی در خصوص کمپ های استان بیان داشت: کمپ های ترک اعتیاد به صورت هئیت مدیره ای با مجوز فرمانداری تاسیس می شود و وزارت اطلاعات نیز همراه بهزیستی بر آنان نظارت دارد.

وی ادامه داد: مدارکی مثل تحصیلات، گواهی ترک طولانی و معرفی ضامن و پزشک معتمد و نیز داشتن مکان مورد تایید از شرایط ایجاد کمپ است.

وی یادآور شد: این روش علمی نیست و تنها تجربی است و با توجه به تخلفات موجود اصراری بر تداوم کار این مراکز نیست ولی وجود بیماران پرخطر فعالیت این مراکز را اجتناب ناپذیر کرده است.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر وجود کتک درمانی در برخی کمپ ها گفت: وجود کتک درمانی برخلاف ضوابط است و با آن در صورت گزارش شدن برخورد می شود.

این کارشناس مسئول دفتر اعتیاد بهزیستی ادامه داد: از سوی بهزیستی تنها مراکز درمان نگهدارنده و نیز کمپ ها و مراکز اجتماع درمان مداری که مجوز دارند تایید شده اند و با سایر مراکز غیر مجاز در صورت مشاهده برخورد می شود.

ابراهیمی افزود: تبلیغات ماهوارهای و داروهای عطاری، مطب های غیر پزشکی و ترک های خانگی به هیچ وجه مورد تایید سازمان بهزیستی نیست.

وی تاکید کرد: اولین گام آموزش عوارض اعتیاد از سنین مهدکودک است وباید قبل از 8 سالگی کودک را با مخاطرات مواد مخدر آشنا کنیم.

ابراهیمی یادآور شد: درمان های علمی اثر بخش در کنار روشهای روحی وگروهی و ایجاد کار برای معتادان بهبود یافته و حمایت روحی و مالی از آنها زمینه سلامت جامعه از مواد را فراهم می کند.

...................................

گزارش: مهدی رفائی

کد خبر 1795192

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha