۱ بهمن ۱۳۹۱، ۱۰:۱۱

مهر گزارش می دهد؛

سوز سازهای گلستان در فراق سالن تخصصی موسیقی/ ثبت 40 گروه

سوز سازهای گلستان در فراق سالن تخصصی موسیقی/ ثبت 40 گروه

گرگان - خبرگزاری مهر: بیش از 40 گروه موسیقی مقامی و اصیل در گلستان فعالیت دارند در شرایطی که این استان فاقد سالن تخصصی و استاندارد برای اجرای موسیقی است و هنرمندان این رشته همچنان در سالنهایی که مناسب برای موسیقی نیست، به اجرای برنامه می پردازند.

به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر تنها سالن استاندارد برای اجرای موسیقی در گلستان تالار فخرالدین اسعد گرگانی به شمار می رود و سایر سالنها به هیچ وجه خاص موسیقی نیستند.

گلستان در دو سال گذشته میزبان جشنواره بین المللی موسیقی فجر بوده، از اینرو، ضرورت ساخت سالن مناسب و استاندارد برای رفع دغدغه های اهالی موسیقی و هنردوستان به این رشته ضروری بنظر می رسد.

از سوی دیگر مسئولان استان گلستان درتلاشند تا برای سومین سال پیاپی، میزبان جشنواره بین المللی موسیقی فجر را برای استان به ارمغان آورند، تلاشی که تاکنون قطعی نشده است.

بیست‌وهشتمین جشنواره  بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری حسن ریاحی 25 بهمن ماه تا 1 اسفندماه در تالارهای وحدت، رودکی،  خانه هنرمندان، پژوهشکده فرهنگ و هنر، ارسباران و برج میلاد برگزار می‌شود و طبق اعلام مسئولان گلستانی، به احتمال زیاد، این استان امسال نیز میزبان بخش استانی این جشنواره خواهد بود و رایزنیها در این زمینه ادامه دارد.

در این جشنواره 12 گروه کلاسیک ایرانی در بخش رقابتی راه یافتند که گروه هفت‌حصار به سرپرستی راستین شفیعی، گروه چنگ به سرپرستی رامین صفایی، گروه نوای مهر صددستگاه به سرپرستی حسین روزبهانی، گروه اردیبهشت به سرپرستی هادی فیض‌آبادی فراهانی و گروه ژوله به سرپرستی نیما گوران اوریمی گروه‌هایی هستند که از تهران در بخش رقابتی شاخه کلاسیک ایرانی حضور خواهند داشت.

همچنین گروه آوای فاخته قاین به سرپرستی سیدداریوش کراری از شهرستان قاین، گروه مهر استان مرکزی به سرپرستی امیر کزازی مجد از شهرستان اراک، گروه نسیم به سرپرستی نسیم احمدیان از شهرستان اصفهان، گروه اهورا ماهشهر به سرپرستی محمدرضا نیکان از شهرستان ماهشهر، گروه خیام کرمانشاه به سرپرستی سامان یزدانی‌پور از شهرستان کرمانشاه، گروه سماع قزوین به سرپرستی فریدون محمدبیگی از شهرستان قزوین و گروه مهربانگ ساری از شهرستان ساری، گروه‌های غیرتهرانی شرکت‌کننده در بخش رقابتی شاخهی کلاسیک ایرانی بیست‌وهشتمین جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی فجر هستند.

علاوه بر این، شش گروه آواز جمعی به بخش رقابتی جشنواره موسیقی فجر راه یافتند که گروه کُر ثمین به سرپرستی بهنام نجفی و رهبری گروه تیکران سوکیازیان از تهران، گروه کر ملل به سرپرستی دونا قوامی تهرانی از تهران، گروه کُر فرهنگسرای سرو به سرپرستی مرتضی کنی و رهبری گروه فرامرز رشیدی از تهران، گروه کر مهر وطن به سرپرستی مسعود نکوئی از کرمان، گروه کر فرهنگسرای بهمن به سرپرستی آرش فلاحی از تهران و گروه آوازی سونات به سرپرستی محسن بافنده از ساری، شش گروهی هستند که در بخش رقابتی شاخهی آواز جمعی در بیست‌وهشتمین جشنواره‌ بین‌المللی موسیقی فجر شرکت خواهند کرد.

هر چند فهرست آثار راه یافته به جشنواره بین المللی موسیقی فجر، نامی از گروههای موسیقی گلستان دیده نمی شود، اما مسئولان استان درتلاش هستند تا برای سومین سال پیاپی میزبانی این رویداد هنری بین المللی را نیز داشته باشند.

چندی پیش غلامرضا منتظری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان نیز در این زمینه گفت: تلاش می کنیم امسال نیز میزبان جشنواره بین المللی موسیقی و فیلم فجر باشیم.

همچنین رئیس انجمن موسیقی گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هنوز میزبانی استان در جشنواره بین المللی موسیقی فجر قطعی نشده است، بیان داشت: درحال رایزنی هستیم تا همزمان با تهران، این استان نیز میزبان این دوره از جشنواره باشد.

امیر لطیفی به مشکلات حوزه موسیقی در استان اشاره و اضافه کرد: مشکل اول اینکه، در درجه اول، توجه خوبی هم از طرف تهران و هم از سوی ارشاد نمی شود.

ثبت 40 گروه موسیقی

وی با اشاره به اینکه دفتر مرکزی انجمن در تهران مستقر است، گفت: انجمن موسیقی تشکل هنرمندان این رشته بوده و برای حمایت از این دسته باید برنامه ریزی منسجم تری داشته باشد.

وی با بیان غنای موسیقی در گلستان گفت: تاکنون 40 گروه موسیقی در استان ثبت شده است که سه گروه مقامی سیستانی، چهار گروه موسیقی ترکمن، دو گروه موسیقی کتول، دوگروه موسیقی محلی غرب و مابقی گروههای موسیقی اصیل و پاپ هستند.

لطیفی عنوان کرد: همچنین کارشناسان برجسته موسیقی مانند هوشنگ جاوید در استان بسر می برند که پژوهش های خوبی در زمینه رشته های موسیقی از جمله موسیقی مقامی داشته اند.

رئیس انجمن موسیقی گلستان بیان داشت: در مجموع به موسیقی مقامی در گلستان توجه خوبی شده است و در دو سال گذشته همزمان با تهران، جشنواره بین المللی موسیقی فجر در استان نیز برگزار شده است.

وی افزود: اگر امسال نیز این استان میزبان جشنواره باشد، در کنار گروههایی که رقابت می کنند، سه یا چهار گروه محلی نیز در این جشنواره استانی به اجرای آثار می پردازند.

لطیفی بیان داشت: در سال گذشته قبل از اجرای هر گروه، از پیشکسوت موسیقی استان دعوت شده بود که به اجرای برنامه پرداخت و گروههای خوبی مانند آوای بلوچ نیز در استان شکل گرفته اند که اکنون در شبکه های مختلف سیما به اجرای برنامه می پردازند.

رئیس انجمن موسیقی گلستان با اشاره به برنامه ریزی برای میزبانی جشنواره بین المللی موسیقی فجر یادآورشد: مهمترین مسئله فراروی بودجه است که بخشی را باید تهران تامین و بخشی دیگر از سوی استان تامین می شود و تلاش مسئولان استانی بویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد بر این است تا امسال نیز میزبان این رویداد باشیم.

نداشتن سالن تخصصی موسیقی

امیر لطیفی، از دیگر مشکلات هنرهای موسیقی در استان را نداشتن سالن استاندارد و تخصصی بیان کرد و گفت: تنها سالنی که اکنون برای اجرای کنسرت های موسیقی مناسب است، تالار فخرالدین اسعد گرگانی بوده و سار سالنها مناسب اجرای موسیقی نیست.

لطیفی گفت: همچنین پیشنهادی شده تا زمینی از سوی فرمانداری اختصاص داده شود ولی هنوز در فرایند بورکراسی است.

به گزارش مهر، 27 روز دیگر تا شروع جشنواره بین المللی موسیقی فجر باقی مانده است و هنردوستان گلستانی خواهان آن هستند تا با تلاش بیشتر مسئولان، برای سومین سال پیاپی، گلستان میزبان این جشنواره بین المللی شود.

در جشنواره بیست و ششم موسیقی فجر، گروه موسیقی شور انگیز به سرپرستی محمدرضا ابراهیمی نوازنده نی، آرش ذاکری(تار و سه تار)، پوریا میدانی(عود)، سهیل حسینی(تار)، حنیف اسماعیلی(کمانچه)، سینا سعیدی(تنبک)، فرهاد قلی نژاد(آواز)، وحید لطفی(دف)، صاحب وردان و علیرضا آقایی نژاد(سنتور) از استان گلستان پس ار بررسی توسط هیئت داوران به جشنواره راه یافته بودند.

همچنین استقبال و میزبانی مطلوب گلستانیها در بیست و ششمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، سبب شد تا این استان بار دیگر شاهد برپایی جشنواره موسیقی فجر باشد.

در جشنواره بیست و هفتم ، حضور گروه های‌ مهتاب رو به سرپرستی وصال عرب زاده از تهران، کوئینتت سازهای بادی برنجی از کشور اسلواکی- کر آوازی تهران به سرپرستی میلاد عمرانلو از تهران، گروه موسیقی دولت مرد آزادی به سرپرستی دکتر مجید تکه به همراه بداهه نوازی دردی طریک، گروه موسیقی آوای کتول به سرپرستی سید احمد حسینی و گروه موسیقی محلی به سرپرستی حسین احمدی از استان گلستان رخدادهنری بی نظیری را در گستره بین المللی در این استان رقم زده بودند.

برگزاری جشنواره بین المللی موسیقی می تواند به اعتلا و توسعه موسیقی بویزه موسیقی نواحی و مقامی در گلستان بیانجامد و این هنر را از عززلت و انزوا خارج کند.

کد خبر 1795255

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha