انوشيروان ارجمند بازيگر ،كارگردان تئاتر و تلوزيون ،در گفت وگو با خبرنگار "مهر" در مشهد، با اعلام اين مطلب افزود : دولت مردان فرهنگ نگري را از ياد برده اند و اگر امروز ضعفي در رشد و شكوفايي تئاتر شهرستان ها ديده مي شود به طور حتم به خاطر بها ندادن دولت مردان آن شهرستان به اين مقوله مي باشد .
وي دولتمردان و سياست گزاران فرهنگ شهرستانها را به توجه در تاتر دعوت كرد و گفت : تئاتر نماي عصر و زمان خود را به معرض ديد بينندگان قرار ميدهد و مي گويند ،اگر مي خواهيد از فرهنگ و ايده هاي يك ملت آگاه شويد ،بايد ملك تئائر را جداي از اقتصاد ،سياست ،روانشناسي اجتماعي ،فلسفه و ديدگاه تاريخي بدانند .
ارجمند اظهار داشت :تئاتر در شهرستانها زائيده فكر هنرمند است نه كپي برداري از آثار بي بديل اما چون امكانات آنها اندك است بايد حداكثر بهره وري را داشته باشد اما به دليل اينكه مسئولين شهرستانها اولويت را به ديگر عرصه هاي هنري مي دهند و تئاتر را به عنوان بنياد فرهنگي نمي دانند اين هنر در سالهاي اخير به مقوله اي جهت تفنن و سرگرمي مبدل شده است .
به گفته اين بازيگر قديمي تئاتر پديده كوچ هنرمندان به مركز پايتخت در سالهاي 75 تا 85 نيز به مقوله اي ركود تئاتر دامن زده است .
اين كارگردان تئاتر ، دولتمردان شهرستان ها را به خاطر بها ندادند به تئاتر مواخذه كرد و گفت : چون در تئاتر از تمامي عرصه هاي هنري استفاده مي شود اين هنر به گرانبها ترين و پرخرجترين هنرهاي موجود تبديل شده است.
ارجمند در پايان تئاتر را چراغ روشن فرهنگ دانست كه در اين زمان به چراغي پيه سوز در ايران مبدل شده كه كورسوئي بيش از آن بر جاي نمانده است و افزود : با اين همه تئاتر شهرستان نيمه جان مي شود ولي هرگز نمي ميرد.
موانع رشد تئاتر در شهرستانها - 1
انوشيروان ارجمند :تئاتر شهرستان هرگز نمي ميرد
تئاتر نشات گرفته از انديشه و تفكر هر مرز و بوم است و اگر بگوييم تئاتر مرده است ،گويي خود ،كفن و تابوت تئاتر را فراهم كرده وآنرا آماده خاكسپاري مي كنيم .
کد خبر 179534
نظر شما