به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره بینالمللی فرهنگی - بصیرتی بانوی فضیلت حضرت خدیجه (س) صبح امروز سهشنبه 3 بهمن با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن سینمایی این وزارتخانه برگزار شد.
در این برنامه عفت شریعتی، مشاور وزیر ارشاد در امور بانوان با اشاره به اهداف این جشنواره گفت: ما در زمانهای زندگی میکنیم که تنویر افکار عمومی یکی از مهمتریت رسالتها در جهت آشنایی با قرآن و عترت است.
وی افزود: در روزگاری که استکبار بینالمللی هر از چند گاهی اهانتهایی به ساحت قرآن، پیامبر (ص) و معصومین (ع) صورت میگیرد، شرط مودت نیست که ما خاموش بنشینیم.
شریعتی اضافه کرد: یکی از اهداف برگزاری این جشنواره پاسخگویی به اهانت کنندگان به ساحت قرآن و عترت است؛ البته با قلم.
مشاور وزیر ارشاد در امور بانوان گفت: جایگاه زن در جهان اسلام در جامعهسازی و تعلیم و تربیت، مهم است و مدیریت حضرت خدیجه (س) هم بر کسی پوشیده نیست. شناسایی این بانو یعنی شناسایی زن و مسئولیتی که ذات اقدس احدیت بر عهده او گذاشته است.
وی هدف دیگر جشنواره بینالمللی فرهنگی - بصیرتی بانوی فضیلت حضرت خدیجه (س) را تبیین سبک زندگی دانست و افزود: در این جهت، چه بهانهای بهتر از اینکه با باز کردن باب معرفت در زندگی معصومین، این کار را بکنیم.
شریعتی همچنین از نهادهای مرتبطی مانند معاونت امور زنان ریاست جمهوری خواستار ساماندهی سبک زندگی شد و گفت: امیدوارم بتوانیم فرمایشات مقام معظم رهبری را در این خصوص عملیاتی کنیم.
در این برنامه اسماعیل منصوری لاریجانی، پژوهشگر حوزه فلسفه و عرفان در یک سخنرانی با عنوان «حضرت خدیجه (س) صور اقالیم سبعه» گفت: حقیقت محمدیه آئینه تجلی حق تعالی است، اما زمانی پیامبر (ص) ما میتواند آئینه تمام نمای حق باشد که خودش کـَون جامع باشد؛ یعنی جامع صور سبعه باشد و مراتب هفتگانه وجود در او به فعلیت رسیده باشد.
وی این مراتب را نقش، خیال، عقل، قلب، سرّ، خفا و اختفا عنوان کرد و افزود: هر فردی که این هفت مرتبه را طی کند، قیامت او برپا میشود. پیامبر ما چون وجودش جامع این هفت اقلیم است، قیامت او برپا شده است.
منصوری لاریجانی گفت: خود پیامبر هم که به فیض اقدس رسیده و ظهور حق است، نیاز به آئینه و صور سبعه دارد و این صور سبعه کسی نیست؛ جز حضرت خدیجه. اگر پیامبر حقیقت عوالم سبعه است، صورت و آئینهاش، وجود حضرت خدیجه است.
این پژوهشگر اضافه کرد: دلیل جامعیت این صور در حضرت خدیجه، یکی این است که قبل از پیامبر، علائم ظهور او را در او شناسایی کرده بود. دوم اینکه بعد از بعثت دچار تب و لرز شدید شد. سوم اینکه پیامبر جز از خدیجه از هیچ زنی صاحب فرزند نشد.
وی ادامه داد: چهارم اینکه ازدواج آنها اصلاً با موازین معمولی ازدواجها سازگاری ندارد؛ کدام پدر دخترش را که 15 سال از پسری بزرگتر است، به عقد او درمیآورد؟ و یا اینکه چه کسی از یک طبقه متمول با پسری بیچیز ازدواج میکند؟
منصوری لاریجانی افزود: دلیل پنجم این است که امروزه روانشناسان، مخصوصاً آنها که در حوزه رواشناسی عرفانی کار کردهاند، به این نتیجه رسیدهاند که در زن و مردهای معمولی هم 7 اقلیم وجود دارد که البته به ظهور نرسیدهاند؛ ژرژ دو کیو و آنه ماری شیمل از زمره این رواشناسان هستند که 7 نسبت را بین زن و مرد کشف کردهاند.
این پژوهشگر حوزه عرفان اضافه کرد: این 7 نسبت که ماری شیمل از آنها به نام گفتمان یاد میکند، عبارتند از: گفتمان زناشویی، گفتمان اخلاقی، گفتمان عاطفی، گفتمان روان با روان، گفتمان فرهنگی، خانوادگی و اجتماعی، گفتمان سِر با سِر و گفتمان ملکوت انسانها.
نظر شما