۴ بهمن ۱۳۹۱، ۱۹:۱۹

محمدی مطرح کرد:

برگزاری کارگاه های آموزشی "ورمی کمپوست" نیاز ضروری روستاهای آسارا است

برگزاری کارگاه های آموزشی "ورمی کمپوست" نیاز ضروری روستاهای آسارا است

کرج - خبرگزاری مهر: بخشدار آسارا با اشاره به فواید ورمی کمپوست برای تبدیل زباله به کودی کاملاً ارگانیک گفت: پرورش ورمی کمپوست که یک نوع کرم زباله خوار است و به هیچ عنوان بار میکروبی ندارد می تواند علاوه بر اشتغالزایی به لحاظ زیست محیطی کاملاً مفید و مقرون به صرفه باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، بخشدار آسارا، مسئولان ادارات بخش، رئیس جهاد کشاورزی، رئیس محیط زیست، شهردار و اعضای شورای اسلامی بخش بعد از ظهر چهارشنبه از محل تولید ورمی کمپوست روستای حسنکدر ابن بخش بازدید کردند.

بخشدار آسارا طی این بازدید ضمن قدردانی از تولیدکننده ورمی کمپوست در ایجاد این کارگاه اظهار داشت: با توجه به استعدادها و قابلیت های بخش ایجاد یک کارگاه آموزشی با عنوان تولید ورمی کمپوست با همکاری ادارات ترویج و تولیدات مدیریت جهاد کشاورزی می تواند برای فعالیتهای اشتغالزایی بسیار مفید باشد.
 
محسن محمدی با اشاره به فواید ورمی کمپوست برای تبدیل زباله به کودی کاملاً ارگانیک گفت: پرورش ورمی کمپوست که یک نوع کرم زباله خوار است و به هیچ عنوان بار میکروبی ندارد می تواند علاوه بر اشتغالزایی به لحاظ زیست محیطی کاملاً مفید و مقرون به صرفه باشد.


 

وی تأکید کرد: این امر می تواند بهترین موقعیت برای روستائیان به خصوص جوانان روستایی متقاضی شغل به ویژه دانش آموختگان رشته های کشاورزی باشد تا نسبت به تولید کود ورمی کمپوست مورد نیاز این استان در روستاهای محل زندگی خود اقدام کنند.

وی ابراز امیدواری کرد در آینده ای نزدیک شاهد رشد و شکوفایی تولید کودهای آلی زیستی در بخش باشیم.



5 سبد کرم، امروز به 6 هزار سبد رسیده است

مجتبی غلامی اولین تولیدکننده ورمی کمپوست در بخش آسارا 58 سال دارد و با مدرک دیپلم طبیعی بومی روستای حسنکدر حدود دو سال است فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی در خصوص راه اندازی این کارگاه اظهار داشت: حدود 2 سال قبل پس از جمع آوری اطلاعات از داخل کشور و نیز بخشی از خارج کشور ( کارگاه صنعتی آلمان و کارگاه صنعتی و نیمه صنعتی سوئد ) از تابستان سال گذشته بلافاصله در یک کارگاه به متراژ 15 متر مربع و با 5 سبد و با سرمایه 50 میلیون تومان شروع کردم که در حال حاضر بالای 6 هزار سبد کرم ایزینیا فتیدا واقعی در حال پروش و تولید است.

برگزاری کارگاههای آموزشی مستلزم فرهنگ سازی و همکاری مسئولان

وی گفت: چون بخش آسارا منطقه ای معمولاً با مواد اولیه فراوان است و با توجه به مشکلات عدیده در بخش زباله ها و به خاطر بومی بودن و داشتن تعلقات خاطر این کارگاه را در روستا دایر کرده ام تا بتوانم به مردم این بخش خدمت کنم.

غلامی ضمن اعلام آمادگی جهت راه اندازی کارگاه آموزشی تأکید کرد: این کار نیاز به فرهنگ سازی و همکاری دستگاههای ذیربط دارد.

کد خبر 1798906

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha