۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۶:۴۳

دكتر حسين پاينده : سخت افزار ادبيات در همه جاي دنيا يكي است

نشست بررسي كتاب «درسنامه نظريه و نقد ادبي» با حضور دكتر حسين پاينده و فتح الله بي‌نياز در سراي اهل قلم نمايشگاه كتاب برگزار شد .

به گزارش گروه فرهنگ و ادب مهر ؛ به نقل ازستاد اطلاع‌رساني هجدهمين نمايشگاه بين المللي كتاب، در اين نشست كه در اولين روز برپايي نمايشگاه تشكيل شده بود، مروري بر دو كتاب گفتمان نقد و درسنامه نظريه نقد ادبي صورت گرفت.

فتح الله بي نياز دربارة كتاب گفتمان نقد گفت: گزينش مقالات، ترجمه درست، آوردن مثال و انطباق اين تئوري‌ها بر آثار پست مدرن از ويژگي‌‌هاي اين كتاب است.

وي ادامه داد: بهتر است همة نظريه‌هاي ادبي ترجمه شود، تا هم آبشخور آنها مشخص شود و هم پايگاهي براي ما باشد.

بي نياز گفت: اين كتاب را بايد داستان نويس‌ها معمولاً و منتقدان خصوصاً بخوانند.

دكتر حسين پاينده نيز در ادامة اين نشست گفت: سخت افزار ادبيات در همه جاي دنيا يكي است، زيرا ادبيات راجع به سرشت انسان است و بنابراين حد و مرز نمي‌شناسد.

وي افزود: نظريه‌هاي ادبي شيوه‌اي براي پرتو‌افكني بر دلالت‌هاي ادبي است. اين نظريه‌ها مي‌توانند وارد ادبيات ما شوند و به فهم ادبيات ما كمك كنند.

پاينده ادامه داد: نقد ادبي يك فعاليت آكادميك است و به علت اينكه دانشگاه‌ها در ايران به صورت آكادميك در اين باره فعاليت نمي‌كنند، ما نقد آكادميك در ايران نداريم. بسياري از نقدهايي كه در ايران صورت مي‌گيرد معرفي كتاب است نه نقد.

وي گفت: نقد كاوش معناست، نه جستجوي معايب. اگر نظريه‌هاي ادبي را درست بشناسيم آنگاه غناي ادبيات كلاسيك و معاصرمان را نيز بهتر مي‌شناسيم.

پاينده در پايان دربارة كتاب در سنامة نظريه و نقد ادبي گفت: ساختار اين كتاب درسي است يعني پس از هر فصل مثالهايي آورده شده و سؤال هايي مطرح شده كه خواننده را به سمت درست فكر كردن سوق مي‌دهد.

کد خبر 180036

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha