سید نوید حیدری- مجری طرح در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این طرح با نام "ویتا" عرضه شده است، افزود: ویتا یک ویترین هوشمند با امکان تشخیص موقعیت کاربر و قابلیت برقراری ارتباط با او است.
وی با اشاره به مزیت های این ویترین هوشمند، اظهار داشت: تمرکز اصلی این پایان نامه، پیاده سازی این فناوری بر روی ویترین فروشگاهها است به این ترتیب که هنگامی که عابر در محدوده ویترین قرار میگیرد سیستم موقعیت یاب، او را تشخیص میدهد.
وی ادامه داد: ابتدا اطلاعات همه محصولات در کنار آنها بر روی شیشه نمایش داده میشوند. در صورتی که کاربر محصول خاصی را انتخاب کند، اطلاعات دیگر محصولات پاک شده و نور ویترین کاهش مییابد. سپس به وسیله یک روبات با 2 درجه آزادی در داخل ویترین، نوری متمرکز به جسمی که کاربر انتخاب کرده تابانده شده و در ادامه اطلاعات کامل تری از آن محصول بر روی شیشه نمایش داده میشود.
مجری طرح قابلیت تغییر مکانی اطلاعات بر روی این ویترین وجود دارد، خاطر نشان کرد: در تمام مدتی که کاربر در محدوده ویترین قرار دارد، اگر موقعیت کاربر در فضای مقابل ویترین تغییر کند تصویر نشان داده شده بر روی شیشه نیز به گونهای جابجا میشود که کاربر همواره اطلاعات ارائه شده توسط رایانه را در کنار تصویر محصول واقعی میببیند.
به گفته وی، کاربر با لمس آن قسمت از شیشه که جسم را در آن مشاهده میکند امکان انتخاب اجناس مختلف داخل ویترین را دارد.
حیدری با بیان اینکه در صورتی که برای مدت مشخصی عابری از جلوی ویترین عبور نکند، سیستم وارد حالت پیش نمایش میشود، اضافه کرد: در این حالت روبات نور متمرکز را بر روی هر کدام از اشیا میتاباند و آن را از بقیه اجناس ویترین متمایز میکند. سپس تصاویر مربوط به آن جسم مشخص بر روی شیشه ویترین نمایش داده میشود.
وی با تاکید بر اینکه این سیستم قادر به تشخیص چپ دست یا راست دست بودن مشتری است، خاطر نشان کرد: با توجه به این که مشتری از کدام دست استفاده کرده است تمام منوهای بعدی را در سمت راست یا چپ نمایش میدهد و موقعیت نمایش تصویر با توجه به موقعیت کاربر و با الگوریتم فازی تعیین میشود به طوری که کاربر برای انتخاب قسمتهای مختلف از لحاظ دسترسی مشکل نداشته باشد.
این محقق با بیان اینکه تشخیص کلیه حرکات و فرمان های کاربر تنها با کمک یک سنسور انجام میشود، یادآور شد: برای اجرای این طرح در فروشگاهها نیاز به شیشههای خاص نیست.
وی یادآور شد: در این طرح از فناوریهای واقعیت مجازی، پردازش تصویر، بینایی ماشین، مکاترونیک و روباتیک، ارگونومی، الکترونیک، مکانیک، برنامه ریزی و مهندسی نرم افزار، مباحث بازاریابی، منطق فازی استفاده شده است.
حیدری با بیان اینکه این طرح با راهنمای دکتر علی نحوی اجرایی شده است، توضیح داد: در حال حاضر شرکت Philipsدر حال کار بر روی مدل مشابه است که همچنان در مراحل تحقیقاتی و وارد بازار نشده است.
وی هزینه سخت افزار بسیار پایین و دقت بیشتر را از جمله مزایای این محصول نسبت به طرح شرکت Philipsذکر کرد و اضافه کرد: در عین حال از نقاط ضعف این طح تک کاربره و واسط گرافیکی با کیفیت پایینتر است که با صرف زمان بیشتر بر روی برنامه نویسی آن میتوان نقاط ضعف را برطرف کرد.
به گفته مجری طرح این ویترین هوشمند را میتوان علاوه بر فروشگاهها در موزهها و گالریها مورد استفاده قرار داد.
نظر شما