۷ بهمن ۱۳۹۱، ۱۵:۱۸

چگینی در نشست کارگاه معماری:

صنعت نفت معماری زندگی بختیاری‌ها را عوض کرد

صنعت نفت معماری زندگی بختیاری‌ها را عوض کرد

یکی از اعضای هیات علمی کارگاه "خوزستان، صنعت نفت، فرهنگ سکونت" از تاثیر زیاد صنعت نفت بر زندگی ‌و معماری بختیاری‌های خوزستان حکایت کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دبیرخانه رویدادهای معماری اقدام به برگزاری کارگاه "خوزستان، صنعت نفت، فرهنگ سکونت"  در بهمن و اسفند امسال و سمینار آن در فروردین سال آینده خواهد کرد.

به مناسبت این برنامه نشستی با حضور وحید قاسمی‌ دبیر کارگاه، محمدرضا رحیم‌زاده عضو هئیات علمی کارگاه، ناصر نوروز‌زاده چگینی‌ عضو هئیات علمی کارگاه و حمید ضیائیان‌ عضو هئیات علمی کارگاه صبح امروز، هفتم بهمن برگزار شد.

ناصر نوروززاده چگینی عضو دیگر هیات علمی کارگاه نیز گفت: اهداف برگزاری چنین کارگاه‌هایی فهم سرزمین است. امروز یکی از اشتباه‌‌های ما در تصمیم‌گیری‌ها این است که شناخت درستی از سرزمین خود و وضعیت موجود نداریم لذا نمی توانیم تصمیم درست بگیریم .

وی با اشاره به نقش نفت در زندگی ایرانیان گفت: صنعت نفت و ورود آن به ایران باعث تغییراتی در گروه‌های مختلف قومی همچون بختیاری‌ها شد و یک فرصت جدیدی را از لحاظ معیشتی به وجود آورد اما عارضه‌ای را از لحاظ سکونت به وجود آورد و نفت باعث شد که یک فرهنگ سکونتی جدید به وجود بیاید.

وی ادامه داد: نیروی انسانی کوهستان‌های شمال خوزستان یعنی بختیاری‌ها برای برآورده شدن نیازهای خود همواره به دشت خوزستان در حال رفت و آمد بودند و بعد از ورود صنعت نفت به ایران تغییراتی در معماری زندگی آنها به وجود آمد و آنها تقریبا از حالت کوچ‌نشینی به سکونت روی آوردند.

در ادامه ضیائیان با ذکر این جمله که معماری را یک معلول تک‌بعدی نمی‌دانم گفت: معماری برآیند زمینه‌های متعددی است. معماری فرآیند یک محصول طولانی است. امروزه بحث‌هایی از معماری در دانشگاه‌های ما مطرح شده و با آن پز می‌دهند که روزگاری نه چندان دور به آنها می‌خندیدند.

کد خبر 1800760

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha