محمد رضا واعظ مهدوي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب گفت : امر ساماندهي كودكان خياباني از سال 80 به طور جدي در دستور كار دولت ، سازمان بهزيستي ، شوراي اجتماعي وزارت كشورو ساير نهادهاي ذيربط قرار گرفت و پس از كسب تجربيات مفيد و موثر، ساختار اوليه آن در شهرهايي كه با معضل كودكان خياباني مواجهند، شكل گرفت.
وي در خصوص اقدامات وزارت رفاه درارتباط با ساماندهي كودكان خياباني افزود: وزارت رفاه اقدام به تشكيل كارگروه ويژه اي براي ارتقاء فرايند مربوط به ساماندهي اين كودكان با استفاده ازتجربيات موجود در كشور ، كارشناسان بهزيستي و .. كرده وبراساس آن دستور العمل و آيين نامه اي براي ساماندهي كودكان خياباني در 4 سطح تنظيم شد.
وي خاطر نشان كرد: به موجب اين طرح در سطح اول كودكان خياباني در واحد هاي سيار پذيرش مي شود و در سطح دوم واحد هاي نگهداري كننده يا ساماندهي اين كودكان بين 24 ساعت تا 21 روز ايجاد مي شود البته در اين مدت توسط كارشناسان و مددكاران سعي مي شود كودكان به خانواده هاي خود بازگردانده شوند.
معاون سياستگذاري و برنامه ريزي وزارت رفاه و تامين اجتماعي تاكيد كرد: چنانچه پس از بررسي شرايط خانوادگي مشخص شد كه آنها به دليل بي سرپرست و يا بدسرپرست بودن امكان بازگشت به خانواده را ندارد زمينه هاي اقامت اين كودكان از 21 روز تا يك سال در مراكز مختلف فراهم خواهد شد .
واعظ مهدوي گفت : آخرين مرحله اين آيين نامه نگهداري كودكان خياباني بيش از مدت يك سال است كه در پرورشگاه و مراكز نگهداري طولاني مدت كه به صورت شبه خانواده اداره مي شود ، صورت خواهد گرفت.
نظر شما