به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس بررسی کلیات طرح الحاق یک تبصره به بند(10-3) قانون بودجه سال 91 کل کشور را برعهده داشتند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته دو فوریت این طرح را تصویب کردند و طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ارسال شد و در جلسه امروز پس از قرائت گزارش کمیسیون برنامه و بودجه موافقان و مخالفان این طرح دو فوریتی در صحن علنی مجلس سخنرانی کردند.
موسی الرضا ثروتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به عنوان موافق این طرح گفت: در زمان حاضر بند آورده شده در این طرح در بودجه سال 91 وجود دارد، اما تنها تفاوت آن با طرحی که نمایندگان ارائه کردند این است که در بودجه تعیین نشده است که چه میزان از درآمد اختصاص داده شده به مدارس اختصاص پیدا کند و همینطور عبارت گازرسانی تعیین شده است که ما آن را به تامین سرمایه گرمایشی مدارس دولتی تغییر داده ایم.
وی افزود: بر اساس این طرح بخشی از درآمدهای وزارت نفت که در قانون تعیین شده است به تامین سامانه گرمایشی مدارس دولتی با اولویت شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت و روستاها، اختصاص پیدا می کند.
ثروتی گفت: در این طرح ما تعیین کرده ایم که 20 درصد این اعتبارات معین شده در بودجه به تامین سامانه گرمایشی مدارس دولتی اختصاص یابد و 80 درصد آن به گازرسانی شهرها و روستاها با اولویت مناطق سردسیر، نفتخیز، گازخیز و استان هایی که برخورداری آنها از گاز کمتر از متوسط کشور است، اختصاص یابد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: علت دو فوریتی این طرح به این خاطر است که تنها یک ماه و اندی از باقی سال مانده است و ما باید سریعتر این طرح را تصویب کرده تا فرصت اجرا وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: بخاری نفتی و گازی قاتل جان بچه های ما در مدارس شده است و باید طبق استانداردها سامانه گرمایشی مدارس دولتی تامین شود.
ثروتی از نمایندگان خواست تا برای نجات جان فرزندان کشور به کلیات این طرح رأی دهند.
مصطفی افضلی فر سخنگوی کمیسیون اصل 90 نیز به عنوان دیگر موافق این طرح گفت: گازرسانی به مدارس و روستاها جزو وظایف ذاتی شرکت گاز است و به دلیل آنکه وضعیت مدارس در روستاها در فصل سرما بحرانی است و مردم با سرما دست و پنجه نرم می کنند، باید به این طرح رأی بدهیم تا هر چه سریعتر این اعتبارات اختصاص یابد و مردم از این وضعیت طاقتفرسا نجات پیدا کنند.
ناصر سودانی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان دیگر نماینده موافق این طرح گفت: مخالفان این طرح به گونه ای سخن می گویند که انگار قرار است تمام بودجه شرکت ملی گاز را در اختیار مدارس قرار دهند این در حالی است که بخشی از بودجه شرکت ملی گاز و آن هم به مدارس مناطق سردسیر اختصاص پیدا می کند.
سودانی افزود: این طرح می تواند مشکلات آتش سوزی و تلفات در مدارس را کاهش دهد و کمک می کند تا برنامه ها ضابطهمند شود و پروژههایی که خارج از ضابطه و به صورت لابیگری انجام می شود، ساماندهی شود.
وی ادامه داد: هم اکنون 150 کلاس درس در کشور داریم که فاقد امکانات گرمایشی هستند و همچنین 50 هزار اتاق اداری در مدارس کشور از امکانات گرمایشی برخوردار نیستند.
مخالفان: فرصتی برای اجرا باقی نمانده است
مسعود میرکاظمی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه شرکت ملی گاز وظیفه گازرسانی و توسعه شبکه گازی کشور و همچنین صادرات گاز را برعهده دارد، گفت: این شرکت، شرکتی نیست که ماموریت های پایین را به آن بدهیم و طرح امروز مجلس به این معنی است که ماموریت این شرکت را تا سطح مدارس تنزل دهیم.
وی افزود: این اقدام جفای به این شرکت توسعه ای است.
میرکاظمی ادامه داد: ما در حالی چنین ماموریت هایی را به شرکت ملی گاز می خواهیم واگذار کنیم که اکنون در بسیاری از مناطق کشور شبکه گازرسانی هنوز توسعه پیدا نکرده است و برخی از استان ها تنها یک شهر آن گازکشی است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تامین سامانه گرمایشی مدارس دولتی برعهده سازمان نوسازی و تجهیز مدارس است و نباید ما در مجلس این تداخل وظایف را بوجود آوریم.
وی از نمایندگان خواست تا احساسی عمل نکنند و به کلیات این طرح رأی ندهند چراکه به اعتقاد وی شرکت ملی گاز هم اکنون با مشکلات جدی مواجه است و این اقدامات موجب ناپایداری شبکه گاز در کشور می شود.
علیمحمد احمدی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان دیگر مخاطب این طرح بیان کرد: بجای آنکه شرکت ملی گاز را موظف کنیم تا سامانه گرمایشی در مدارس دولتی تامین کند، بهتر است زمینه را فراهم کنیم تا گازرسانی به روستاها انجام شود و با توسعه روستاها و مناطق محروم مشکل مدارس نیز حل شود.
محمد علیپور، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در مخالفت با کلیات این طرح تصریح کرد: دیگر تا پایان سال فرصتی برای اجرای این برنامه وجود ندارد و بهتر است شرکت ملی گاز را با تصویب چنین طرحی از وظایف ذاتیاش باز نداریم.
نماینده دولت نیز ضمن اعلام مخالفت با کلیات این طرح گفت: در زمان حاضر منابعی وجود ندارد که آن را به تامین سامانه گرمایشی در مدارس دولتی اختصاص دهیم و همچنین دیگر فرصتی در سال جاری وجود ندارد تا دولت بتواند در صورت تصویب نهایی این طرح آن را اجرایی کند.
وی افزود: تصویب این طرح موجب می شود که وزارت آموزش و پرورش و شرکت ملی نفت از وظایفی که اکنون با یکدیگر به صورت تفاهم نامه ای انجام می دهند، باز بمانند و مسیر کارشان تغییر کند.
نماینده دولت از نمایندگان خواست سهم بندی، تخصیص و توزیع منابع را که از وظایف اجرایی است، به دولت واگذار کنند و این طرح را در لایحه بودجه سال 92 بگنجانند.
پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان نمایندگان مجلس با 102 رأی موافق، 67 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 207 نماینده حاضر با کلیات این طرح مخالفت کردند.
نظر شما