به گزارش خبرنگار مهر، روز شنبه سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی عازم دمشق شد و در سوریه علاوه بر دیدار با بشار اسد رئیس جمهور با برخی دیگر از مقامات سوری دیدار و رایزنی کرد علاوه بر این در نشست خبری نیز حضور یافت.
در همین روز علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه عازم مونیخ شد تا در اجلاس امنیتی سخنرانی کند.
وزیر امور خارجه کشورمان در این کنفرانس در مورد اظهارات معاون رئیس جمهور آمریکا در اجلاس مونیخ مبنی بر پیشنهاد مذاکره دوجانبه با ایران تاکید کرد: ما قبلا نیز مذاکرات موضوعی در مورد افغانستان و عراق داشته ایم ولی آنها رفتار متعهدانه ای در قبال این مذاکرات نداشته اند. بنابراین پیشنهاد مذاکره موضوعی درصورتی قابل بررسی خواهد بود که قبل از آن از نیات صادقانه طرف مقابل اطمینان حاصل شود.
صالحی در حاشیه این اجلاس با با وزرای خارجه آلمان، ایتالیا، نخست وزیر لبنان، رئیس کمیسیون مجلس آلمان و اخضر ابراهیمی نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه ملاقات کرد.
در ملاقات صالحی با مقامات اروپایی طرفین پیشنهاد 1+5 برای انجام دور بعدی مذاکرات در قزاقستان را اعلام کردند.
البته خبرساز ترین ملاقات صالحی در مونیخ دیدار معاذ الخطیب رهبر ائتلاف ملی سوریه با وی بود که به گفته طرفین نتایج خوبی به دنبال داشته است.
در همین شرایط جوسازی های رسانه ها علیه ایران در رسانه های عربی ادامه یافت و در پی انتشار اخبار مربوط به توقیف یک کشتی حامل سلاح در آب های یمن و طرح برخی ادعاها در انتساب موضوع به جمهوری اسلامی ایران، یک مقام آگاه در وزارت امورخارجه کشورمان این ادعاها را شدیدا تکذیب کرد.
روز دو شنبه وزیر خارجه مونیخ را به مقصد قاهره ترک کرد تا در اجلاس وزیران سازمان همکاری اسلامی شرکت کند.
وزیر خارجه در حاشیه این اجلاس برای دومین بار در ظرف دو روز با همتای ترک خود دیدار کرد. وی پیشتر در حاشیه اجلاس مونیخ نیز با داود اوغلو رایزنی کرده بود.
صالحی در حاشیه اجلاس قاهره به درخواست فلسطین در مقام ریاست جنبش عدم تعهد نشست کمیته مشورتی فلسطین را برگزار کرد تا در خصوص تحولات فلسطین با اعضای این کمیته تبادل نظر صورت بگیرد.
روز سه شنبه محمود احمدی نژاد تهران را به مقصد مصر ترک کرد تا به عنوان رئیس جنبش عدم تعهد در اجلاس سران همکاری اسلامی حضور یابد.
احمدی نژاد در فرودگاه قاره مورد استقبال مرسی قرار گرفت و سپس طی دیداری با او رایزنی و تبادل نظر کرد.
احمدی نژاد در مصر رایزنیهایی با همتایان خود داشت و علاوه بر این دیدار سه جانبه روسای جمهور ایران ،مصر و ترکیه نیز برگزار شد.
سفر احمدی نژاد به مصر حاشیه هایی نیز داشت از آن جمله که رسانه های غربی مدعی شدند در حاشیه یکی از برنامه ها به احمدی نژاد حمله شده است در حالیکه مجتبی امانی رئیس دفتر حفاظت از منافع ایران در قاهره در این باره تاکید کرد هیچ مشکلی در سفر رئیس جمهوری کشورمان به قاهره به وجود نیامده و شایعات برخی رسانه ها مبنی بر حمله به وی صحت ندارد.
همچنین روز سه شنبه به طور رسمی اعلام شد که دور بعدی رایزنی های ایران و1+5 روز هشتم اسفند در قزاقستان برگزار می شود.
در این هفته دیپلماسی پارلمانی ایران نیز فعال بود رئیس مجلس با همتایان خود در خصوص حمله رژیم صهیونیستی به سوریه گفتگو کرد.
علی لاریجانی، خالد بن حلالالمعولی، علی فهد الراشد و طاهر المصری روسای مجالس ایران، عمان، کویت و اردن در گفتگوهای خود ضمن محکوم کردن حمله هوایی اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه، بر حمایت خود از ملت سوریه در مقابل تجاوزات رژیم اشغالگر قدس تاکید کردند.
روز 18 بهمن دور جدید تحریم های امریکا علیه ایران اجرا شد که رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به آن در پاسخ به خبرنگار مهر گفت:این یک حلقه ای از سلسله اقدامات خصمانه بر علیه ایران است این تحریم ها به بهانه قطعنامه هایی صورت می گیرد که همه این قطعنامه ها بخاطر فعالیت های صلح آمیز هستهای کشور ما بوده است.
موضوع دیگر سیاست خارجی در هفته جاری به روابط ایران و سنگال بر میگردد که در حاشیه دیدارهای اجلاس همکاری اسلامی در قاهره روز پنجشنبه بیانیه ای به امضای وزیران خارجه ایران و سنگال رسید که بر اساس آن دو کشور برای از سرگیری روابط سیاسی خود توافق کرده اند؛ روابطی که ازدوم سال قبل و در پی ادعاهایی از سوی طرف سنگالی معلق شده بود.
نظر شما