حبیب الله بهمنی کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار مهر دیدگاه خود را درباره سی و یکمین جشنواره فیلم فجر اینگونه بیان کرد: این دوره از جشنواره فیلم فجر تفاوت عمدهای با سالهای قبل دارد به این معنا که نبود برخی چهرههای خاص و مطرح سینما شرایطی را ایجاد کرده است تا نسل جوان فیلمساز در سینمای ایران فرصت حضور پیدا کنند.
از جنجال آفرینیهای همیشگی خبری نبود
وی در ادامه افزود: حضور برخی فیلمسازان مطرح سینمای ایران همواره موجی را ایجاد می کند که پشتوانه فرهنگی و اعتقادی هم ندارد ولی خوشبختانه در این دوره از جشنواره فیلم فجر از این دسته از موجسواری و جنجال آفرینیهای همیشگی خبری نبود و در کلیت فضای جشنواره آرامش خوبی برقرار بود و در سایه این آرامش مردم به راحتی فیلم دیدند.
بهمنی در ادامه افزود: با دیدن جدول فیلمهای جشنواره یک یا دو اسم از فیلمسازان سینمای موجسوار دیدم. ولی ایکاش همین اندک چهرههای سینمایی هم نبودند و فرصت به جوانان فعال و خوش ذوق در عرصه سینما داده می شد. به عنوان نمونه فیلم "چه خوبه که برگشتی" از آن دسته از فیلمهایی بود که دلیلی برای حضور آن در جشنواره رسمی کشور نبود و این فیلم صرفا به دلیل نام مهرجویی با استقبال مواجه شد. بنابراین بودن فیلمهایی از این دست در جشنواره فیلم فجر فرصت حضور جوانان فعال در عرصه سینما را کمتر میکند.
کارگردان فیلم سینمایی "سیب و سلما" در ادامه صحبت های خود با اشاره به فیلم های حاضر در این جشنواره با موضوعات دفاع مقدس گفت: در حوزه دفاع مقدس فیلم های خوبی وجود داشت که به اعتقاد من آثار درخور شان سینمای دفاع مقدس بود. به عنوان مثال فیلم هایی چون "تابستان طولانی"،"خاکستر و برف"،"بزرگ مرد کوچک"،" گامهای شیدایی"، "تنهای تنهای تنها"و "زیباتر از زندگی" از جمله این آثار بودند.
وی در ادامه افزود: فیلمهای دیگری چون "آفتاب، مهتاب، زمین" از جمله آثار خوب سینمای ایران هستند که بیش از هر عنوان دیگری به محتوا توجه داشتند تا گیشه.
بهمنی در ادامه صحبت های خود در ارزیابی فیلم های سینمایی حوزه هنری گفت: حوزه هنری در جشنواره سی و یکم سه فیلم "حوض نقاشی"،"تاج محل" و "حوض نقاشی" را داشت. در میان این فیلم ها به غیر از "خسته نباشید" که فیلمی شریف و انسانی بود دو فیلم آنگونه که باید نتوانستند حق مطلب را ادا کنند.
وی در پایان افزود: به اعتقاد من این آثار لحنی کنایهآمیز نسبت به مسائل اجتماع داشتند. در شرایطی که کشور از جهت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تحت فشار است نباید به عنوان متولیان فرهنگی لحنی کنایهآمیز نسبت به مسایل پیرامون به ویژه مشکلات اقتصادی داشته باشیم.
نظر شما