به گزارش خبرنگار مهر، مهرزاد لطفی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد مناسب سیستم پکس اظهار داشت: پکس (PACS) به معنای آرشیو، ذخیرهسازی و تبادل تصاویر پزشکی است که فوایدی نظیر کاهش هزینههایی مانند هزینه فیلم و از بینبردن آسیبهایی که مواد اولیه استفاده شده در فیلم به خاطر عدم برگشت پذیری به طبیعت دارد؛ ارتقاء و بهروز رسانی دانش پزشکی، نگهداری آسان و سرعت در روند درمانی و صرفه جویی در وقت را به دنبال دارد
معاون توسعه،مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: همچنین کاهش هزینههای اضافی بیمارستانها و جلوگیری از افزایش سالانه این هزینهها، ایجاد امکان خواندن فیلم در هر ساعت از شبانهروز و از هر نقطه جهان توسط تیم متخصص و ارتقای سطح کیفی خدمات نیز از دیگر اثرات استفاده از پکس است.
وی با اشاره به نگرانی های موجود از دیجیتال شدن سیستم های عکس برداری در بیمارستان ها ابراز داشت: فیلم رادیولوژی در دنیا منسوخ شده و رفتن به سمت سیستم پکس در بیمارستانها به دلیل هزینه بالای تولید فیلم وچاپخانه ضرورت محسوب می شود.
لطفی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز از پیشگامان استفاده از این یسیستم است و زودتر شروع کردن این به نفع استان است چراکه در آینده باید این دستگا ها را با قیمت بیشتر خریداری می کردیم.
مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ابراز داشت: هرساله حجمي از تصاوير اعم از سي تي اسکن و راديوگرافي و ام آر ي در بيمارستان ها تهيه مي شود که بايگاني ،ذخيره سازي و بازيابي آن ها علاوه بر زمان بر بودن هزينه زيادي را به بيمارستان ها تحميل مي کند.
وی اضافه کرد: سیستم پکس و استفاده از سی دی به تسریع روند انتقال اطلاعات کمک می کند و با توجه به اینکه فارس دارای تعداد زیاد دستگاه چاپ فیلم های بیمارستانی آنالوگ است به کمک دستگاه خاص خروجی این دستگاهای موجود تبدیل به اطلاعات دیجیتالی می شود.
معاون توسعه،مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: مانیتورهای پزشکی استفاده شده دارای کیفیت بالایی هستند و به مراتب از فیلم ساده قابلیت های تصویری بهتری دارند و بهترین مانیتور با قیمت 16 میلیون تهیه و در بیمارستان ها استفاده می شود..
لطفی اضافه کرد: سیستم cr در دو فاز در بیمارستان ها فارس اجرا می شود در فاز اول بیمارستان زینب و علی اصغر شیراز، بیمارستان مرودشت،کازرون، لار، لامرد، فیروزآباد، نورآباد داراب، نیریز، آباده و اقلید به این سیستم مجهز می شوند و مابقی در شش ماه اول سال 92 مجهز می شوند.
وی اظهار داشت: شش میلیارد و 200 میلیون تومان برای اجرای سیستم پکس هزینه شده است که با صرفه جویی های ایجاد شده در هزینه چاپ و فیلم این مبلغ باز می گردد.
مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:متاسفانه برخی همکاران رادیولوژیست با سیستم پکس و نحوه استفاده ایجاد نگرانی در بیماران و پزشکان کرده است.
لطفی ادامه داد: علوم پزشکی شیراز آمادگی برگزاری آموزش های رایگان با محوریت پکس برای پزشکان، دانشگاهیان و بخش خصوصی را دارد.
نظر شما