۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۳:۱۸

.

گزارش خبرگزاري "مهر" از فعاليتهاي صنايع دريايي وزارت دفاع در توليد انواع شناورهاي نظامي و غير نظامي

گزارش خبرگزاري "مهر" از فعاليتهاي صنايع دريايي وزارت دفاع در  توليد انواع شناورهاي نظامي و غير نظامي

گروه صنايع دريايي سازمان صنايع دفاع وابسته به وزارت دفاع در سال 1365 با هدف توليد انواع شناورهاي نظامي و غيرنظامي در كلاس هاي مختلف و ايجاد ناوگان كارآمد و به روز در تامين نيازمندي نيروهاي مسلح حريم دريا تشكيل شد. اين گروه با توجه به گستردگي مرز دريايي كشور (3 هزار كيلومتر مربع) شناورهايي را متناسب با خصوصيات ژئوپولتيكي و منطقه اي كشور توليد كرده است.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، دامنه فعاليت هاي صنايع دريايي وزارت دفاع شامل: طراحي، ساخت و توليد انواع شناورهاي سطحي، اثرسطحي و زيرسطحي نظامي، طراحي، ساخت و توليد انواع شناورهاي غير نظامي (لندينگ كرافت، بارج، يدك كش، داك 4000 تن و قايق هاي تجسسي و ...) و خدمات تعميرات و نگهداري انواع شناورها و ساخت تجهيزات نفت، گاز و پتروشيمي مي باشد.

گروه صنايع دريايي وزارت دفاع با تكيه بر نيروهاي متخصص، كاردان و توانمند در حال حاضر قابليت طراحي و مهندسي شناورها، سازه ها و تاسيسات دريايي با استفاده از جديد ترين نرم افزارها و تبديل ايده به محصول را دارا است.

اين گروه با توجه به تهديدات در مرزهاي دريايي كشور، طراحي و ساخت انواع شناورهاي نظامي متناسب با نياز نيروي دريايي كشور را همواره در سطح قابل قبولي بر عهده داشته است و تاكنون انواع ناوشكن، ناوچه هاي تندرو و موشك انداز و اژدرافكن و زيردريايي هاي كلاس متوسط را در اختيار نيروهاي مسلح كشور قرار داده است.

در بخش تعميرات شناورها نيز اين گروه با ساخت حوض هاي شناور، امكان تعميرات حجم بالايي از شناورها را به صورت همزمان فراهم نموده و در كوتاهترين زمان ممكن و با مناسب ترين هزينه، تعميرات گسترده تجهيزات دريايي را به انجام رسانيده است.

گروه دريايي وزارت دفاع تاكنون طراحي و ساخت حوض شناور 4000 تن، 800 تن و 150 تني، طراحي و ساخت نفر بر لجستيك 90 نفره، طراحي و ساخت انواع لندينگ كرافت 150، 250 و 1000 تني، طراحي و ساخت بارج 500، 1000 و 2000 تني، طراحي و ساخت فلت بارج 1000 و 2000 تني، طراحي و ساخت پاسگاه شناور 21 نفره، ساخت يدك كش 1200 ، 2400 و 4400 اسب بخار، طراحي و ساخت حوض هاي شناور با ظرفيت 1600 تن، طراحي و ساخت شناور تجسسي و امداد 12 و 20 متري ، طراحي و ساخت قايق نجات Life Boat ، طراحي و ساخت ناوچه گشتي تندرو، طراحي و ساخت ناوچه گشتي گارد ساحلي ، طراحي و ساخت برج تقطير متانول 71   5/7 متري و ساخت پانتون در ابعاد مختلف، طراحي و ساخت لندينگ كرافت 1000 و 2000 تن و ساخت حوض شناور Fd4  (چهار هزار تن4000) و چندين طرح نظامي و غير نظامي از ديگر اقدامات اين گروه مي باشد.

صنايع دريايي در حال حاضر بزرگترين توليد كننده شناورهاي فايبر گلاس و آلومينيومي با اهداف خاص همچون دفاعي، تجسسي و نجات SAR، گشت، مسافربري و ماهيگيري، قايق هاي نجات ( ضد آتش) و سازنده انواع شناورهاي هيدروگراف و آمبولانس در كشور است.

متخصصان صنايع دريايي وزارت دفاع متناسب با حريم دريايي كشورمان در شمال و جنوب، توانايي طراحي و ساخت انواع شناورهاي نظامي و غيرنظامي را متناسب با شرايط دريايي (عمق دريايي و عوارض دريايي) را دارند.

قدرت ناشي از توان صنعت دريايي جمهوري اسلامي به عنوان يك بازدارنده دفاعي موثر توانسته است هر گونه تحرك و اقدام احتمالي نيروهاي بيگانه در حريم خليج فارس و درياي خزر را خنثي سازد و در نتيجه حوزه اي امن و مطمئن براي رشد، توسعه و اعتلاي ايران اسلامي را فراهم ساخته است. 

کد خبر 182730

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha