۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۸:۳۲

دكتر لاريجاني در كنفرانس خبري «چشم اندازها و چالش هاي مسايل زنان»:

انقلاب اسلامي مدل جديدي براي زنان تعريف كرد//حجاب براي زنان محدوديت نيست//دوران حكومت انگليس و آمريكا بر كشورها گذشته است//در انتخابات تنوع تكراري به مشاركت عمومي كمك نمي كند

دكتر علي لاريجاني گفت: در انتخابات وجود تنوع لازم است، اما تنوع تكراري خيلي به مشاركت عمومي نمي انجامد، ما مي خواهيم در اين انتخابات تكثري باشد كه در آن تنوع سليقه وجود داشته باشد، در اين ميان هم بايد تصميم گيري را براي مردم آسان كنيم.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، دكتر علي لاريجاني كانديداي نهمين دوره انتخابات رئيس جمهوري با حضور در دفتر خبرگزاري فارس در كنفرانس خبري با موضوع «چشم اندازها و چالش هاي مسايل زنان» به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

در ابتداي اين جلسه، مسئول ستاد انتخاباتي دكتر لاريجاني، دليل برگزاري اين جلسه را تبيين مواضع دكتر لاريجاني اعلام  و گفت: زنان در دنيا نقش مهمي را عهده دار هستند و ما بايد در اين خصوص برنامه ريزي دقيقي انجام بدهيم و مسايل زنان را جدي بگيريم.

دكتر مرضيه وحيد دستجردي مسوول ستاد انتخابات دكتر لاريجاني در ادامه افزود: طراحي و برنامه ريزي در آينده براي زنان تحصيلكرده يكي از برنامه هاي مهم دولت آينده دكتر لاريجاني است.

دكتر لاريجاني كه دقايقي پس از ثبت نام در نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در دفتر فارس حاضر شده بود، نيز گفت: در زمان قبل از انقلاب نوعي تحجرگرايي و افراط و تفريط در كشور وجود داشت كه بعد از انقلاب به حالت متعادل رسيد. انقلاب اسلامي مدل زيست جديدي را براي بانوان تعريف كرد.

كانديداي نهمين دوره رياست جمهوري افزود: امروز ديگر زمينه براي حضور جدي تر در عرصه هاي اجرايي براي بانوان فراهم شده است. ديگر زمانه كارهاي نمادين يا نگاه ترحم آميز به زنان سپري شده است. زنان از توانمندي هاي خوبي بهره مند هستند و ما بايد در همه سطوح بهره مند شويم.

وي به سه مشكل زنان كه از دغدغه هاي اصلي دولت آينده اش است، اشاره و افزود : اولين مشكل، بسترسازي براي حضور زنان در فعاليت هاي مختلف و دوم برداشتن اجحاف ها، رفتارهاي غيرمنطقي و غيراسلامي زنان در حوزه هاي مختلف متناسب با شرايط روز و زندگي معاصر و بخش سوم شامل ورزش زنان مي شود كه با توجه به امكانات بيشتر مردان نسبت به زنان، تاحدودي نسبت به اين موضوع بي مهري شده است. سلامت روحي و جسمي دختران و زنان ما يكي از ضروريات جامعه است.

دكتر لاريجاني، در خصوص ارتقاي وضعيت زنان در دانشگاه ها گفت: در حال حاضر، زنان در دانشگاه ها از وضعيت خوبي برخوردار هستند. از نظر علمي مشكلي ندارند و تنها مساله مهم در اين ميان، شغل و كاريابي آنان بعد از تحصيلات است كه سنت گذشته تأثيرگذار بوده اند.

وي در پاسخ به اين سئوال كه پرداختن به امور زنان تا چه حد در توان رييس جمهوري است، گفت: اين مسايل به شخص رئيس جمهور مربوط نمي شود بلكه رئيس جمهور بايد بسترساز پرداختن به مسايل زنان باشد. مشكلات بايد خوب و درست مطرح شود تا صاحبنظران روي آن فكر كنند و راه حل مبارزه با آن را پيدا كنند.

اين كانديدا در پاسخ به اين سئوال كه با پديده بدحجابي چه برخوردي خواهيد داشت، گفت: جامعه بايد از پوشش مناسب برخوردار باشد، حجاب هم براي زن و هم براي مرد يك امر ضروري و لازم است و نبايد آن را يك محدوديت فرض كرد. طرز تفكر افراد و ظرفيت زيباشناسي در انتخاب نوع حجاب نقش اساسي دارد. حجاب يك معناي عقلاني و صيانت از سطح فكري جامعه دارد و اظلاع مختلفي هم دارد. اگر دولت ها با مردم صادق باشند و از يك گفت وگوي سازنده برخوردار باشند مي توانند روي اين مساله به تفاهم برسند.

وي پتانسيل مربوط به زنان را در دولت احتمالي خود، به نسبت توانايي و قدرت افراد ارزيابي كرد و افزود: زنان حتي مي توانند وزير هم باشند.

دكتر لاريجاني همچنين در پاسخ به خبرنگار "مهر" در خصوص وضعيت نهايي كانديداي اصولگرايان گفت: امروز شرايط عوض شده است. با ورود هاشمي، كل معادلات به هم ريخت، بعضي از افراد كانديدا نشدند و بعضي نيز به صحنه آمدند. در گذشته تصميم داشتيم اصولگرايان به وحدت برسند و روشهاي مختلفي را نيز دنبال كرديم ولي توفيقي در اين زمينه نبود، حتي  حداد عادل هم نامه اي مبني بر انجام نظرسنجي نوشتند و اين را هم قبول كردم. شرايط گذشت تا به صحنه جديد امروز رسيديم. من امروز هم هرگونه تلاش براي تقويت مشاركت و آرايش بهتر انتخابات كمك مي كنم. در اين شرايط بايد افكار عمومي را نگاه كرد و ديد كه آيا تنوع سلايق به نحو مطلوب هست يا تكراري است؟ بايد كمي جلوتر برويم تا شرايط مهيا شود.

وي همچنين، در پاسخ به سئوال ديگري درباره پرونده هسته اي ايران و دولت آينده خود گفت: شرايطي كه امروز رسانه ها در حال دنبال آن هستند، معقول نيست. چون حادثه اي رخ نداده كه اين همه تبليغات انجام مي شود. برداشت من اين است كه آنها مي خواهند نوعي از خطر را در ذهن مردم جدي جلوه دهند كه اضطراب روحي براي مردم به وجود بياورند و بر نوع گزينش ملت در انتخابات  تأثير بگذارند و رسانه ها در اين ميان بايد سره را از ناسره تشخيص دهند. ديگر دوران حكومت انگليس و آمريكا بر كشورهاي جهان گذشته و بايد متوجه شوند كه بايد پايشان را از مسايل داخلي كشورها بيرون بگذارند.

کد خبر 183319

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha