۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۷:۰۱

وزير كشوردر جمع خبرنگاران :

هر گونه فعاليت سياسي نيروهاي نظامي در انتخابات جرم محسوب مي شود// اعتماد مردم را سرمايه اصلي نظام مي دانيم و درانتخابات به دنبال تامين آن هستيم

عبدالواحد موسوي لاري وزير كشورتصريح كرد : بر اساس قانون انتخابات و بخشنامه ستاد فرماندهي كل قوا حضور نيروهاي نظامي به جز در تامين امنيت انتخاباتي ، خلاف است و هر گونه فعاليت سياسي آنان در عرصه انتخابات جرم محسوب مي شود.

به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، وزير كشور كه براي پاسخگويي به سوال نماينده بجنورد در مجلس حضور يافته بود، در جمع خبرنگاران پارلماني با بيان اين مطلب تصريح كرد: همه افرادي كه طبق قانون "نظامي" محسوب مي شوند خواه در سپاه  ، بسيج ، نيروي انتظامي و ارتش عضويت داشته باشند نبايد در هيچ يك از مراحل انتخابات فعاليت داشته باشند.

وزير كشور اضافه كرد: با رييس قوه قضاييه در اين باره مذاكره كرده ام و مقرر شد، سازمان قضايي نيروهاي مسلح با جديت با متخلفان برخورد كند.

موسوي لاري اظهار داشت: بخشنامه اي از سوي كميته حقوقي ستاد انتخابات وزارت كشور به همه ستادهاي استاني و مراكز ابلاغ شده است كه نظاميان نمي توانند حتي در وقت آزاد خود در ستادهاي انتخاباتي كانديداها فعاليت داشته باشند.

وي تاكيد كرد: انتخاب نيروهاي نظامي به عنوان نماينده فرماندار ، ناظر شوراي نگهبان و يا نماينده كانديدا درروز راي گيري نيز خلاف است و جرم محسوب مي شود.

موسوي لاري در پاسخ به سوالي در خصوص اظهار نظر سخنگوي قوه قضاييه مبني بر مجاز بودن فعاليت نظاميان درانتخابات در وقت آزاد آنها اظهار داشت: ايشان به بخشنامه  ستاد فرماندهي كل قوا بي توجهي كرده است و تاكيد مي كنم فعاليت نظاميان به جز در تامين امنيت انتخابات خلاف است.

وزير كشوردر بخش ديگري از سخنانش درباره تامين امنيت تجمعات و همايش هاي تبليغاتي كانديداها درايام انتخابات تصريح كرد: مسئول تامين امنيت اين گونه مراسم شوراي تامين استان و شهرستانهاست  ودراين باره شوراهاي تامين مكلف به تامين امنيت اين مراسم شده اند و ساير دستگاهها نيز موظف به همكاري با آنها هستند.

رييس شوراي امنيت كشور گفت : اميدواريم فرهنگ گفتگو و نقد كارشناسانه ديدگاهها، جايگزين تنش آفريني و برخوردهاي فيزيكي كه مغاير با شئونات اسلامي و ملي نيز مي باشد، بشود.

وي اعلام كرد: گزارشهايي از تنش آفريني و تشنج در شهرهاي زنجان و قم به وزارت كشور رسيده است كه دستور پيگيري جدي آنرا صادر كرده ايم.

از موسوي لاري درباره تبليغات كانديداها سئوال شد و وي گفت: بر اساس قانون انتخابات بعد از ثبت نام هرنوع حركت تبليغي خلاف قانون است و جرم محسوب مي شود.

وي گفت: ستاد انتخابات اين موضوع را در قالب اطلاعيه اي ، اعلام كرده است و از كانديداها انتظار داريم به آن توجه داشته باشند و اكنون نيز بر آن تاكيد مي كنم.

وزير كشور در پاسخ به سوال ديگري درباره تعدد نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري و لزوم اصلاح قانون انتخابات گفت: اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري اقدام پسنديده اي است اما اين اصلاح قانون نبايد به گونه اي صورت بگيرد كه حقوق شهروندان و حق آزادي آنها وكانديدا را سلب كند ودچار چالش جديدي شويم.

موسوي لاري افزود: اكنون بايد به فكر برگزاري انتخاباتي سالم ، آزاد ، قانوني و رقابتي  باشيم .

وزير كشور در عين حال به برخي نقص هاي قانون فعلي انتخابات رياست جمهوري اشاره كرد و گفت: اين قانون درباره سن ، تحصيلات و سابقه اجرايي كانديداها ، حد نصاب روشن و مشخص را تعريف نكرده است و بايد اين موضوع  در اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري مورد توجه قرار گيرد.

از موسوي لاري درباره رد صلاحيت برخي نامزدهاي انتخابات مياندوره اي مجلس هفتم سئوال شد و وي گفت: اين سئوال و اعتراضات را بايد شوراي نگهبان پاسخ دهد و من درنامه اي به شوراي نگهبان اين نقض قانون را متذكر شده ام .

وي افزود: اميدوارم شوراي نگهبان به خواسته و اعتراض  رد صلاحيت شدگان پاسخ مناسب بدهد.

موسوي لاري درپاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه تركيب هياتهاي اجرايي از يك تفكر و طيف سياسي انتخاب شده اند، گفت: هياتهاي اجرايي معتمدين مردم هستند  كه به فرمانداري و هياتهاي نظارت پيشنهاد مي شوند و تلاش شده است كه افرادي سالم ، صالح و بي طرف در تركيب هياتهاي اجرايي جاي بگيرند.

وي گفت: اعتماد مردم كه سرمايه اصلي نظام است بايد در انتخابات تامين شود وما در وزارت  كشور و ستاد انتخابات و هياتهاي اجرايي به دنبال آن هستيم .

کد خبر 183746

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha