به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، دولت ايران روز سه شنبه اعلام كرد كه نسبت به ثمر بخش بودن مذاكراتش با 3كشور اروپايي انگليس ، فرانسه و آلمان كه قرار است در خصوص متقاعد ساختن ايران در راستاي متوقف ساختن فعاليت هاي هسته اي اين كشور طبق برنامه از هفته آينده برگزار شود، چندان خوشبين نيست.
بر اساس اين گزارش سيروس ناصري يكي از مقامات مذاكره كننده ايراني در خصوص مسائل هسته اي ايران در همين خصوص گفت : " براي رسيدن به توافق با اروپايي ها از شانس چندان زيادي برخوردار نيستيم چرا كه اروپايي ها قادر نيستند بطور مستقل و غيروابسته به عوامل تندرو در دولت آمريكا عمل كنند و هر چند كه ما با خود اروپايي ها مشكلي نداريم ولي وقتيكه به مرحله نتيجه گيري مي رسيم ، اروپايي ها مي خواهند با آمريكايي ها مشورت و رايزني كنند."
بر اساس اين گزارش پس از آنكه تهران در مغايرت با محتواي توافقنامه نوامبر 2004ميلادي در خصوص به تعليق درآوردن عمليات هسته اي و آغاز مذاكرات اعلام كرد كه قصد دارد فعاليت هاي هسته اي خود را در خصوص غني سازي اورانيوم آغاز كند ، 3 كشور اروپايي خواستار آن شدند تا هر چه زودتر ملاقات و مذاكراتي را با نمايندگان ايران آغاز كنند .
از طرفي به ايران هشدار داده شده است كه احتمال دارد پرونده هسته اي اين كشور به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ارجاع داده شده و تحريم هايي نيز عليه ايران به اجرا درآيد.
بر اساس اين گزارش ايران موافقت كرده است تا آغاز فعاليت هاي هسته اي خود را در خصوص تبديل اورانيوم كه در واقع مقدمه اي است براي غني سازي اورانيوم است موقتا به حالت تعليق درآورد و مذاكرات حساس و فوري را با وزراي خارجه 3 كشور اروپايي انگليس ، فرانسه و آلمان به عمل آورد.
كمال خرازي وزير امور خارجه ايران نيز در همين خصوص خاطر نشان كرده است كه مذاكرات ياد شده قرار است در تاريخ 23مه (2خرداد) و در پايتخت يكي از كشورهاي اروپايي برگزار شود.
بر اساس اين گزارش اروپا به ايران پيشنهادات تچاري قابل ملاحظه و جالب توجهي را داده است و درعوض از دولت ايران نيز خواسته است كه تضميني را در خصوص اين مساله كه ايران تسليحات هسته اي توليد نمي كند ارائه دهد.
به گزارش فرانس پرس ، بهره مند شدن ايران از موقعيت هاي تجاري و ديپلماتيك و امنيتي مناسب مستلزم اين است كه اين كشور تاسيسات سوخت هسته اي خود را تعطيل كند.
اين در حالي است كه ايران اصرار دارد از سيكل كامل سوخت هسته اي كه شامل غني سازي اورانيوم است بهره مند شود با اين هدف كه از آن در جهت توليد الكتريسيته استفاده كند .
از طرف ديگر ايران بر اين باور است كه استفاده از سوخت هسته اي و فعاليت هاي مربوط به آن حق مسلم تمامي كشورهايي است كه پيمان منع گسترش تسليحات هسته اي "ان پي تي " را به امضا رسانده اند.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، سيروس ناصري در ادامه اظهارات خود همچنين به اين نكته اشاره كرد كه تصميم ايران در خصوص آغاز فعاليت هاي مربوط به سوخت هسته اي كاملا قطعي است اما ناصري به اين نكته هم اشاره كرد كه در صورتيكه ايران با مذاكره كنندگان اروپايي در خصوص پيشنهاداتي كه تهران ارائه مي دهد به توافق رسد ، احتمال دارد كه زمان آغاز فعاليت هاي خود را به تاخير اندازد.
بر اساس اين گزارش پيشنهاد ايران شامل آغاز مرحله به مرحله فعاليت هاي مربوط به غني سازي است و د رعين حال هم خواهان آن است تا از فرصت ها و موقعيت هاي فني و تجاري سودمند پيشنهاد شده از جانب اتحاديه اروپا بهره مند شود كه در واقع اين موضوع چيزي است كه با مواضع آمريكا و اروپا كاملا در ضديت است
.از طرف ديگر حسين موسويان يكي ديگر از مذاكره كنندگان مسائل هسته اي ايران نيز در خصوص ثمر بخش بودن يا عدم ثمر بخش بودن مذاكرات گفت : " از اين مذاكرات سخت بتوان به نتيجه اي رسيد چرا كه هر دو طرف مواضع و خواسته هاي خود را دارا هستند و بر آنها اصرار دارند و اين در حالي است هيچ يك از طرفين هم از خود در مقابل ديگري انعطافي نشان نمي دهد ."
وي در ادامه اظهارات خود به تلويزيون ايران به اين نكته هم اشاره كرد كه : " اروپايي ها قصد دارند مقدمات جلب رضايت خاطر ديگران را فراهم آورند و به همين دليل هم مي خواهند كه با اعضاي ثابت شوراي امنيت از جمله آمريكا كه خود باعث به تاخير افتادن روند جاري است ، مشورت و رايزني كنند . اروپايي ها خود به تنهايي نمي توانند به اتفاق ايران به يك نتيجه واحد رسند و ما متوجه هستيم كه آنا ن وظيفه سختي را بر عهده دارند."
از طرف ديگر آمريكا همچنان سعي دارد كه پرونده و موضوع هسته اي ايران را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ارجاع دهد چرا كه عقيده دارند ايران يك استراتژي شك بر انگيز را براي استفاده از پيمان "ان پي تي" و تكنولوژي هسته اي اتخاذ كرده است تا بتواند در نهايت به تسليحات هسته اي دست يابد.
از سوي ديگر ريچارد بوچر سخنگوي كاخ سفيد نيز روز دوشنبه در همين خصوص اعلام كرد: " يكي از گزينه هايي كه در خصوص مساله هسته اي ايران پيش رو داريم اين است كه موضوع ايران را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ارجاع دهيم ."
وي در ادامه همچنين تاكيد كرد : " من فكر مي كنم كه وقت آن رسيده باشد كه ايرانيان به جهان نشان دهند كه به هيچ وجه قصد توليد تسليحات هسته اي را نداشته و تضمين هايي را نيز در اين خصوص ارائه دهند."
نظر شما