اين استاد دانشگاه كه ايجاد رابطه با شوراي انتقالي عراق را نمايشگر دوگانگي در ديپلماسي كشور و موجب تخريب وجهه منطقه اي ايران مي داند درگفتگو با خبرنگار مهر اين شورا را بي اختيار و انتصابي كه شكل گيري آن مغاير با اصول و شرايط دموكراسي است، دانست و افزود : درشرايطي كه اعلام مي كنيم با حمله آمريكا به عراق و اشغال اين كشور مخالفيم و نيروهاي آمريكا و انگليس را نيروهاي متجاوز مي دانيم بايد سر حرفمان بايستيم و از شوراي منتخب و تحت اختيار كامل اشغالگران حمايت نكنيم تا متهم به دوگانگي درديپلماسي خارجي نشويم.
وي با تاكيد براينكه برقراري رابطه با شوراي حكومتي عراق به اين شورا و درنتيجه اشغالگري، وجاهت قانوني مي دهد عملكرد برخي كشورهاي عربي را در مخالفت با اين امر علي رغم تلاش آمريكا براي جلب نظر بين المللي به شورا، مثبت ارزيابي كرد و گفت: آمريكا درپي اين ديپلماسي دوگانه ايران، با اتهام تلاش براي نفوذ درعراق سعي دارد جمهوري اسلامي ايران را به برقراري روابط نزديكتر با شوراي حكومتي ترغيب كند.
دكتر شهابي افزود : اين رابطه ازيك طرف مي تواند چهره شوراي حكومتي را قانوني تر جلوه داده و برخي كشورهاي عربي را از مواضع منفي نسبت به اشغال عراق برگرداند و از طرف ديگر موجب طرد ايران از سوي سايركشورهاي عربي شود كه در هر دو حال به سود اشغالگران عراق خواهد بود .
اين تحليلگرروابط بين الملل بااشاره به اينكه شوراي حكومتي عراق بدون اجازه آمريكاهيچ تصميمي نخواهد گرفت، گفت: اين شورا فاقد پايگاه مردمي است و رابطه با آن باعث تخريب وجهه ايران درعراق و ايجاد دردسر براي ايران خواهد شد. وي در مورد مقبوليت مردمي شوراي حكومتي عراق گفت: هرچند برخي اعضاي اين شورا رهبري گروههاي بزرگ مردمي را برعهده دارند اما اين سبب به رسميت شناختن شوراي انتقالي از سوي عراقيها نشده است و چند مصوبه اين شورا از قبيل نامگذاري روز تولد حضرت زهرا (س) به نام روز زن نيز نمي تواند بيانگر گام برداشتن آن در راستاي تعاليم اسلام وخواست مردم عراق باشد.
يك استاد دانشگاه درگفتگو با "مهر"
رابطه با شوراي حكومتي عراق بر ادعاهاي آمريكا مبني بر دخالت ايران درعراق مي افزايد
دكتر سيف الرضا شهابي با اشاره به طرح چند باره اتهام دخالت ايران در امور داخلي عراق توسط مقامات آمريكا، رابطه با شوراي انتقالي عراق را اشتباه ديپلماسي خارجي ايران خواند .
کد خبر 18573
نظر شما