به گزارش خبرنگار سياسي " مهر" حسيني افزود : برنامه اصلي جمهوري اسلامي ايران، بازگشت مهاجرين در چارچوب مناسبات بين المللي و هماهنگ با كميسارياي عالي پناهندگان UNCR و با همكاري دولت اسلامي افغانستان است.
وي با بيان اينكه دولت ايران تاكنون به همه تعهدات خود طي يك سال و نيم گذشته عمل كرده، گفت: جمهوري اسلامي به همه تعهدات خود طي يك سال و نيم گذشته عمل كرده است و تمامي امكانات و تسهيلات را براي بازگشت مهاجرين فراهم كرده است.
وي با بيان اينكه سران كشور و درصدي از مردم از باقي ماندن مهاجرين در ايران ناراضي هستند، گفت: ما مجبوريم كه تا يك سال و نيم آينده تمام مهاجرين را از كشور اخراج نماييم.
حسيني در ادامه گفت: از آغاز سال 81 تاكنون 540 هزار نفر از مهاجرين افغاني از كشور خارج شدهاند ولي هنوز يك ميليون و هشتصد هزار نفر افغاني در كشور باقي ماندهاند.
وي تأكيد كرد: هر افغاني كه تا اول مهر ماه سال جاري مدرك خود را تعويض نكند، غير مجاز شناخته خواهد شد و از كشور اخراج ميشود.
مدير كل اداره اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور در خصوص مهاجرين عراقي مقيم ايران گفت: متأسفانه هنوز اقدام جدي از سوي مقامات حاكم بر عراق صورت نپذيرفته است و مقامات سازمان ملل و كميسارياي عالي پناهندگان در اين باره اقدامي انجام ندادهاند. همچنين نماينده دبير كل سازمان ملل نيز در انفجار روز گذشته بغداد كشته شده است و در مسأله وضعيت بازگشت مهاجرين عراقي شاهديم دو طرف ديگر قرار داد به تعهدات خود پايبند نبودهاند.
وي تصريح كرد: تعهد مقامات افغان ايجاد امنيت براي بازگشت كنندگان و ادغام آنها در سرزمين مادريشان بود. همچنين تسهيلات دسترسي آسان به مسكن و حداقل برخورداري مهاجرين بر اساس كنوانسيون ژنو به طور كامل انجام نشده است.
وي با بيان اينكه در سال آينده 50 درصد از كمكهاي بين المللي به ايران قطع خواهد شد، اظهار داشت: در چنين شرايطي دولت ايران در اجلاس آينده در ژنو آخرين رايزنيهاي خود را انجام خواهد داد و در صورتي كه عزم جدي براي بازگرداندن مهاجرين افغان به كشورشان صورت نپذيرد، ايران سياستهاي انقباضي خود را تشديد خواهد كرد.
وي در ادامه گفت: عراقيها به صورت خودجوش درحال بازگشت به كشورشان هستند كه ما از اين مسأله استقبال ميكنيم، اما به دليل اينكه مهاجرين از امنيت كافي در كشورشان برخوردار نيستند، اجازه قانوني خروج به آنها نخواهيم داد.
وي با بيان اينكه سه برنامه براي بازگشت مهاجرين در نظر گرفته شده است، گفت: تشكيل شوراي عالي سياست گذاري خارجي، سازمان ملي مهاجرت مجري و موسسه تحقيقاتي آكادمي تحقيقات از جمله سياستهاي اداره كل اتباع براي عودت دادن مهاجرين به كشورهايشان است.
نظر شما