به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر"، مرتضي پرهيزكار رئيس سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان در اين مراسم با اشاره به اهميت كارآفريني و ارتباط آن با دانشگاه گفت: ارتباط كارآفريني و دانشگاه موضوع اصلي است كه ريشه در پيوند علم و اقتصاد داشته و هر كشوري كه بتواند ارتباط مناسب و مستحكم تري را بين اين دو نهاد برقرار كند، مي تواند مراتب ترقي و پيشرفت را سريع تر طي نمايد.
وي به حضور سه جريان "پژوهش"، "آموزش" و "فعاليت هاي اجتماعي و فرهنگي" در دانشگاه ها اشاره كرد و با ارائه تحليلي از حضور كارآفريني در كنار اين سه جريان افزود: كارآفريني مي تواند جريان پژوهش را در دانشگاه ها تقويت نمايد.
رييس سازمان همياري اشتغال افزود: همچنين دانشگاه ها با ارائه پژوهش ها و دستاوردهاي خود به بخش اقتصادي مي توانند منابع مالي خود را تقويت نمايند.
وي حضور جريان كارآفريني مكمل در كنار آموزش هاي كلاسيك تخصصي را زمينه ساز برآورده ساختن توقعات جامعه و بازار كار دانست و تصريح كرد: مهارت هاي "پايه" ، " كسب و كار" و "مهارت هاي پيشرفته كارآفريني" به عنوان ويژگي هايي است كه بايد فارغ التحصيلان در كنار دانش تخصصي خود داشته باشند.
بر اساس اين گزارش دكتر محمد علي برخورداري رئيس دانشگاه تربيت معلم نيز در اين مراسم با تاكيد بر اين مساله كه يك دانشگاه مترقي نسبت به تمامي مسائل كشور مي بايست احساس مسئوليت نمايد گفت: با اين ديدگاه، بحث كارآفريني هم در دانشگاهها موضعيت پيدا كرد و مراكز كارآفريني به دنبال اين نگرش ايجاد شد.
وي به پژوهش هاي صورت گرفته در دانشگاه ها اشاره كرد و گفت: بر اساس اين تحقيقات يكي از دلائلي كه انگيزه تحصيلي بعضي از دانشجويان را كاهش مي دهد و باعث مي شود دانشجويان نشاط لازم در اين باره را از دست دهند، عدم اطمينان به آينده شغلي است.
وي مهمترين عامل در حل معضل اشتغال را اصلاح فرهنگ اشتغال دانست و افزود: مسئولان دانشگاهي مي توانند اين تغيير را در فرهنگ اشتغال دانشجويان ايجاد نمايند.
وي در اين باره تصريح كرد: در داخل دانشگاه بسياري از خدماتي كه دانشجويان مي توانند ارائه كنند، به علت اكراه آنان، توسط غير دانشجو ارائه مي شود در صورتيكه براي تغيير در فرهنگ اشتغال مي بايست تن به كار داد و با تمرين و ممارست تبديل به كارآفرين شد.
وي كسب مهارت هاي مديريتي به همراه كسب دانش تخصصي را از موارد الزامي براي فارغ التحصيلان دانشگاه ها عنوان كرد و افزود: يكي از مسائلي كه در مراكز كارآفريني مطرح مي شود اين است كه دانشجويان به موازات كسب دانش تخصصي، در مهارت هاي مديريتي هم تمرين لازم را داشته باشند تا پس از فارغ التحصيلي توانائي مديريت قسمتي از جامعه را بر عهده گيرند.
همچنين در ابتداي اين مراسم گزارشي از فعاليت هاي مركز اشتغال جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم از سوي فريبرز فريبرزي رئيس اين واحد ارائه شد.
رئيس جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم شروع فعاليت هاي مركز اشتغال اين واحد را سال 1380 اعلام نمود و درباره فعاليت هاي اين مركز گفت: تا به حال 11عنوان شغلي در مركز اشتغال جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم طراحي و تدوين شده است.
فريبرزي ارائه بيش از 20 دوره آموزشي با محوريت "اشتغال و كارآفريني" از سوي اين مركز را از ديگر فعاليت هاي آن بر شمرد و افزود: به منظور حذف فعاليت هاي موازي، هماهنگي و همكاري بيشتر بين اين مركز و مركز كاراد دانشگاه تربيت معلم تفاهم نامه همكاري نيز به امضاي طرفين رسيده است.
گفتني است، در انتهاي اين مراسم كه با حضور رئيس دانشگاه تربيت معلم و رئيس سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاد دانشگاهي و ساير مسئولان، شعبه سازمان همياري اشتغال در جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم افتتاح شد.
نظر شما