دكتر محسن نراقي درگفتگو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" افزود: خدمت با اجبار براي فارغ التحصيلان رشته هاي پزشكي، مشكلات زيادي را براي آنها به دنبال دارد. عده اي از آنها مي خواهند در مقاطع تخصصي به تحصيل ادامه دهند و عده اي ديگر به نقاطي فرستاده مي شوند كه خودشان هيچ علاقه اي به رفتن به آنجا ندارند.
وي تصريح كرد: توزيع نامناسب نيروي پزشكي در كشور هم يك مشكل ديگري است كه باعث شده برخي نقاط محروم در كشور با كمبود پزشك مواجه باشند.
اين استاد دانشگاه خاطر نشان كرد: در هيچ رشته ديگري افراد فارغ التحصيل را به نقاط دور افتاده نمي فرستند. اين در حاليست كه ما دربسياري از تقاط محروم به مهندس و ديگر متخصصان نيز نياز داريم.
وي يادآور شد: مشكل اساسي اين است كه نتوانسته ايم پزشكان عمومي را در اين نقاط جذب كنيم، بنا براين مي خواهيم آنها را مجبور به خدمت در نقاط محروم كنيم.
دكتر نراقي در ادامه افزود: بايد در اين نقاط جاذبه ها و امكاناتي فراهم شود و وضعيت اين پزشكان از نظر مالي و شغلي حل شده باشد تا آنها خودشان حاضر باشند شهرها و مراكز را رها كنند و در اين نقاط به كار مشغول شوند. همانطور كه بسياري از مهندسين به اختيار و ميل خود براي كار كردن به شهرهاي دور افتاده سفر مي كنند و در اين امر با يكديگر رقابت نيز مي كنند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي اظهار كرد: بايد سهم بهداشت و درمان از سرانه بودجه عمومي افزايش يابد و اين مسئله صرف سلامت مردم شود.
وي در پايان يادآور شد: گذراندن طرح براي پزشكان عمومي بايد اختياري شود، نه اجباري و بر خلاف ميل افراد و به اجبار.
نظر شما