به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، مصطفي معين در همايش شوراهاي عالي استانها گفت: شوراها هم بر اساس ديدگاه ديني و هم ديدگاه اجتماعي ما تعريف مي شود و طبيعي است كه فكر جمعي از كيفيت و پشتوانه بهتري براي اجرا برخوردار است.
وي با بيان اينكه در بيش از 750 آيه قرآن بر تدبر و تفكر تاكيد شده است گفت: در انقلاب ما سعي شد كه هم از نظر ديني و هم با نگاه روز به جامعه نگاه شود و بر اين اساس، شوراها هرچند با تاخير به اجرا درآمد.
كانديداي انتخابات رياست جمهوري با تاكيد بر اينكه نهاد شوراها روند دموكراتيك را در كشور نهادينه و پايدار مي كند از گسترده شدن دولت در سالهاي پس از انقلاب انتقاد كرد.
وي با بيان اينكه ايران از نظر بهره وري جزو 10 كشور آخر فهرست كشورهاي جهان است اظهار داشت: نگاه من به ملت نگاهي مبتني بر خردجمعي و پاسخگويي مشترك است و همچنين تقويت سازوكارها و نهادهاي دموكراتيك از جمله احزاب و شوراها و NGO كه در دولت خاتمي شكل گرفت، در دستور كار دولت من خواهد بود.
دكتر معين با اشاره به اينكه عده اي، NGO ها را دريچه نفوذ دشمن مي دانند گفت: دشمن، بينشهاي غلط خود ماست و بايد اصلاح ساختارها را از بينش هاي خودمان آغاز كنيم.
معين با بيان اينكه معتقد به مديريت مبتني بر تحول است، به تحول در وزارتخانه اي كه مسئوليت آن را برعهده داشت اشاره كرد و گفت: هر كار و تغيير و تصميمي بايد بر اساس پشتوانه علمي قوي باشد.
وي پائين بودن سطح سواد در عرصه هاي كشاورزي و صنعت را از دلايل پائين بودن بهره وري در كشور خواند و گفت: بالاترين سرمايه گذاريها از لحاظ وقت و بودجه بايد ابتدا از دستگاههاي انسان ساز از جمله آموزش و پرورش و آموزش عالي صورت گيرد.
معين گستردگي دولت را بزرگترين مانع توسعه كشور خواند و گفت: بجز پنج مسئوليت حاكميتي كه بر عهده دولت است بايد بقيه امور را واگذار كند و از نظر تعداد نيروي انساني به يك چهارم كاهش يابد.
كانديداي انتخابات رياست جمهوري تصريح كرد: كوچك سازي دولت و واگذاري مسئوليت هاي دولت با تكميل قانون شوراها به اين نهادهاي مردمي قابل واگذاري است.
وي از آيت الله طالقاني به عنوان پدر شوراهاي كشور ياد كرد و گفت: ايشان معتقد بودند شوراها و شهردارها بايد توسط مردم انتخاب شوند.
كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، پيشنهاد داد براي تقويت شوراها و استقلال مالي اين نهاد، يك روز از درآمد نفت به عنوان قرض به شوراها تعلق گيرد تا پس از خودگردان شدن شوراها، بازگردانده شود.
معين روشن شدن رابطه شوراها با مجلس و دولت را از ديگر ضروريات مطرح در خصوص اين نهاد دانست و گفت: رئيس جمهور مي تواند يك معاونت تحت عنوان معاونت شوراها داشته باشد ولي عدم قاطعيت در اجراي اصول قانون اساسي و برداشتهاي غلط و تغيير به راي از قانون را دو مشكل اساسي اجراي قانون اساسي خواند.
وي در پاسخ به سوال يكي از روساي شوراهاي اسلامي استان مبني بر تبعيض ميان اقوام ايراني در مديريت كشور گفت: حدود 20 هزار نفر از خواهران و برادران اهل سنت در شوراها شركت دارند.
دكتر معين افزود: از نظر من، همه شهروندان اعم از ترك و بلوچ و شيعه و سني از حق شهروندي برخوردارند و هيچگونه محدوديتي براي حضور در عرصه هاي مديريتي تا سطح حضور در كابينه وجود نخواهد داشت.
وي در پاسخ به اين سوال كه در آينده با برخوردهايي چون رد صلاحيت خودتان در انتخابات رياست جمهوري توسط شوراي نگهبان چه خواهيد كرد گفت: علي رغم برخورد نامناسب شوراي نگهبان افتخار مي كنم كه با ايستادگي در عرصه رقابت ها باقي ماندم و كنار نمي كشم.
كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري افزود: در پي تاييد مجدد صلاحيتم عده زيادي فشار مي آوردند و مي گفتند نبايد تن دهي و بايد كنار بكشي اما من با توجه به منافع ملي از صحنه كنار نرفتم و ايستادگي كردم.
معين در ابن باره افزود: تفسير حقوقدانان اين است كه شوراي نگهبان در احراز صلاحيت ها دچار مشكل شده است اما شورا به جاي پذيرش اشتباه، نامه مقام معظم رهبري را حكم حكومتي و ولايي تلقي كرد اما شنونده خودش بايد عاقل باشد و افكار عمومي ما اين استدلال را دارد كه نظر شورا را نپذيرد.
وي گفت: اگر افكار عمومي ما در سطح سال 76 بود بعيد بود شوراي نگهبان به سرعت تجديدنظر كند و تجديدنظر شورا در پي نامه مقام رهبري به اين دليل بود كه افكار عمومي به هيچ عنوان آمادگي پذيرش اين حكم را نداشت.
دكتر معين گفت: در پي رد صلاحيت من موجي در دفاع از مظلوم شكل گرفت چون ملت ما ملت عاشورايي است و دفاع از مظلوم جزو فرهنگ آن است.
وي در پاسخ به اين سوال كه دولتش در مقابل مجلس محافظه كار چه خواهد كرد گفت: مجلس پنجم كه مجلس محافظه كاران بود با حماسه دوم خرداد دگرگون شد و به من، نوري و مهاجراني راي دادند و اين بار نيز اگر مردم يك نه كوچك به گذشته و يك آري بزرگ به كانديداي خود بگويند، باعث خواهد شد مجلس هفتم نيز خود را با خواست مردم هماهنگ كند.
كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري افزود: اگر چنين نيز نشود نه احساس بحران داريم و نه احتياج به بحران داريم. مجلس هفتم بايد به راي مردم تمكين كند اگر چنين نشود دولت بايد با تحمل از اين مرحله نيز گذار كند.
وي در خصوص اظهارنظرهاي مختلف و غيرقانوني در عرصه هاي سياسي و اقتصادي و بين المللي و نحوه مبارزه با آنها گفت: دولت براي سامان دادن به امور كشور بايد با قاطعيت خود و پشتيباني نخبگان و حضور مردم به صورت سه جانبه بين اين سه قشر به جاي بي اعتمادي تعامل مثبت ايجاد كند.
معين تاكيد كرد: بجز حضور و استقامت و پايداري راه ديگري نداريم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا براي كوچك سازي دولت برنامه ريزي كرده ايد يا خير و براي عبور از موانعي چون خود دولت و مجلس و شوراي نگهبان در مسير تحول چه تدبيري انديشيده ايد گفت: رئيس جمهور بايد تضمين دهد كه اهل روزمرگي و تن دادن به هر شرايطي نيست و آمده است تا با شيوه هاي اخلاقي هر هزينه اي را براي تحقق اهدافش بپردازد.
كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: راحت ترين كار، كنار كشيدن و اوپوزسيون شدن است و آمدن در صحنه و تلاش كردن بايد هنر فرد باشد.
معين در خصوص جذب سرمايه هاي خارجي گفت: مهمتر از جذب سرمايه هاي خارجي، هنر استفاده از سرمايه هاي داخلي است كه اين نيز صرفا با نگرش علمي قابل حل است.
وي افزود: علم اقتصاد جديد مي گويد سود آورترين سرمايه گذاري، سرمايه گذاري بر نيروي انساني است.
كانديداي انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به سوال ديگري درباره نحوه برخورد دولتش با تنوع قوميتها گفت: من با نگاه ديني و علمي تنوع قوميتها را باعث دوام و قوام حكومت مي دانم.
وي در خصوص تهاجم فرهنگي گفت: من به عنوان يك ايمونولوژيست بيش از آنچه دغدغه تهاجم فرهنگي را داشته باشم دغدغه سيستم ايمني فرهنگ كشور را دارم.
دكتر معين در پايان تاكيد كرد: من مصون سازي را سرلوحه برنامه خودم قرار مي دهم.
نظر شما