به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، رييس هيات مديره انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت ايران درنخستين همايش ديپلماسي اقتصادي با بيان اين مطلب افزود: رسيدن به اين هدف مستلزم انجام حجم قابل توجهي از سرمايه گذاري خارجي، رشد بالاي سرمايه گذاري بخش خصوصي، انجام تغييرات ساختاري در مالكيت و مديريت هاي دولتي در بخش صنعت و ارتباط گسترده به جهان صنعتي در جهت جذب فن آوريهاي پيشرفته است .
خياميان افزود: ساخت 137 هزار تن تجهيزات و نصب و مونتاژ 92 هزار تن تجهيزات صنعتي در سال نمايانگر توانمندي شركت هاي ايراني در زمينه ساخت تجهيزات و ظرفيت بالاي صنايع نصب شده در كشور است.
وي اضافه كرد: علاوه بر تجهيزات سازي پديده جديدي به نام كارخانه سازي نيز به دنبال سير تكاملي تجهيزات سازها در كشور بوجود آمده كه شركت هاي مديريت پروژه و مهندسي و يا پيمانكاري عمومي GC ناميده مي شود.
وي افزود: احداث نيروگاه درسوريه ، مذاكره در مورد احداث كارخانه پلي اتيلن در تركمنستان و دهها طرح ديگر نشان دهنده رشد شركتهاي مهندسي و مديريت پروژه ايراني است كه همگام با استراتژي توسعه صنعتي كشور نمونه بارزي از جهاني شدن صنعت كشور را به نمايش گذاشته اند.
به گفته خياميان ، با توجه به برنامه هاي سرمايه گذاري چند ميليارد دلاري در بخش صنعت عظيم نفت درسال هاي اخير و آتي، اين فرصت طلايي براي صنعت كشور به وجود آمده تا در زمينه طراحي فرايند، طراحي محصول ، تكنولوژي توليد و تكنولوژي ساخت تجهيزات تجارب بزرگي كسب كنند.
وي گفت: اين تجارب به شركت ها كمك مي كند كه با افزاي توان مديريتي و مهندسي خود نيازهاي كشور و منطقه را تامين كنند.
رييس هيات مديره انجمن انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت تشريح كرد: در راستاي اين هدف نمايندگان ايران در خارج از كشور بايد با حمايت و پشتيباني هاي خود پشت سر پيمانكاران و سازندگان ايراني قرار بگيرند و با در اختيار قرار دادن اطلاعات مناقصه ها و نيازهاي صنعتي و بازرگاني كشورهاي محل ماموريت خود بسترهاي لازم را جهت حضور و نفوذ شركت هاي ايراني در بازارهاي آنان را فراهم كنند.
وي ديپلماسي اقتصادي با تشكل هاي صنعتي و بازرگاني غير دولتي و بخش خصوصي را در تحقق اهداف ياد شده مهم دانست.
خياميان تاكيد كرد: موفقيت دراقتصاد بدون خروج دولت از تصدي گري و واگذاري آن به بخش خصوصي ميسر نيست و حضور فعال و موثر وتعيين كننده نهادهاي بخش خصوصي مورد نيازاست.
وي تصريح كرد : در فضاي رقابتي شديد حاكم بر جهان كه كشور ما به عنوان يكي از قطب هاي كارخيز دنيا مطرح است فرصت مناسبي براي ديپلماسي اقتصادي كشور بوجود آمده است تا با تعامل كامل با بخش خصوصي زمينه هاي لازم را براي جذب سرمايه گذاريهاي خارجي و تشكيل شركتهاي مشترك ايراني و خارجي فراهم آورند.
وي با اشاره به نقش مهم نمايندگان گفت: نمايندگان ايران در خارج از كشور مي توانند با تشريح قانون استفاده از حداكثر توانمندي هاي ساخت داخل و لزوم استفاده از توانمندي هاي داخلي در پروژه هاي در دست اجراي ايران با توصيف مزاياي داشتن شريك ايراني زمينه مشاركت شركت هاي خارجي را با شركت هاي خصوصي ايراني فراهم كنند.
وي گفت : با توجه به منابع و ذخاير هيدروكربوري كشور صنعت نفت مي تواند يكي از بسترهاي مناسب شكوفايي علمي و فكري نيروهاي خلاق وبا تجربه داخل و خارج از كشور و موتور حركت بسياري از صنايع وابسته ديگر باشد.
وي گفت : در اين راستا استفاده از ايرانيان خارج از كشور كه از پتانسيل هاي خوبي از نظر مالي و تخصصي برخوردار هستند و فراهم كردن بسترهاي لازم جهت تشكيل كنسرسيوم هاي مختلف با شركت هاي خصوصي داخل ايران مي تواند نه تنها زمينه نفوذ در بازارهاي مختلف را فراهم كند بلكه در جهت انتقال تكنولوژي از خارج و انجام پروژه هاي داخل كشور نيز نقش مهمي ايفا كند.
نظر شما