جواد آرين منش، نايب رييس اول كميسيون فرهنگي مجلس در خصوص وضعيت پخش فيلم ها و سريال هاي خارجي از شبكه هاي مختلف تلويزيون به خبرنگار تلويزيوني " مهر" گفت: درحال حاضر "مخاطب محوري" به عنوان اصل و اساس پخش برنامه از تلويزيون ما مورد توجه مديران قرار گرفته است. در حالي كه پخش فيلم هاي سينمايي خارجي بايد به سمت مضامين آموزنده سوق پيدا كند.
وي تاكيد كرد: آنچه ذايقه مخاطب مي پسندد به عنوان اساس انتخاب و گزينش برنامه براي تلويزيون قرار گرفته است. اين در حالي است كه امام راحل(ره) فرموده بودند صدا و سيما و تلويزيون بايد نقش دانشگاه را داشته باشد. مخاطب و بيننده تلويزيون امكان دارد فيلم هاي آموزنده را چندان نپسندد. گرايش بيش از اندازه به انتخاب ساده انگارانه و نگاه مخاطب گرايانه باعث شده است كه برنامه هاي تلويزيوني به ارتقاء فرهنگ عمومي جامعه نتواند كمك كند و تا حدودي تحقق سياست هاي فرهنگي را هم مخدوش كرده است.
وي خاطر نشان كرد: به عقيده من، برخي مواقع اين احساس وجود دارد كه تاكيد زياد بر جذب مخاطب ( با پخش فيلم هاي مختلف خارجي و ايراني ) شرايطي را به وجود مي آورد كه فرهنگ عمومي جامعه دچار خدشه مي شود. البته من به اين مساله معتقدم كه بايد به خواست و نظر مخاطب توجه شود. اما توجه صرف به سرگرم كردن بيننده و پر كردن اوقات فراغت، نبايد اعمال شود و بايد مسايل آموزنده و فرهنگي هم مد نظر قرار داشته باشد. درحال حاضر، انتخاب فيلم ها و برنامه هاي خارجي از خواست و نگاه مخاطب آغاز مي شود و با بي توجهي نسبت به مسايل فرهنگي پايان مي يابد.
آرين منش درباره اينكه به نظر مي رسد سياست تلويزيون در پخش حجم بالايي از فيلم هاي سينمايي غربي به مساله جلب مخاطب براي دوري از ماهواره و ديگر رسانه هاي بيگانه صورت مي گيرد، توضيح داد: اگر ما نگران اين هستيم كه مخاطبان جامعه به سراغ ماهواره و استفاده از فيلم هاي ناسالم بروند، نبايد خودمان سطح وسيع تري از همان نوع فيلم ها را پخش كنيم. ما بايد در تلويزيون با برنامه ريزي دقيق به توليد برنامه هاي سالم، جذاب و پر بيننده دست بزنيم . در طي سال هاي گذشته استقبال بينندگان از مجموعه هاي تلويزيوني همچون " اصحاب كهف " و " امام علي (ع) " و ديگر آثار فاخر نشان مي دهد كه هم هنرمندان ما توانايي لازم در توليد برنامه هاي با كيفيت و جذاب را دارند و هم تماشاگر استقبال خوبي از اين نوع آثار به عمل مي آورد. بنابراين مديران تلويزيون ما نبايد به سمت پخش گسترده آثار خارجي سوق پيدا كنند.
اين كارشناس فرهنگي در ادامه تاكيد كرد: پخش فيلم هاي خارجي باعث مي شود تا مسايلي همانند اشرافي گري، خشونت و رفتار و گفتارهاي غير فرهنگي در جامعه گسترش پيدا كند و همين مسايل با تهديد فرهنگ عمومي جامعه، تاثيرات منفي اش كمتر از برنامه هاي ماهواره و ديگر آثار غيرقانوني نباشد. هر چند كه تاثير چنين آثاري آرام تر و تدريجي تر است. چون آنچه كه در برنامه هاي ماهواره به طور مشخص و عريان ارايه مي شود، حضور و تاثير فرهنگ غرب است. اما فيلم ها و سريال هاي خارجي اين مسايل را به صورت پنهان و آرام گسترش مي دهد.
نظر شما