به گزارش خبرگزاري مهر، مديرعامل اكتشاف شركت ملي نفت ايران امروز در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب درباره قرارداد اين بلوك ها گفت : در مناقصه اكتشافي بلوك ساوه يكي از 16 بلوك نفتي محسوب مي شود 10 شركت مدارك و پاكت مناقصه را خريداري كردند كه بعد از انجام بررسي هاي لازم شركت تايلندي با نام PTTEP در مناقصه برنده شد و قرارداد اكتشافي آن منعقد شد .
محمود محدث درباره مشخصات اين بلوك گفت : اين بلوك با مركزيت ساوه 3 هزار و 800 كيلومتر است و از طرف شرق به درياچه نمك قم ، از غرب تا 150 كيلومتر ادامه داشته و از شمال تاحوزه سلطان و از جنوب نيز به شهر تفرش منتهي مي شود .
وي افزود : در اين بلوك بايد تا 600 كيلومتر اطلاعات لرزه نگاري برداشت شده و تا 2500 كيلومتر اطلاعات لرزه نگاري پردازش و تفسير شود .
به گفته وي ، حداقل تعهد پيمانكار در اين بلوك ، حفر يك حلقه چاه اكتشافي به عمق 3500 تا 4 هزار متر بوده و بايد حداقل 5/14 ميليون دلار توسط اين پيمانكار هزينه شود اما اگر پيمانكار درحين انجام پروژه نيازمند انجام كارهاي اضافه تري بود مي تواند سطع تعهدات خود را تا 39 ميليون دلار افزايش دهد .
محدث اضافه كرد : اما اگر بعد از دوره اكتشاف پيمانكار نيازمند انجام كارهاي بيشتري بود دوسال فرصت به پيمانكار براي انجام كارهاي اكتشافي و توصيفي داده مي شود و زمان بهره برداري از ميدان نيز 15 سال است .
مدير عامل اكتشاف نفت شركت ملي نفت ايران همچنين با اشاره به بلوك كوهدشت گفت : اين بلوك در غرب ايران واقع بوده و حدود 8240 كيلومتر مربع وسعت آن است .
وي افزود : در زمان مناقصه 19 شركت بين المللي اطلاعات فني و اقتصادي اين بلوك را خريداري كردند و پس از دريافت پيشنهادات شركت چيني CNPT چين برنده اين مناقصه شد.
وي درباره عمليات اجرايي اين طرح گفت : 1150 كيلومتر عمليات لرزه نگاري ، حفر يك حلقه چاه اكتشافي با عمق 4 تا4500 متر ازكارهايي است كه بايد در اين ميدان انجام شود .
به گفته وي ، پيمانكار در اين پروژه بايد 18 ميليون دلار هزينه كند و اگر لازم بود مي تواند هزينه هاي خود را تا 51 ميليون دلار افزايش دهد و از آنجا كه منطقه از شرايط ويژه اي برخوردار است هزينه ها در اين منطقه بيشتر خواهد بود .
وي با اشاره به نوع قرارداد گفت : اين قرارداد از نوع بيع متقابل بوده و اگرنتيجه كار منجر به يك ميدان تجاري نشد ريسك آن با خود پيمانكار خواهد بود .
محدث در ادامه خبر ازنهايي شدن 3 بلوك از 16 بلوك نفتي داد و گفت : پيش بيني مي شود اين مساله در كمتر از دوماه اين قراردادها نهايي شود .
وي درباره نحوه انتخاب پيمانكاران گفت : پايين بودن نرخ بازگشت سرمايه مهمترين معيار براي برنده شدن شركت كنندگان محسوب مي شود .
وي با اشاره به ميدان نفتي زواره گفت : چاه سوم در بلوك زواره كاشان در حال حفاري است كه عمق اين چاه نيز تا ديشب به 3118 متر رسيده بود كه شواهد و بررسي هاي حاكي از نتايج خوبي در ميدان دارد .
وي همچنين با اشاره به بلوك اناران گفت : چاهي به عمق 4762 متر در اين بلوك حفر شد كه شواهد اوليه در اين باره نيز اطلاعات مثبتي را از وجود نفت نشان مي دهد اما چون هنوز به اطلاعات خاصي نرسيده ايم نمي توان در اين باره اطلاعات بيشتري ارايه كرد .
وي درباره بلوك مهر گفت : تاكنون دوچاه در اين بلوك حفر شده است كه چاه اول آن روي ميدان بند كرخه وچاه دوم نيز به نام مشتاق به عمق 2581 متر حفر شده است .
وي همچنين خبر از افزايش ميزان ذخاير نفتي كشور تا 138 ميلياردبشكه داد و گفت : تا پايان سال 1382 ميزان ذخاير نفتي 132 ميلارد بشكه بوده است كه با كشف مياديني همچون بلال و رامين به حجم ذخاير هيدروكربوري مايع 1237 ميليون بشكه و 167 ميليارد متر مكعب نيز به ميزان ذخاير گازي كشور افزوده شد .
نظر شما