زهرا نژاد بهرام در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب گفت: پيديده پناهندگي از قرن 20 به بعد بيشتر نمايان شد و تا قبل از آن به اين شكل با پديده افزايش پناهندگان مواجه نبوديم .
وي افزود: هنگامي كه مردم در كشور خود احساس نا امني سياسي ، اجتماعي ، اقتصادي و .. مي كنند زمينه بروز پناهندگي به وجود مي آيد ، در گذشته بيشتر پناهندگان در حوزه هاي سياسي بودند اما امروزه در حوزه هاي اجتماعي و اقتصادي هم تعريف مي شوند.
معاون اموراجتماعي با اشاره به اينكه بيش از 70 در صد از پناهندگان سطح جهان را زنان و كودكان تشكيل مي دهند ، گفت: توجه به پناهندگان از مواردي بوده كه سازمان ملل متحد توجه ويژه به آن داشته و از كشورهاي مختلف خواسته تا شرايط مناسبي براي زندگي اين افراد فراهم كنند اما با توجه به اينكه بيشتر كشورها زمينه مساعدي براي رويارويي مردم با اين افراد ايجاد نكرده اند بنابراين بسياري از پناهندگان دستخوش مسايل اجتماعي و فرهنگي مي شوند كمبود امكانات بهداشتي و ، اجتماعي و تغذيه نامناسب از موضوعاتي است كه در كمپهاي ورودي پناهندگان است.
نژاد بهرام گفت: پناهندگان معمولا داراي تالمات و جراحات روحي هستند كه نياز به توجهات ويژه اي از سوي كشورهاي مقصد دارند و علاوه بر اينكه يكسري كلاسهاي ويژه آموزشي ، مهارتي و.. در آغاز ورود به كشور مقصد براي آنها تشكيل مي شود بايد از سوي مسوولين كشور مورد نظر كلاسهايي نيز در ارتباط با نحوه برخورد با اين پناهندگان براي مردم ايجاد شود تا آنها بتوانند حضور پناهندگان را در كشور خود بپذيرند.
وي در خصوص مشكلات ايجاد شده در ارتباط با حضور پناهندگان در كشور اظهار داشت : مدت زمان طولاني حضور پناهندگان در كشور باعث مي شود مردم فكر كنند كه آنها باعث تضييع حقوق مردم ايران مي شوند و مشاغل مختلف را از دست آنها خواهند گرفت و همين امر موجب ايجاد مشكلاتي مي شود .
نژاد بهرام با اشاره به اينكه ايران اولين كشوري بود كه پذيراي پناهندگان افغاني بود ، گفت: آموزشهاي لازم براي ايرانيان در مورد رفتارو برخورد با پناهندگان در كشور فراهم نشده و باعث اختلاف بيش از حد خارج از روابط حقوقي مي شود ، بطوريكه امروزه شاهد بلاتكليفي بيش از 100 هزار كودكي هستيم كه نمي دانند ايراني هستند يا افغاني .
نظر شما