پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۳ تیر ۱۳۸۴، ۱۳:۵۹

تابستان ، جوانان و كتاب - 1

مردم مي گويند : لزوم تجهيز كليه كتابخانه هاي عمومي كشور به " اينترنت "

مردم مي گويند : لزوم تجهيز كليه كتابخانه هاي عمومي كشور به " اينترنت "

خبرگزاري مهر - گروه فرهنگ و ادب : با فرا رسيدن فصل تابستان و ايام فراغت دانش آموزان ، يكي از موضوعات و مولفه هاي قابل اهميتي كه سرفصل موضوعات محافل فرهنگي و رسانه ها قرار مي گيرد " كتاب و كتابخواني " است .

به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، علي رغم وجود كتابخانه هاي شبانه روزي در تهران و تعدادي از شهرستانها و فعاليت ده ها فروشگاه كتاب و عرضه محصولات فرهنگي ، هنوز هم " كتاب " از پائين ترين ميزان تقاضا برخوردار است .

اين گزارش حاكي است كه محل كتابخانه هاي عمومي و شبانه روزي هم ، اگر چه از مراجعان و مخاطبان فرهنگ مكتوب خالي نيست ، اما قريب به اتفاق مراجعان جوان و نوجوان ؛ به مطالعه كتابهاي كمك آموزشي ، پيش دانشگاهي و كنكوري سرگرمند و از آنجا كه سكوت حاكم در محل كتابخانه هاي عمومي را در كمتر جايي مي يابند ، به محل ياد شده مراجعه مي كنند .


مسئول يكي از كتابخانه هاي عمومي تهران - مستقر در پارك دانشجوي تهران - با تاييد اين مطلب تصريح مي كند : كتابخانه هاي عمومي به خاطررجوع تعداد زيادي از علاقه مندان به كتاب و عموم مردم ، بايد تلاش كنند تا از نظر كتاب و تازه هاي انتشارات ، غني باشند و قادر به پاسخگويي به نياز مخاطبان خود باشند .


معمولا در مقطعي از سال ، كتابخانه هاي عمومي بيشترين مراجعه كنندگان را از سنين 15 تا 30 سال دارد .

وي مي گويد : معمولا در مقطعي از سال ، كتابخانه هاي عمومي بيشترين مراجعه كنندگان را از سنين 15 تا 30 سال دارد و آن ايام تابستان يا چند صباحي قبل ازفرا رسيدن آن است ، اينها اكثرا محيط كتابخانه را براي مطالعه كتابهاي درسي و كنكوري و ... انتخاب مي كنند و بعضي از آنها بيش از پنج ساعت را در اين محل سپري مي كنند .


به گزارش مهر ، تعدادي از مراجعان به كتابخانه هاي عمومي از سويي ديگر وجود نشريات و مطبوعات را در محل كتابخانه هاي عمومي لازم دانسته و از نبود نشريات در برخي از كتابخانه ها گله مندند .


زهره عرفاني - بيست و شش ساله و دانشجو مي گويد : مطبوعات و كتاب پيوندي ديرينه با هم دارند ، ممكن است كسي بخواهد كتابي را به خاطر حجم بسيارش ، به خانه ببرد و مطالعه كند ، اين درحالي است كه يك روزنامه حتي اگر با دقت هم خوانده شود ، بيش از يك تا دو ساعت بيشتر زمان صرف نمي كند .


اين دانشجوي زبان انگليسي تصريح مي كند : ايام تابستان و فراغتي كه دانش آموزان و دانشجويان در اختيار دارند ، بهترين و مغتنم ترين زمان براي كتاب و كتابخواني است .


يك دانشجو : يكي از اصلي ترين وظائف دولت آينده ، سر و سامان دادن به مسئله فرهنگ است .

به اعتقاد اين دانشجوي زبان انگليسي ، يكي از اصلي ترين وظائف دولت آينده ، سر و سامان دادن به مسئله فرهنگ است . وي مي گويد : اصولا نقطه آغاز درخشش و بالندگي در فرهنگ هر كشوري ؛ شتاب گرفتن كتابخواني و توجه عميق مردم به كتاب است كه متاسفانه مدتهاست دركشور ما به فراموشي سپرده شده است .


عرفاني ياد آور مي شود : دولت آينده با بررسي آنچه در سالهاي گذشته اتفاق افتاده ، به خوبي قادر خواهد بود آسيب ها را بشناسد و با استفاده از قابليت هاي مردمي ، اهل قلم و صاحبان انديشه در جهت رفع اين آسيب ها يا حداقل كاهش آنها گام هاي روبه رشدي بردارد .


اما دانشجوي ديگري كه در محل كتابخانه عمومي حضور يافته ، كتاب را يك ابزار و كالاي سنتي در فرهنگ ايراني مي داند و معتقد است كه رسانه هاي ديگري كه ممكن است در مقاطعي بتوانند كار كتاب را انجام بدهند ، در جامعه ما فزوني يافته و روز به روز هم طرفداران بيشتري پيدا مي كنند .    


وي گسترش كتابخانه هاي عمومي را مورد تاكيد قرار داده و خاطرنشان مي سازد : همه كتابخانه هاي عمومي در كشور بايد به سيستم اينترنت و رايانه مجهز شوند و از اين تكنولوژي در محل كتابخانه هاي عمومي به نحو شايسته اي استفاده شود ، چرا كه يكي از رسانه هاي عمومي دنياي امروز همين اينترنت است .
کد خبر 197306

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha