۳۱ خرداد ۱۳۸۴، ۱۸:۵۵

تاجبخش فنائيان: تئاتر مردم با تئاتر مسئولان تفاوت دارد

تاجبخش فنائيان: تئاتر مردم با تئاتر مسئولان تفاوت دارد

آنچه هنرمندان ما آموزش مي بينند با آنچه مردم از تئاتر توقع دارند و آنچه مسئولان مورد تصويب خود قرار مي دهند، بسيار فاصله دارند. چون هنرمندان و مديران برخورد علمي با اين مقوله ندارند.

"تاجبخش فنائيان" ، كارگردان تئاتر در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر "مهر"، وقتي مسئولان، تئاتر را جدي نمي گيرند و برنامه ريزي دقيق و حساب شده اي در اين رابطه ندارند، نبايد توقع داشته باشند مردم اين هنر را جدي بگيرند و از آن استقبال كنند .

وي با بايان اين مطلب افزود: اگر روزي شاهد باشيم صندلي هاي سالن هاي كوچك ما با دعوت يا فروش بليط پر شود باز هم در قياس با جمعيت 12 ميليوني تهران نميتواند براي ما خوشايند باشد، چون هر حادثه كوچكي مي تواند اين جمعيت را بوجود آورد .

 

وي در خصوص نمايش هاي تماشاگر پسند گفت:  تئاتر هايي كه براي مردم به اجراي عمومي گذاشته مي شوند ، همان آثاري هستند كه در جشنواره ها ، اجرا شده اند .

 

متاسفانه مردم از اين گونه نمايش ها كه ساختار جشنواره اي دارند ، استقبال نمي كنند و مديران بايد اين رويه را تغيير دهند و نمايش هايي را كه توانسته اند در ايجاد ارتباط با مردم، موفقيت خود را نشان دهند را در جشنواره ها شركت دهند .

 

عضو هيات علمي و استاديار دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران ادامه داد : ما در شهرستان ها نمي توانيم صحبتي از تماشاگر داشته باشيم، چون هنرمندان در آنجا براي حضور در جشنواره و دريافت چند سكه فعاليت تئاتر مي كنند نه براي مردم .

 

فنائيان با بيان اينكه هيچ گاه تئاتر در دولت خاتمي، به سمت سيستماتيك معقول و مناسبي حركت نكرده ، گفت : تئاتر در اين دوره مانند گذشته ، آشفته و بي برنامه عمل كرد و مديريت آن بر اساس سلايق و شناخت هاي شخصي شكل گرفت .

 

رئيس سابق تالار مولوي در ادامه خاطر نشان كرد : مديران تئاتر در چند سال گذشته برنامه ريزي دقيقي نداشته اند و به همين دليل هم نتوانستند از بودجه موجود براي ايجاد امكانات لازم استفاده كنند .

 

وي تصميم گيري تئاتر را قائم به فرد دانست و گفت : ما نمي دانيم چه كسي در تئاتر كشور دارد تصميم مي گيرد. چون نوع سيستم اين هنر به شكلي است كه هر كسي مي تواند در زمان وقوع مشكلي از زير بار مسئوليت شانه خالي كند و گناه را بر گردن ديگري اندازد.

 

تاجبخش فنائيان افزود : متاسفانه بي نظمي و بي هدفي كه در تئاتر بوجود آمده ، سبب شده، بيشتر نمايش ما هم از لحاظ محتوايي و هم از لحاظ تكنيك فضاي آشفته اي داشته باشند .

 

وي اضافه كرد : آنچه هنرمندان ما آموزش مي بينند با آنچه مردم از تئاتر توقع دارند و آنچه مسئولان مورد تصويب خود قرار مي دهند ، بسيار فاصله دارند. چون هنرمندان و مديران برخورد علمي با اين مقوله ندارند .

 

كارگردان تئاترهاي "شاه لير " ،"تاجر و نيزي" و "ريچارد دوم" درباره جوانگرايي در تئاتر گفت : مديريت تئاتر كشور نبايد به نام اينكه از جوانان دارند حمايت مي كنند ، پيشكسوتان و الگوهاي تئاتر را كنار بگذارند .

 

چرا بايد وقتي هنرمندي به اوج شكوفايي دانشي ، هنري و ذوقي خود مي رسد، از صحنه هنر نمايي دور شود ؟

 

تاجبخش فنائيان افزود : بايد هنرمندان جوان را با برنامه ريزي قوي به سمت تئاتر پيشرفته هدايت كرد و آنان كه شايستگي خود را نشان مي دهند را حفظ كرد تا آنان در جاي خود بتوانند بهره و ارزش خود را به نمايش بگذارند
کد خبر 198194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha