معاون حفاظت فني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان رضوي در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ وهنر "مهر" در مشهد با بيان اين مطلب افزود : طبق قراردادهاي منعقد شده و كار كارشناسي فشرده ،تعداد 800 اثر جهت ثبت در فهرست آثار ملي كشور نامزد شده اند كه پس از بررسي در شوراي استان و شورا هاي ذيربط كشور ، در فهرست آثار ملي به ثبت خواهند رسيد .
مهندس سياوش صابري اظهار داشت : با كاهش اعتبارات از 22 ميليارد به حدود 14 ميليارد ريال در محدوده جغرافيايي خراسان رضوي علما صدمه قابل تاملي به سياستگذاري مرمت آثار تاريخي استان وارد خواهد شد كه ما در تلاشيم با جذب اعتبار ملي تا حدودي اين مشكل را حل نمائيم .
وي گفت : مسئولين ذيربط ،تقسيم استان و نيز عدم افزايش بودجه استان را سبب اين تغيير مي دانند، ولي نسبت اعتبارات پيشنهادي به مصوب ها كمتر از يك درصد است . اين يعني ما كمتر از يك درصد وظايف خود را مي توانيم محقق سازيم .
مهندس سياوش صابري ياد آوري كرد : در اين شرايط اين سئوال تكرار مي شود كه صيانت و حفاظت از آثار تاريخي استان خراسان چگونه مقدور خواهد شد و اين شيوه نگرش به موضوع چه نتايجي را در بر خواهد داشت و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان چگونه بايد تعهدات خود را در بخش تملك تاريخي ادانمايد ؟
صابري ضمن اشاره به پروژه بزرگ توس به عنوان يكي از دغدغه هاي اصلي اين معاونت و نيز توجه نا كافي به اعتبارات عمراني مورد نياز كه همواره گله و شكايت مردم را از خدمات گردشگري و توسعه فضاهاي تاريخي به دنبال داشته است ،مشكل اعتباري آثار تاريخي در سه شهرستان فردوس،تربت جام و نيشابور با اولويت اول و شهرستانهاي قوچان ،كاشمر ،بردسكن و سرخس با اولويت دوم را بسيار جدي دانست .
معاون حفاظت فني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان رضوي متذكر شد : فرمانداران و مسئولين ذيربط در شهرستانها مي بايست موضوع را از طريق شوراي برنامه ريزي شهرستان ها به طور جدي دنبال كنند . نمايندگان مجلس نيز سهم اعتبارات ملي را به طور ويژه پي گيري نمايند .
مهندس صابري تصريح كرد : علي رغم كم لطفي استان به حفظ ميراث فرهنگي خود ،سهم ما از اعتبارات ملي با پي گيري از طريق سازمان متبوع بالغ بر 10 برابر افزايش داشته است .
نظر شما