به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از ستاد خبري بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، در اين مراسم معنوي كه همزمان با اقامه نماز مغرب و عشاء آغاز شد، حجت الاسلام والسملمين موسوي امام جمعه شهرستان سوسنگرد ضمن عرض تسليت به مناسبت ايام فاطميه و بيست و چهارمين سالگرد شهادت دكتر چمران به همه مدعوين خير مقدم گفت.
وي با اشاره به تاثير فرهنگ شهادت در زنده نگاه داشتن اسلام اظهار داشت: شجره طيبه اسلام با خون شهدا از صدر اسلام تاكنون سيراب شده و تا قيامت باقي خواهد ماند.
در ادامه اين مراسم مهندس مهدي چمران رييس شوراي شهر تهران با بيان خلاصه اي از زندگي سياسي ، مذهبي و مبارزاتي شهيد دكتر مصطفي چمران اظهار داشت: زندگي دكتر چمران از آغاز تا پايان و لحظه شهادت در يك مسير بود و آن مسير توحيد بود.
مهندس چمران در ادامه افزود: مبارزات سياسي او از دوران دبيرستان آغاز و آموزشها و فعاليتهاي مذهبي او از دوران كودكي و نوجواني با حضور در كلاس درس تفسير آيت الله طالقاني شروع شد.
وي به خصوصيات اخلاقي دكتر چمران اشاره كرد و افزود: آن چه در زندگي سراسر مجاهدت شهيد چمران نمود بارزي دارد خالص بودن و بي ريا بودن اعمال و گفتار است و اگر نباشد اخلاص در عمل و اعتقاد در گفتار چگونه مي شود كسي درجه دكتري در رشته فيزيك پلاسما را در يكي از مشهورترين دانشگاههاي دنيا اخذ كند و دعوت همكاري با مراكز تحقيقاتي و علمي دنيا را نپذيرد و راهي لبنان شود و به ياري مستضعفان و محرومان آن ديار بشتابد.
او به جنوب لبنان رفت و در شهر صور، مديريت مدرسه صنعتي جبل عامل را بر عهده گرفت كه آنجا مخصوص محرومين و يتيمان شيعه لبناني بود و در عين حال در تمام لبنان يك حركت مقاومت اسلامي را پي ريزي كرد و در همان زمان كه در لبنان بود ارتباط نزديك خود را با حضرت امام خميني (ره) كه در نجف بود برقرار كرد.
او در حادثه مريوان و پاوه در كردستان موفق شد تا حلقه محاصره آن شهرها را بشكند. در همان زمان به مقام وزير دفاع منصوب شد و در بحث دفاع اصلاحات بسيار اساسي را در نيروهاي مسلح شروع كرد.
در اين زمان انتخابات دوره اول مجلس شوراي اسلامي بود كه به اصرار دوستانش كانديدا شد و به مجلس راه پيدا كرد و در همان زمان به عنوان نماينده امام (ره) در شوراي عالي دفاع بود و همزمان با شروع جنگ تحميلي صندلي مجلس را رها كرد و به جبهه هاي جنوب در اهواز رفت و با تشكيل نيروي چريكي آرايش نظامي عراق را به هم زد و ستاد جنگهاي نامنظم را تشكيل داد و فرماندهي آن را بر عهده گرفت.
در آزادسازي سوسنگرد و دهلاويه نقش اساسي داشت و سرانجام در سي و يكم خرداد سال 60 بر اثر اصابت تركش خمپاره دشمن به فيض شهادت نائل آمد.
وي در پايان سخنانش تعدادي از دست نوشته هاي شهيد چمران را براي حاضرين قرائت كرد.
در پايان مراسم دعاي پرفيض كميل توسعه مداح اهل بيت، حاج صادق آهنگران برگزار شد.
نظر شما