۵ اسفند ۱۳۹۱، ۱۳:۴۴

در نمایشگاه خوشنویسی محمد رسول‌الله

اخوین، امیرخانی و خروش کنار هم قرار می‌گیرند

اخوین، امیرخانی و خروش کنار هم قرار می‌گیرند

نمایشگاه خوشنویسی "محمد رسول‌‌ الله" با نمایش آثار سه استادی که کمتر در یک نمایشگاه کنار هم قرار می‌گیرند؛ یعنی خروش، اخوین و امیرخانی در موسسه صبا افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نمایشگاه خوشنویسی "محمد رسول‌الله، عرض ارادت خوشنویسان به ساحت نبی اکرم(ص)" با حضور محمد زنگنه، اسفندیار ستارپور، محمد شهبازی و رضا صفری اعضای گروه خوشنویسی حلقه وصل صبح امروز، پنجم اسفندماه در دفتر کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد.

در ابتدای این نشست زنگنه گفت:‌ نمایشگاه خوشنویسی "محمد رسول‌الله" در محفل خوشنویسی گروه حلقه وصل خوشنویسان که با حضور ستارپور، شهبازی و صفری شکل گرفت و دلیل آن اهانت‌هایی بود که ساحت پیامبر اکرم اسلام (ص) صورت گرفته بود.

وی افزود: نکته این برنامه این است که این نمایشگاه کاملا هنری است و هیچ ارگان و سازمانی در شکل‌گیری آن نقش نداشته است. همانطور که حلقه وصل پیش از این نیز نمایشگاهی برای حمایت از سیل‌زدگان پاکستانی برگزار کرده بود.

در ادامه رضا صفری که به نوعی دبیری نمایشگاه را نیز برعهده دارد، گفت: نام کامل این برنامه "محمد رسول‌الله، عرض ارادت خوشنویسان به ساحت نبی اکرم(ص)" است. از اوایل پاییز امسال به فکر این برنامه افتادیم زیرا دیدیم برخلاف انتظار، برخورد هنری آنچنانی با اهانت‌هایی که به پیامبر اکرم اسلام شد، نشده است.

وی افزود: به عقیده من متولیان هنری باید در آن جریان بسیج می‌شدند تا هنرمندان به میدان بیایند و پاسخ درخور توجه‌ای به اهانت صورت گرفته به رسول‌الله می‌دادند ولی متاسفانه اینچنین نشد پس فکر کردیم توان خود را به کار بگیریم تا جامعه هنری را به میدان بیاوریم. دهم آذرماه امسال نشستی در هتل هویزه برگزار کردیم تا با استادان به‌نام خوشنویسی نشستی داشته باشیم. در آن نشست یک‌سری مباحثی پیش آمد که سعی کریم تمام آنها را لحاظ کرده و عملیاتی کنیم که در نهایت به این نمایشگاه ختم شد.

صفری از اورجینال بودن آثار نمایشگاه محمد رسول‌الله خبر داد و گفت:‌ از هنرمندان خواستیم که تا اول بهمن امسال آثاری تولید کنند که با مضامین مورد نظر ما مطابقت داشته باشد. قصد داشتیم متن‌هایی نوشته شود که کمتر نوشته شده باشند به همین خاطر تاکید داشتیم که کسی از انبار خود برای ما کار نفرستد بلکه خلق اثر کند.

وی به دو بخش دیگر نمایشگاه یعنی آثار کشورهای اسلامی و نیز بخش قدمای خوشنویسی اشاره کرد و گفت:  قرار شد از کشورهای اسلامی نیز دعوت کنیم که در این نمایشگاه کار داشته باشند پس با ارتباط‌هایی که داشتیم از کشورهای ترکیه، عراق، امارات، پاکستان، افغانستان، ازبکستان و تاجیکستان کار خواستیم که امارات و افغانستان و عراق ترکیه کار نفرستادند و کارهای کشورهای ازبکستان و تاجیکستان قابل قبول نبود.

وی در مورد آثار استادان خوشنویسی قدیمی توضیح داد: 40 اثر در حوزه خوشنویسی از استادان گذشته که با موضوع نمایشگاه همخوانی داشت، پیدا کردیم و در نمایشگاه به نمایش درخواهیم آورد از جمله آثاری از سلطانعلی مشهدی، میرعماد، میرزا غلامرضا اصفهانی، میرحسین خوشنویس‌باشی، احمد کامل و حافظ عثمان.

دبیر نمایشگاه افزود:‌ در حوزه خوشنویسی در داخل کشور با فراخوانی که دادیم 123 خوشنویس بیش از 178 اثر برای ما فرستادند. در این نمایشگاه آثار خوشنویسانی چون عباس اخوین، کیخسرو خروش، غلامحسین امیرخانی، جلیل رسولی، محمد عطارچیان، محمد سلحشور و ... به نمایش درخواهد آمد.

وی خاطر نشان کرد: رشته‌های شکسته نستعلیق، نستعلیق، نسخ، ثلث، نقاشیخط، خط کوفی و ... در این نمایشگاه حضور دارند که از هفتم تا بیست و هشتم اسفندماه در موسسه صبا برپا خواهد شد.

وی در مورد کمک‌هایی که به این نمایشگاه و گروه حلقه وصل شده است توضیح داد: تاکنون هیچ کمکی نگرفته‌ایم ولی در چاپ کتاب این نمایشگاه که قرار است به سه زبان انگلیسی، فرانسوی و عربی چاپ شود اسپانسر می‌گیریم.

صفری در پاسخ به سوالی در مورد رقابتی شدن این جشنواره گفت:‌ نمایشگاه رقابتی نیست. به جرات ادعا می‌کنیم که این نمایشگاه به خاطر حضور اکثریت قریب به اتفاق هنرمندان مطرح خوشنویسی در بالاترین کیفیت برپا خواهد شد.

کد خبر 2004328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha