به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی شامگاه دوشنبه در دومین جشنواره انتخاب پژوهشگر برتر موسسه آموزش عالی امام رضا(ع) که در سالن اجتماعات این موسسه برگزار شد، گفت: در پژوهشهای حوزوی نیازمند دقت نظر و پرهیز از ارائه آرای سطحی هستیم و این امر به دلیل عدم تحقیق علمی مناسب است، هم چنین در پژوهش باید به عنصر نقد و تصرف در آرای دیگران توجه داشته و تنها گزارش گر کلام دیگران نباشیم.
وی ابراز داشت: حوزه در رسالتی که معطوف به درون خود دارد از رکن آموزش و تهذیب برخوردار است و اما از آن جهت که معطوف به بیرون است باید به تبلیغ دین و هدایت مردم به درست زندگی کردن بپردازد.
عضو هیئت امنای موسسه آموزش عالی امام رضا(ع) گفت: عنصر پژوهش در هردو ساحت آموزش و تبلیغ دین باید عملی باشد و پژوهش متوقف به امر مهم استعدادیابی است و انسان موفق کسی است که بفهمد خدا برای چه او را خلق کرده است و در درون همه مردم استعدادهای متعددی قرار دارد که باید آن را کشف کرده و تواناییهای خود را بشناسد.
وی بیان داشت: طلاب باید زمینه و ذوق پژوهش خود را پیدا کنند و مسیری را در پژوهش انتخاب کنند که هر چه به جلو میروند از عملکرد خود لذت بیشتری ببرند.
حجت الاسلام واعظی اظهار داشت: تحقیق و پژوهش موفق نیازمند شاخههایی چون موضوعشناسی مبتنی بر نیاز سنجی، شناخت خلاءهای جامعه و شناخت موضوع شایسته است.
وی گفت: در پژوهش نیازمند مراجعه به تحقیقات پیشین هستیم و طلاب باید از پژوهشهای تکراری پرهیز کرده و تنها به پر کردن نقاط خالی از تحقیق بپردازند تا شاهد تحقیقات نو باشیم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: نتیجه گیری روشن در طرح مورد مدعی در پژوهش بسیار مهم است و در نهایت بحث باید نتیجهای ارائه شود هم چنین باید قوت استدلال و مستند بودن تحقیقات را باید بالا ببریم و رعایت حفظ منابع تحقیق را داشته باشند.
وی اظهار داشت: مسئله غایتمندی و تعهد در تحقیق بسیار مهم است و باید نیت از تحقیق خدمت به دین و دفاع از حریم آن باشد که لحظه لحظه نوشتن و تحقیق برای فرد عبادت باشد.
نظر شما