به گزارش خرنگار مهر، فرماندار چالدران پیش از ظهر امروز در جلسه ساماندهي مقبره سيدصدرالدين، این مقبره را ميراث ماندگار از غيرت ملي ايرانیان دانست و ضمن انتقاد از مفغول ماندن رشادتهای 27 هزار شهید این حادثه ماندگار در تاریخ ایران، گفت: جنگ حماسي چالدران به عنوان نگين درخشاني در تاريخ سرشار از مقاومت و حماسه ملت ايران می درخشد.
احمد رضا قلپور ضمن ابراز تاسف از اینکه تاکنون اقدامی شایسته برای شناساندن اهداف و آثار این جنگ نابرابر انجام نشده، اظهار داشت: با این وجود این مقبره به یکی از مراکز مهم گردشگری چالدران تبدیل و سالانه هزار نفر از گردشگران داخلی و خارجی از این مکان بازدید میکنند.
زیرساخت لازم برای بازدید گردشگران از مقبره سید صدرالدین فراهم نیست
نماینده مردم ماکو، چالدران، شوط و پلدشت در مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از فراهم نبودن زیرساختهای لازم برای بازدید گردشگران از مقبره سید صدر الدین از جمله نبود راه مناسب و اماکن اقامتی و رفاهی، اظهار داشت: با وجود قرار گیری اماکن و آثار تاریخی استان در موقعیت استراتژیکی مناسب بازدید گردشگر از آنها قابل قبول نیست.
محمد علیپور در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه متاسفانه نبود اماکن اقامتی مناسب و نبود راهنمای تخصصی در امکان تاریخی و میراث فرهنگی دلیل اصلی عدم بازدید گردشگران بویژه در ایام نوروز با توجه به سردی هوای منطقه نسبت به سایر استانها است، ادامه داد: مسئولان باید هر چه بیشتر در ایجاد زیرساختهای گردشگری در منطقه تلاش کنند.
وی نبود راه دسترسی مناسب از جمله راه آهن، بزرگراه و آزاد راه و تعداد ناکافی پروازها را دیگر دلایل مغفول ماندن میراثی ماندگار همچون مقبره سید صدر الدین به عنوان نماد قدرت و غیرت ایرانیان از دید گردشگران اعلام و عنوان کرد: مسئولان باید توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خواستار تخصیص اعتبار ویژه برای حفظ و نگهداری و مرمت آثار تاریخی چالدران از جمله مقبره سید صدر الدین شد و گفت: متاسفانه میراث فرهنگی طی سالهای اخیر اقدام قابل توجهی در حوزه مرمت این بناهای تاریخی انجام نداده است.
مقبره سید صدرالدین به عنوان نماد رشادت و میهن دوستی ایرانیان برای پاسداشت یاد و خاطره 27 هزار شهید جنگ چالدران با الهام از معماری اصیل و غنی اسلامی با استفاده از آجر قرمز و سنگهای در چهار کیلومتری چالدران بین روستاهای گل اشاقی و سعدل در دوران صفویه بنا شد.
این اثر زیبا از جمله مقبره های منحصر به فرد اسلامی است که به صورت بنای شش ضلعی احداث شده و در دشت وسیعی قرار گرفته، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی در سال 1370 مطالعات باستان شناسی را به سرپرستی بهمن کارگر عضو هیئت علمی سازمان در محل مقبره آغاز کرد.
نظر شما