۱۴ اسفند ۱۳۹۱، ۱۴:۵۴

روحانی: رئیس جمهور آینده خود را برای فداکاری بزرگ آماده کند

روحانی: رئیس جمهور آینده خود را برای فداکاری بزرگ آماده کند

حسن روحانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که عمر دولت فعلی رو به پایان است، گفت: دولت بعدی در ابتدای کار با دنیایی از مشکلات مواجه خواهد بود. هرکسی بیاید باید خود را برای فداکاری‌ بزرگی آماده کند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، حجت‌الاسلام حسن روحانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، شامگاه یکشنبه، در جلسه‏ ای با علمای و مبلغین خراسانی در مسجد کوثر تهران، با تبیین شرایط فعلی کشور و مقایسه آن با شرایط 8 سال پیش، یکی از دلایل مشکلات فعلی کشور در حوزه‏های مختلف را عدم استفاده از دانش، تجربه و توانایی‏های نیروهای کارشناس و متخصص خواند و گفت: سال 1384، اولین سال اجرای اولین برنامه پنج ساله از 4 برنامه‏ سند چشم‌انداز 20 ساله بود که در مجمع تشیص مصلحت نظام تصویب شده و مقام معظم رهبری نیز آن را تأیید و برای اجرا ابلاغ کرده بودند. بر اساس چشم‌انداز، ایران در سال 1404 کشوری است پیشرفته با اولین جایگاه اقتصادی، علمی و فناوری در منطقه، الهام‌بخش برای جهان اسلام با روابط مؤثر و سازنده در صحنه بین‌الملل. پس راه برای توسعه کشور مشخص و روشن شده بود و قوانین مربوطه نیز در مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری، همچنین اضافه کرد که با تشکیل دولت جدید در سال 1384 به نظر می‌رسید سه قوه، نسبت به گذشته، از هماهنگی بیشتری برخوردار باشند و با توجه به حمایت‏های جدی مقام معظم رهبری از دولت، در کل، برآورد از اوضاع داخلی، امید شرایط بهتری برای تسریع در امور به چشم می‌خورد که به تدریج شرایط به گونه دیگری شد.

روحانی در عین حال، شرایط منطقه و بین‏ المللی را در آن دوران، برای کشور، از نظر امنیتی مناسب ارزیابی و تأکید کرد: امریکایی‏ها که با اشغال عراق و افغانستان در سال 1382، تصور می‏کردند به پیروزی بزرگی دست یافته و در اوج غرور قرار داشتند، در سال 1384، در این دو کشور با مشکلات زیادی دست به گریبان بودند و با فهم این که بقای بلندمدت آنها در عراق امکان‌پذیر نیست، تلاش زیادی برای خروج آبرومندانه از آنجا به خرج می‌دادند. در افغانستان هم علیرغم پیروزی‌های اولیه، وضع بهتری از عراق نداشته و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کردند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک با اشاره به شرایط اقتصاد جهانی در سال 1384 را که باعث رشد کم سابقه‏ قیمت نفت شد برای کشور، فرصت مناسب دیگری ارزیابی کرد و گفت: در سال 82- 83 قیمت نفت بین 15 تا حداکثر 20 دلار در نوسان بود، اما از سال 1384 به بعد قیمت نفت افزایش چشمگیری کرد به طوری که این افزایش، بسیار فراتر از ‌پیش‌بینی برنامه چهارم بود.

روحانی با استناد به آمارهای رسمی، با اشاره به این که از ابتدای کشف نفت در ایران تا سال 1384 و ابتدای کار دولت نهم، 445 میلیارد و 472 میلیون دلار بوده است، اما از سال 1384 تا 90 (بدون احتساب سال 91)، درآمد کشور از فروش نفت 531 میلیارد و 882 میلیون دلار بوده است، گفت: این چنین درآمدی در تاریخ کشور بی‌سابقه بوده است. با افزایش درآمد نفتی کشور، وضع درآمدهای دیگر مانند عوارض گمرکی و مالیات و همچنین صادرات غیرنفتی (که عمدتاً به نفت وابسته هستند) مانند پتروشیمی و میعانات و دیگر اقلام غیرنفتی هم بهتر شده، که اگر درآمد آنها را هم در نظر بگیریم، مجموع درآمدهای 7 سال گذشته، 698 میلیارد دلار می‏شود. لذا با این درآمد نفتی، می‌بایست مسیر دستیابی به اهداف چشم‌انداز بسیار کوتاه‌تر می‌شد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک، در ادامه، با بیان این که در ابتدای دولت نهم، با توجه به نکات ذکر شده، امید زیادی برای پیشرفت کشور بوده و برآورد از مجموعه شرایط، تقاضا می‌کرد که کشور روند بهتری را نسبت به گذشته طی کند، تاکید کرد که بعد از حدود 8 سال که از آن دوران گذشته، علی‏رغم آن امیدها، دیگر چشم انداز اولیه را مشاهده نمی کنیم.

عضو مؤسس جامعه روحانیت مبارز، با بیان این که در شرایط حاضر، علی‏رغم پیشرفت‏های زیادی که کشور در حوزه علم و فن آوری داشته و در حوزه صنایع دفاعی نیز جایگاه غیرقابل مقایسه ای با سال‌های گذشته دارد، با ارائه آمارهای رسمی از میزان افزایش قیمت‌ها در هشت سال گذشته، به مشکلات اقتصادی کشور اشاره و از کاهش قدرت خرید مردم، تورم افسار گسیخته و افزایش نقدینگی در کشور، ابراز نگرانی کرد. به گفته وی، در این مدت، به طور متوسط، قیمت‌ها از 4تا 7 برابر افزایش یافته، در حالی که افزایش حداقل دستمزدها فقط حدود 3 برابر بوده است.

روحانی، ضمن تاکید بر این که مشکلات اقتصادی، مشکلات اجتماعی، امنیتی و فرهنگی هم می‌آفرینند، رشد و توان اقتصادی مناسب را از لوازم اصلی عزت کشور خواند. وی در ادامه، با طرح این پرسش که چرا با توجه به این‌که درآمد کشور بسیار بیشتر شده اما تورم، بیکاری و رشد اقتصادی وضع مناسبی ندارند، در پاسخ، دلیل آن را عدم استفاده از ظرفیت‌های کارشناسی کشور دانست و گفت: از کارشناس علم و دانش موجود در کشور استفاده نشد. از تجربه دیگران هم استفاده نشد؛ در صورتی که علم و تجربه، حکمت و دانش در هرجا که باشد باید از آن استفاده کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان این نکته که صاحب نظران زیادی، درباره مشکلات امروز کشور، قبلاً هشدار داده بودند، پیامد بی‌توجهی به این هشدارها و نادیده گرفتن سیاست‌ها و قوانین و عدم توجه به نظرات دلسوزان نظام را وضع امروز خواند.

وی در ادامه با گلایه از استفاده نادرست از برخی مقدسات، در خصوص پیامدهای آن هشدار داد. درحالی که به زعم وی، در برخی از مسائل فرهنگی و مذهبی که نیاز به استفاده از متخصصان و علمای اسلامی بود به حوزه‌های علمیه و حتی نظر مراجع بزرگ تقلید بی‌توجهی شد.

وی با اشاره به نقش روحانیون در پیروزی نهضت اسلامی، عزت و قدرت جمهوری اسلامی را نه تنها سربلندی ایران، بلکه عزت اسلام در جهان و انقلاب اسلامی در منطقه خواند و از همین رو، عزت نظام را برای آینده‏ مثبت و خوب جهان، ضروری دانست.

روحانی همچنین با اشاره به این که عمر دولت فعلی رو به پایان است، گفت: دولت بعدی در ابتدای کار با دنیایی از مشکلات مواجه خواهد بود. هرکسی بیاید باید خود را برای فداکاری‌ بزرگی آماده کند.

با وجود مشکلات زیاد، به نظر این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، کشور به پشتوانه منابع انسانی توانمند و فداکار، روحانیت آگاه و ظرفیت‌ها و منابع عظیمی که دارد، می‏تواند از مشکلات عبور کند. اما در این راه، آگاهی، دانش و تجربه مدیران عالی کشور را شرط مهمی دانست. وی در این خصوص، با اشاره به انتخابات آتی ریاست‌جمهوری گفت: وظیفه بزرگی نسبت به کسی که می‌خواهد این وظیفه را برعهده بگیرد، بر دوش ما قرار دارد. حکومت حق ماست و باید این حق را به درستی به فرد لایق بسپاریم. پس بار سنگینی بر دوش داریم. رسانه‌های بیگانه تلاش می‌کنند که انتخابات بی‌رمق باشد اما امیدوارم با یک انتخابات شکوهمند و یک رئیس‌جمهور صالح، کشور را از این پیچ تاریخی عبور دهد.

وی در پایان ضمن تأکید بر این که امید زیادی به حل مشکلات کشور از طریق توانایی‌های کارشناسان و توانمندی‌های ملی دارد، با اشاره به این که کشور در شرایط ویژه‌ای مانند تحریم، فشار و توطئه خارجی و نیز شرایط نامناسب اقتصادی قرار گرفته است، اولین کار دولت بعدی را خروج کشور از این شرایط و حفظ ثبات و آرامش کشور خواند. وی سپس به سؤالات حاضران پاسخ داد و در پاسخ به سؤال یکی از حضار که وی در دولت بعدی از چه نیروهایی استفاده خواهد کرد گفت: برای عبور از شرایط فعلی نیاز به دولت فراجناحی داریم. وی اضافه کرد: انزوای مدیران لایق و دلسوز، نخبگان و صاحب‌نظران ظلم بزرگ به کشور است.

کد خبر 2011200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha