به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب گزارش بین المللی اقتصاد ایران در سال 2013 برای دومین سال پیاپی توسط سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران و موسسه انتشاراتی (The Business Year) منتشر و در 120 کشور جهان به صورت همزمان توزیع شده است.
در گزارش بین المللی اقتصاد ایران، دیدگاه ها و نقطه نظرات مقامات ارشد کشور شامل ریاست جمهوری، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی، وزیر نفت، رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، رئیس هیئت عامل و مدیر عامل صندوق توسعه ملی، مقامات ارشد افتخاری خارجی شامل مان موهان سینگ نخست وزیر هند، نوری المالکی رئیس جمهور عراق، مدیران ارشد بازارهای مالی و پولی کشور و شرکت های بزرگ و متوسط بخش خصوصی و عمومی کشور، سرمایه گذاران خارجی موفق در اقتصاد ایران به همراه آخرین دستاوردهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در معرض قضاوت مخاطبان بین المللی است.
در بخش مقدمه این گزارش عنوان: در مرحله گذار به خودکفایی انتخاب شده است که بر این اساس مزیت های اقتصادی و شاخص های توسعه انسانی موجب رشد اقتصادی و فازیش سرمایه گذاری خارجی خواهد شد. این گزارش در ادامه می افزاید: از سال 2006 تاکنون قریب به 500 شرکت از بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار شده و در سال 2012 برای اولین بار صادرات از واردات پیشی گرفته است.
مصاحبه با رئیس جمهور ایران از سایر بخش های این گزارش است که پیام رئیس جمهور ایران در جستجوی صلح و عدالت جهانی عنوان شده است. بر اساس این گزارش از سال 2004 اقدامات با ارزشی در دو بخش سیاست گذاری و اجرایی انجام شده و به علت طرح هدفمندسازی یارانه ها، ایران در مصرف آب، نفت،گاز و گندم کاهش یافته است.
مصاحبه با مان موهان سینگ نخست وزیر هند از سایر بخش های این گزارش است که نخست وزیر هند عنوان داشته: بنده به آقای رئیس جمهور دکتر احمدی نژاد به علت به عهده گرفتن ریاست اجلاس نم تبریک می گویم هند آمادگی کامل خود را برای همکاری با ایران اعلام می نماید. بر اساس این گزارش، مصاحبه با نوری المالکی نخست وزیر عراق عنوان شده است: افزایش همکاری های تجاری و انرژی بین دو کشور ایران و عراق، با ارتباطات فرهنگی دو کشور پشتیبانی شده است.
این گزارش در ادامه طی مصاحبه ای با موسوی رئیس سابق سازمان ایرانگردی و جهانگردی که خطاب به گردشگران خارجی آمده است: به ایران دیده نشده خوش آمدید. بر اساس این گزارش، ایران در بین 10 کشور دیدنی جهان وجود دارد و تبلیغات منفی رسانه های خارجی موجب شده ایران نتواند به پتانسیل های گردشگری نایل شود. از جمله ویژگی های دیگر گزارش اقتصادی ایران، معرفی پروژه های سرمایه گذاری در استان های مختلف و مزیت های اقتصادی استان و نحوه مشارکت سرمایه گذار با مدل جدید بیان شده است.
مصاحبه با وزیر امور اقتصادی و دارایی با تیتر دگردیسی مثبت عنوان شده است که بر این اساس در سال 1391 انتظار می رود تغییرات کوتاه مدت هدفمندسازی یارنه ها محو شود و با نتایج مثبت اقتصادی جایگزین شود.
این گزارش در ادامه می افزاید: به موازات تحریم های بین المللی علیه ایران، ظرفیت های درونی اقتصاد ایران در حال ارتقا می باشد که در نتیجه آن با خصوصی سازی شرکت های دولتی ، شرکت های جدیدی با محوریت بخش خصوصی و تعاونی شکل یافته است و در نتیچه آن بانک ها و بیمه های خصوصی تشکیل شده است.
مصاحبه با بهروز علیشـیری معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از سایر بخش های این گزارش است که تیتر فراتر از مرزها اندیشیدن عنوان شده و در ادامه می آید: نرخ ورودی سرمایه گذاری خارجی در سال های اخیر، رشد چشمگیری داشته است محوریت فعالیت های اقتصادی کشور توسط بخش خصوصی انجام می گیرد و مدل سازی مالی طرح های زیربنایی کشور بر اساس مدل PPP مطرح شده است.
در ادامه این گزارش مصاحبه هایی با برخی از سرمایه گذاران خارجی عنوان شده است: 1- مصاحبه با آقای ژان واگنسولد، سرمایه گذار شرکت صنایع غذایی پودر شیر مشهد ( MMP)، آقای دومنیک، سرمایه گذار شرکت یونیلیور، عثمان آکسوی، سرمایه گذار خارجی شرکت پارس حیات، ایرک روپر ، سرمایه گذار خارجی شرکت آریا ساسول و سایر سرمایه گذاران مصاحبه هایی انجام شده که در آن پیامهای ذیل به جامعه بین المللی انتقال یافته است: ایران برای سرمایه گذاری، کشور بی نظیری است، فعالیت های ما سودآور بوده است، مرکز ویژه اقتصادی پارس جنوبی دارای موقعیت و زیرساخت های خوبی برای سرمایه گذاری است و ایران به علت موقعیت جفرافیایی و جمعیتی خود بهترین کشور برای سرمایه گذاری است.
بر اساس این گزارش، کتاب بین المللی اقتصاد ایران در 87 هزار نسخه منتشر و در 120 کشور جهان در محدوده جغرافیایی 31 درصد نسخه های این کتاب در اروپا، 26 درصد در آمریکای شمالی، 21 درصد در خاورمیانه و کشورهای حوزه خلیج فارس، 12 درصد در آسیا، 6 درصد در آفریقا و 4 درصد هم در سایر نقاط جهان به طور همزمان توزیع شده است.
موسسات بین المللی دولتی و خصوصی از جمله بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، آژانس های تشویق سرمایه گذاری، شرکت های تری ام، لافراج، تویوتا ،تاتا، استات اویل، وولو و غیره از مشترکان گزارش اقتصادی ایران هستند.
نظر شما