علی آهون منش در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: از 2 هزار و 735 نفر ظرفیت اعلام شده برای کاردانی تنها 586 نفر یعنی 20 درصد و از یک هزار و 675 نفر ظرفیت اعلام شده در کارشناسی تنها 405 نفر یعنی 24 درصد ثبت نام کرده اند.
وی علت عدم استقبال پذیرفته شدگان از دانشگاههای غیرانتفاعی را در استقبال از صندلیهای دانشگاه آزاد دانست و در این باره با ارائه دلائلی، اظهار داشت: دانشگاه آزاد از تمام تریبونهای خود استفاده کرده و در تمام رشته های فنی مهندسی بدون کنکور دانشجو می پذیرد، این در حالیست که پذیرش برای دانشگاههای غیردولتی تنها یک بار و آن هم از طریق پرتال سازمان سنجش صورت می گیرد، در حالیکه دانشگاه آزاد بارها اطلاعیه پذیرش دانشجو به صورت مستقل را منتشر می کند.
رئیس اتحادیه دانشگاههای غیردولتی ادامه داد: این امر سبب می شود که دانشجو، در دانشگاه غیردولتی نزدیک محل سکونت خود ثبت نام نکند اما تمایل به دانشجو شدن در یکی از واحدهای دانشگاه آزاد که دور از محل سکونتش است، داشته باشد.
به گفته آهون منش دانشگاه آزاد برای جذب و پذیرش دانشجو از تریبونهایی مثل روزنامه این دانشگاه، صدا و سیما و حمایت برخی مقامات عالی رتبه کشور و غیره بهره می گیرد، همچنین دانشگاه آزاد بارها و بارها و به هر تعداد ظرفیتی که بخواهد، از متقاضیان کاردانی و کارشناسی ثبت نام به عمل می آورد.
آهون منش با گله از این موضوع که رشته های فنی مهندسی به صورت حداکثر در اختیار دانشگاه پیام نور قرار گرفته است، ادامه داد: این در حالیست که دوره تحصیل دانشجو در رشته های فنی مهندسی و کشاورزی باید حضوری باشد نه غیرحضوری یا نیمه حضوری، از سوی دیگر وقتی نسبت استاد به دانشجو یک به 250 باشد، وزارت علوم و این دانشگاه می دانند که معنی این نسبت یعنی غیرحضوری بودن دانشگاه پیام نور و اگر قرار به حضوری بودن کلاسهای درس باشد قطعاً نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه متفاوت بود.
رئیس اتحادیه دانشگاههای غیردولتی همچنین درباره میزان شهریه ای که از دانشجویان این دانشگاهها دریافت می شود و میزان درآمدی که سالانه از شهریه این دانشجویان عاید غیردولتیها می شود، گفت: در کشور تنها 344 دانشگاه غیرانتفاعی با حداکثر ظرفیت 400 هزار دانشجو هم اکنون فعال هستند و اگر هر دانشگاهی از هر دانشجوی کارشناسی حداکثر یک و نیم میلیون تومان دریافت کند کل مبلغی که سالانه عاید دانشگاههای غیردولتی می شود 450 میلیارد تومان است، در حالیکه این عدد با رقمی که دانشگاه پیام نور سالانه از شهریه دریافت می کند، اصلاً قابل مقایسه نیست.
آهون منش با ارائه دو پیشنهاد در این باره، گفت: سالانه درصدی از تعداد دانشجویان دانشگاههای پیام نور کم شود و به دانشگاههای غیردولتی اضافه شود به این دلیل که اساسنامه پیام نور غیرحضوری است.
وی درباره این موضوع که شاید دانشجویان با توجه به شرایط شغلی یا هر دلیل دیگری تمایل به تحصیل در دانشگاه پیام نور داشته باشند و دانشگاههای غیردولتی هم لازم است در زمینه جذب دانشجو تبلیغات داشته باشند تا اذهان عمومی به سمت این دانشگاهها جذب شوند، اظهار داشت: در اینکه کیفیت دانشگاههای غیردولتی ناشناخته است شکی نیست و باید در این زمینه تبلیغات کرد اما اگر اطلاع رسانی لازم صورت گیرد و از ظرفیت دانشگاه پیام نور کاسته شود، دانشجو حق انتخاب بیشتری میان دانشگاههای آزاد، غیردولتی و پیام نور خواهد داشت.
آهون منش درباره دومین پیشنهاد، گفت: اگر قرار باشد دانشگاه آزاد در سال سه بار اطلاعیه پذیرش دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی منتشر کند دانشگاههای غیردولتی هم این حق را به صورت مساوی داشته باشند.
نظر شما