به گزارش خبرنگار مهر، جواد اوجی در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما درباره آخرین توافق های انجام گرفته برای ساخت خط لوله انتقال گاز ایران به پاكستان با بیان این كه تاكنون فاز اول خط لوله صلح از پارس جنوبی تا منطقه ایرانشهر به طول 900 كیلومتر در مدار بهره برداری قرار گرفته است گفت: همچنین فاز دوم خط لوله صلح از ایرانشهر تا نقطه مرزی پاكستان به طول 320 در حال اجرا بوده و تا كنون 80 كیلومتر عملیات لوله گذاری آن به پایان رسیده است.
مدیرعامل شركت ملی گاز با اعلام اینكه تا پایان سال آینده ساخت خط لوله گاز در خاك ایران به پایان می رسد، تصریح كرد: با ساخت و راه اندازی تاسیسات تقویت فشار در مسیر این خط لوله ظرفیت انتقال گاز تا 110 میلیون متر مكعب در روز افزایش می یابد.
معاون وزیر نفت با تاكید بر اینكه 50 تا 60 میلیون متر مكعب ظرفیت جدیدی برای صادرات گاز به كشورهای پاكستان، هند و چین با بهره برداری نهایی از خط لوله هفتم سراسری ایجاد می شود اظهار داشت: همچنین قرار است یك انشعاب از مسیر این خط لوله به بندر چهابهار به منظور ایجاد یك هاب جدید پتروشیمی كشیده شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینكه تهران – اسلام آباد برای صادرات روزانه 21.5 میلیون متر مكعب گاز به توافق نهایی دست یافته اند تبیین كرد: با این وجود مذاكرات با پاكستان برای افزایش سقف صادرات گاز به 30 میلیون متر مكعب در روز آغاز شده و در صورت توافق نهایی دو طرف الحاقیه جدیدی به این قرار داد اضافه می شود.
تاپی رقیب خط لوله صلح نیست
اوجی در پاسخ به این سوال كه آیا انتقال گاز تركمنستان از مسیر افغانستان به پاكستان توجیه اقتصادی دارد توضیح داد: ساخت خط لوله گاز تاپی یك پروژه سیاسی است و از توجیه اقتصادی بالایی در مقایسه خط لوله صلح از توجیه اقتصادی بالایی برخوردار نیست.
وی با بیان اینكه تركمنستان برای انتقال گاز خود به پاكستان باید یك خط لوله 700 تا 800 كیلومتری از مناطق صعب العبور و كوهستانی افغانستان احداث كند تاكید كرد: این در حالی است كه ایران به پشتوانه 35 تریلیون متر مكعب ذخایر گاز از قدرت و توانایی تامین بلند مدت انرژی پاكستان برخوردار است.
جزئیات توافق جدید گازی تهران- بغداد
معاون وزیر نفت در خصوص جزئیات توافق جدید گازی تهران- بغداد گفت: به زودی قرارداد صادرات گاز به میزان 20 میلیون متر م كعب در روز بین وزیران نفت و انرژی ایران و عراق امضا می شود.
مدیرعامل شركت ملی گاز با اعلام اینكه براساس زمان بندی توافق شده باید تا ابتدای تیرماه سال آینده این میزان گاز از مسیر خط لوله ششم سراسری و از منطقه ایلام برای تامین گاز نیروگاه های بغداد و منصوریه به عراق صادر شود تصریح كرد: همچنین به زودی دومین قرارداد صادرات گاز به عراق از مسیر خرمشهر امضا خواهد شد.
این مقام مسئول با بیان اینكه در دومین قرارداد قرار است روزانه 20 میلیون متر مكعب گاز از مسیر خرمشهر به نیروگاه های جنوب عراق و به ویژه بصره صادر شود، اظهار داشت: ایران برای صادرات گاز جنوب عراق نیاز به احداث خط لوله عظیمی ندارد و از مسیر خطوط موجود امكان انتقال گاز به این كشور همسایه وجود دارد.
اوجی با یادآوری اینكه با امضای دومین قرارداد حجم صادرات گاز ایران به مرز 40 تا 45 میلیون متر مكعب در روز در كشور عراق افزایش می یابد، اعلام كرد: در مجموع تا دو سال آینده با صدور 40 میلیون متر مكعب گاز به عراق 21.5 میلیون متر مكتب گاز پاكستان و 35 میلیون متر مكعب گاز به ارمنستان و تركیه حجم صادرات گاز ایران به مرز 100 میلیون متر مكعب در روز افزایش می یابد.
نظر شما