به گزارش خبرگزاري مهر، به گفته اين مسئول، سفارت آمريكا درعراق تماس هايي را با نمايندگان مردان مسلح انجام داده اما به طور مستقيم با شورشيان تماسي نداشته است.
اين مسئول آمريكايي در گفتگو با خبرگزاري فرانسه ، اعتراف كرد كه پس از ترور نماينده آيت الله سيستاني و ربوده شدن يك خطيب اهل سنت در روز گذشته وقوع فتنه طائفه اي يك تهديد واقعي است.
وي گفت : ما مستقيما با شورشيان ديدار نكرديم بلكه با شماري از نمايندگان شورشيان ديدار كرديم اما از طريق اين ميانجي گرها با شورشيان گفتگو نكرده ايم.
وي افزود: ما پيام كوتاهي به شورشيان داريم اينكه خشونت را متوقف كنيد در غير اين صورت نيروهاي ما شما را نابود خواهند ركد.
به گفته مسئول آمريكايي اين ميانجي گرها اغلب از اساتيد و بازرگانان و مسئولان حزب بعث سابق هستند،اين ميانجي گرها گاهي اوقات درخواست هاي شخصي مطرح مي كردند مانند بازنشستگي افسران سابق يا بركناري مسئولان منطقه اي اما ما نمي توانيم به اين مساله توجه كنيم.
وي افزود: پيام سفارت آمريكا به آنها اين بود كه اگر خواهان گفتگو درباره چيزي هستيد، برويد با دولت عراق آن را بررسي كنيد تنها چيزي كه مي توانيم به آن بگوييم اينكه جنگ ودرگيري را متوقف كنيد اگر به جنگ با ما ادامه دهيد ما نيز شما را تحت پيگرد قرار خواهيم داد.
به گفته وي اين تماس ها از طريق ميانجي گرها از هنگام انتخابات در ژانويه گذشته تاكنون به ميزان 100 درصد افزايش يافته است .
اين مسئول آمريكايي تاكيد كرد كه دولت بوش كاملا به اهميت نقش داشتن اهل سنت در تدوين قانون اساسي دايمي ومشاركت در انتخابات دسامبر آينده (آذر) متقاعد شده زيرا اين مساله ممكن است مقاومتي كه متهم به جمع آوري جنگجويان اهل سنت است، را تضعيف كند.
شايان ذكر است دونالد رامسفلد وزير دفاع آمريكا 26 ماه ژوئن (5 تير ماه ) از وجود تماس با مردان مسلح در عراق خبر داده بود اما با كم اهميت خواندن آن ابراز عقيده كرد كه شورش در عراق ممكن سالها طول بكشد.وي هرگونه تماس ميان آمريكايي ها و ابومصعب زرقاوي سركرده گروه القاعده در عراق را تكذيب كرد.
اين در حالي است كه عادل عبدالمهدي معاون نخست وزير عراق نسبت به مفيد بودن اين تماس ها و تاثير آن بر عمليات مسلحانه و شورش در عراق ابراز ترديد كرده بود.
نظر شما