به گزارش خبرنگار مهر، کنگره صاحب عمره روز پنج شنبه با حضور شخصیت هایی چون آیت الله العظمی جوادی آملی از مراجع تقلید، حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، آیت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله استادی رئیس شورای عالی حوزه های علمیه و برخی از مهمانان خارجی از کشورهای عربستان، عراق و انگلستان در سالن همایشهای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) آغاز به کار کرد.
در حاشیه این همایش پس از سخنرانی و ارائه مقاله از مجموعه «السید الیزدی» که شامل دوره آثار مرحوم صاحب عروه است رونمایی شد.
جلد نخست کتاب مصنفات صاحب عروه از دیگر کتاب های رونمایی شده در این کنگره بود که 400 سند از مجموع 11 هزار سند مربوط به مکاتبات و دست خط های این فقیه بزرگ را شامل می شود و تا 14 جلد ادامه خواهد داشت.
تمبر یادبود مرحوم آیت الله سید محمد کاظم طباطبایی یزدی از دیگر مواردی بود که در این کنگره رونمایی شد ضمن اینکه نرم افزار عروة النور نیز که شامل 400 اثر و کتاب در رابطه با شخصیت مرحوم صاحب عروه است در این کنگره رونمایی خواهد شد.
مرحوم آيتالله العظمی سيدمحمد كاظم طباطبايیيزدی دارای افق فكری بلندی از جهات علمی، اخلاقی، مبارزاتی و تاليفی است و اين مرجع تقليد در سال 1248 شمسی در شهر يزد ديده به جهان گشود و تحصيلات مقدماتی را در اين شهر انجام داد.
وی سپس به مشهد رفت و هيئت، رياضيات و فقه و اصول را در آن شهر فرا گرفته و پس از ادامه تحصيلات در اصفهان در سال 1281 به نجف اشرف مهاجرت كرد و از محضر ميرزای شيرازی صاحب فتوای تحريم تنباكو بهره برد.
آيتالله العظمی عبدالكريم حائریيزدی، موسس حوزه علميه قم، آيتالله سيدحسن مدرس، آيتالله العظمی بروجردی، آيتالله العظمی سيداحمد خوانساری، آيتالله سيد عبدالحسين شرفالدين و آيتالله شيخ محمد حسين كاشفالغطاء از برجستهترين شاگردان صاحب عروه به شمار میروند.
صاحب عروه در سال 1312 هجری قمری مرجعيت پيدا كرد و كتاب شريف عروةالوثقی را نوشت كه سه هزار و 260 مساله فقهی را در سه جلد مورد بررسی قرار داده است.
آيتالله العظمی سيدمحمد كاظم طباطبايیيزدی در سال 1337 هجری قمری در نجف رحلت كرده و در همان جا به خاك سپرده شد گرچه برخی مورخان با توجه به حمايت اين مرجع تقليد از مشروطه مشروعه مرگ او را مشكوك اعلام كردند.
نظر شما