۵ فروردین ۱۳۹۲، ۱۰:۰۹

آموزش و پرورش در سالی که گذشت؛

پاسخ حاجی بابایی به منتقدان 6.3.3

پاسخ حاجی بابایی به منتقدان 6.3.3

پس از بروز مشکلات ناشی از اجرای نظام جدید آموزشی، پاسخهای وزیر آموزش و پرورش به منتقدانش و همچنین نمایندگان مجلس به تعجیل در اجرای ایجاد نظام جدید آموزشی از دیگر اتفاقات مهم سال گذشته بود. پاسخهای حمیدرضا حاجی بابایی اگر چه همچنان بسیاری از منتقدان آموزشی را راضی نکرده است، اما حداقل توانست نگاه و موضع او را در برابر انتقادات و اقدامات انجام شده مشخص کند و اینکه اگر زمان به عقب برگردد و او باز هم وزیر آموزش و پرورش شود، دست به تحولاتی می زند که امروز شاهد آن در مدارس هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا حاجی بابایی در اول مهرماه سال گذشته درباره علت عدم اجرای 3.3.3.3 که مطابق با سند تحول بنیادین است، به مهر گفته بود:« ما در ابتدای راه هستیم، نمی توان همه اقدامات را با هم انجام داد. ما امسال اینگونه برنامه ریزی کردیم اما برای سالهای بعد مراحل تحصیل به چهار تا سه سال تقسیم می شود و از سال تحصیلی آینده ضمن رعایت حال خانواده ها در بعد مسافت، مشکلی در اجرای 3.3.3.3. نداریم و هر منطقه آموزشی می تواند مدارس خود را به دو دوره سه ساله اول و سه ساله دوم ابتدایی تقسیم بندی کند.»

او همچنین درباره مشکلات ناشی از بحران بلوغ در مدارس ابتدایی توضیح داده بود: دوره ابتدایی  تا 12 سالگی تعریف شده است، ما معتقدیم 12 سالگی بهترین فرصت  برای شکل دهی شاکله شخصیتی افراد است و هر آنچه را که بخواهیم، او انجام می دهد. بنابراین دانش آموز ششم ابتدایی آمادگی شکل گیری شخصیتی را براساس خواسته انقلاب اسلامی، پدر و مادر دارد. اما زمانیکه دانش آموز به مقطع راهنمایی می رود، با توجه به تعاریف و ویژگی های این دوره دچار بحران هایی می شود که دیگر چندان حاضر به شکل دهی شخصیت خود نیست.» البته وزیر آموزش و پرورش هیچ پاسخی درباره گلایه مندی والدینی که فرزندانشان در مقاطع پایین تر از ششم ابتدایی تحصیل می کنند و آنها هیچ تمایلی به تحصیل فرزندانشان در کنار کلاس ششمی ها ندارند، نداد.

حاجی بابایی درباره محتوای کتابهای پایه ششم ابتدایی و تعجیل در تدوین این کتاب ها نیز اعلام کرده بود:« قطعاً تا حدودی حق با منتقدان است و این کتابها خالی از اشکال نیست اما معتقدم که نکات مثبت آن از نکات منفی آن بیشتر است. در طول 33 سال گذشته کدام کتاب آموزشی بوده که پس از تالیف،عاری از هر گونه عیب و ایراد باشد. در طول انقلاب اسلامی کدام مولف کتاب بوده است که کتابهای درسی را براساس نقشه تالیف کرده باشد؟چه زمانی بوده که وزارتخانه در کنار کتابهای درسی، راهنمای معلم و 40 ساعت لوح فشرده تدریس به معلمان داده است. من در دوران وزارتم این کارها را انجام دادم. قطعاً ایراد وجود دارد که پس از بررسی آن را برطرف می کنیم.

وزیر آموزش و پرورش توضیحات خود را درباره مشکلات کمبود فضای آموزشی اینگونه توجیه کرد: زمانیکه  به وزارت آموزش و پرورش آمدم تنها 560 هزار کلاس درس وجود داشت که از این تعداد 185 هزار کلاس در نوبت عصر بودند. هم اکنون 130 هزار کلاس درس صبحی شده اند. برای تامین کلاسهای ششم ابتدایی ما تنها به 40 هزار کلاس نیاز داریم. من براحتی می توانستم بگویم که این تعداد کلاس را از طریق بعدازظهری کردن دانش آموزان برای ششم ابتدایی فراهم کنند و هیچگاه این همه انتقادهای تند و تیز بر من وارد نمی شد. من به هیچ عنوان قبول ندارم که اتاق مدیران و یا انبارهای مدارس تبدیل به کلاس شده اند و اگر کمبودکلاس داشته ایم، آنها را به صورت پیش ساخته فراهم کرده ایم.

 

کد خبر 2020584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha