۲۹ اسفند ۱۳۹۱، ۱۰:۵۶

مروری بر ظرفیتهای گردشگری شهریار/

این ملک عماد شهریاری است/ همواره طراوتش بهاری است

این ملک عماد شهریاری است/ همواره طراوتش بهاری است

شهریار - خبرگزاری مهر: اگر به شهریار، این خطه خوش آب و هوا سفر کردید، می‌توانید علاوه بر لذت از طبیعت و باغهای زیبای شهریار، به اماکن تاریخی و فرهنگی هم سری بزنید، ضمن آنکه گشت و گذار در روستاهای تاریخی شهریار نیز خالی از لطف نیست، پیشنهاد ما این است که فرصت دیدار از شهریار و دیدن شکوفه‌های زیبای باغات آن در فصل بهار را از دست ندهید.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستانهای شهریار، قدس و ملارد از شهرستانهای ممتاز استان تهران و دارای دهستانهایی از جمله  اسماعیل آباد، امامزاده ابوطالب، منجیل آباد، اخترآباد، بی بی سكینه، جوقین، رزكان، فردوس، قائم آباد، ده مویز و ... هستند، نواحی شهری آنها شامل شهریار، قدس، ملارد، شاهد شهر، صبا شهر، صفادشت، فردوسیه و وحیدیه است، این سه شهرستان با توجه به تنوع و كثرت آثار تاریخی فرهنگی در بین شهرستانهای استان تهران از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند و آثار و تپه های فراوانی مربوط به هزاره های قبل را در خود جای داده اند.

جاذبه‌های گردشگری و میراث فرهنگی موجود در این مناطق علاوه بر اهمیت تاریخی دارای ارزشهای فرهنگی و معماری خاص است و به همین دلیل هم 102 اثر تاریخی و فرهنگی در این سه شهرستان شناسایی شده است که این تعداد شامل 38 تپه، هشت محوطه باستانی، 16 قلعه، دو مسجد تاریخی، سه حمام قدیمی، چهار پل، دو کاروانسرا، یک برج مقبره و حدود 28 امامزاده است.

در صورتی که به این خطه خوش آب و هوا سفر کردید، می‌توانید علاوه بر لذت از طبیعت و باغهای زیبای شهریار، به اماکن تاریخی و فرهنگی آتشکده تخت رستم، برج مقبره بابا محمود، قلعه دهشاد، پلهای بادامک و اماکن زیارتی مانند امامزاده اسماعیل(ع) و امامزاده بی‌بی سکینه(ع) هم سری بزنید، ضمن آنکه گشت و گذار در روستاهای تاریخی شهریار نیز خالی از لطف نیست.

پیشنهاد ما این است که فرصت دیدار از شهریار و دیدن شکوفه‌های زیبای باغات آن را در فصل بهار، از دست ندهید، قلم غوزآباد، تپه جوقین، تپه مزلوت، تپه پا كلی، پل بادامك، كاروانسرای سنگی، تخت رستم، تخت كیكاووس، امامزاده‌ ام‌كبری و ام‌صغری، بقعه شاهزاده سلمان، امامزاده بی بی سكینه، لوط پیامبر و... از جمله مراکز دیدنی این شهرستانها است.

نگاهي اجمالي به روند تقسيمات کشوري منطقه شهريار

منطقه شهريار در سال ۱۳۰۱ شمسي با ۱۴۴ روستا و قصبه و با جمعيتي بالغ بر 17 هزار و 44 نفر، يکي از ولايات تهران به شمار مي آمد که مرکزيت آن با دو روستاي مجاور هم يعني کرشته و عليشاه عوض بود، در سال ۱۳۱۰ شمسي، ایران داراي ۲۷ ايالت بود که يکي از اين ايالتها تهران نام داشت، در اين سال ايالت تهران داراي ۱۲ ولايت بود که شهریار يکي از اين ولايتها بود.

در تقسيمات کشوري سال ۱۳۱۶ شمسي، شهرستان تهران در استان دوم قرار گرفت و ناحيه شهريار به مرکزيت روستايي به نام عليشاه عوض، يکي از بخش هاي شهرستان تهران تعيين شد، با تشکيل استان تهران که مطابق قانون تقسيمات کشوري مصوب ۲۲ مهر ۱۳۲۶ تشکيل شد، ناحيه شهريار همچنان يکي از بخشهاي تهران باقي ماند تا اين که در بهمن سال ۱۳۳۳ بخش شهريار از تابعيت تهران خارج و به تابعيت شهرستان کرج درآمد و مرکز بخش شهريار يعني روستاي عليشاه عوض با جمعيتي کمتر از سه هزار نفر به عنوان شهر معرفي شد، چندي پس از آن، نام اين مکان از عليشاه عوض به "شهريار" تغییر یافت.

در تقسيمات کشوري سال ۱۳۶۷، بخش شهريار با وسعتي معادل هزار و 633 کيلومتر مربع به مرکزيت شهر  شهریار از شهرستان کرج جدا شد و به صورت يکي از شهرستانهاي استان تهران با دو بخش رباط کريم و مرکزي درآمد، در تقسيمات کشوري سال ۱۳۷۵ بخش رباط کريم با وسعتي معادل ۳۰۴ کيلومتر مربع از شهرستان شهريار جدا شد و به صورت يکي از شهرستانهاي استان تهران درآمد و شهرستان شهريار به سه بخش ملارد، قدس و مرکزي تغيير يافت.

از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۸ شهرستان شهريار با وسعتي حدود هزار و 329 کيلومتر مربع با سه بخش ملارد، قدس و مرکزي در جغرافياي ايران نمود عيني داشت تا اين که در تقسيمات کشوري سال ۱۳۸۸ دو بخش ملارد و قدس نيز از آن منتزع شده و هر يک به صورت شهرستاني مستقل در استان تهران در آمدند، شهرستان ملارد به مرکزيت شهر ملارد با دو بخش مرکزي و صفادشت و شهرستان قدس نیز به مرکزيت شهر قدس آخرين تقسيمات در ناحيه شهريار به شمار مي آيند.

شهریار سرزمین خوش آب و هوا و نگین سبز غرب استان تهران

شهرستان شهریار یکی از شهرستانهای خوش و آب و هوای استان تهران است که از دشت‌های حاصلخیزی برخوردار است، شهریار به دلیل دارا بودن شرایط ویژه و اجرای اقدامات زیربنایی، آمادگی مناسبی برای سرمایه‌گذاری دارد زیرا وجود باغهای سرسبز، آب و هوای مساعد و اقلیم مناسب با گونه‌های کمیاب گیاهی فضای خوبی را برای سرمایه‌گذاری فراهم کرده است.

واژه شهریار برگرفته از واژه خششره‌دار و شتردار است که در دستور زبان پهلوی به معنای دارنده و مالک کشور یا فرمانروا و پادشاه است، همچنین در فرهنگ نامه های زبان فارسی معنای لغوی شهریار را برابر با كلانشهر و یا بزرگ شهر آورده اند، در کتب تاریخی نیز از شهریار با عناوینی چون ری شهر، ولایت روستایی تاریخی در حوزه ری و منطقه‌ای حاصلخیز در مسیر رودخانه های غرب تهران یاد شده است، با مراجعه به كتب معتبر و تاریخی و اظهار نظرهای مورخین می توان دریافت كه شهریار از سابقه بسیار طولانی برخوردار است. قدمت برخی از آثار باستانی و بناهای تاریخی به هزاره های قبل از میلاد و ظهور دین مقدس اسلام برمی گردد، همچنین وجود بقاع متبركه و مزار نوادگان ائمه اطهار (ع) نشان دهنده دینداری مردم این منطقه از كشورمان است.

سازمان میراث فرهنگی وجود قریب به 74 تپه باستانی، چندین قلعه تاریخی، چند درخت قدیمی چند صد ساله، تعدادی گورستان تاریخی، كاروانسرا و آثار باستانی دیگر را كه همگی مبین سابقه كهن این منطقه می باشد مورد شناسایی و تایید قرار داده است، مظاهر تمدن اقوام سیلك كه قدمت آن به چهار هزار سال قبل از میلاد باز می گردد در تپه ها و جلگه های شهریار دیده شده است و همچنین مظاهر نفوذ تمدن این اقوام كه وسایل كار آنها را بیشتر سنگ و استخوان تشكیل می داده است را میتوان در اطراف تهران چشمه علی، ری و اسماعیل آباد یافت.

در بخش صنايع و معادن حدود 200 شركت و كارخانه صنعتی و توليدی در شهرستان شهریار جود دارد كه در زمينه های صنايع توليدی مختلف نظير کفش، الياف، داروسازی، لاستيک و پلاستيک سازی، رنگ و ... مشغول فعالیت هستند،كشاورزی نیز در منطقه شهريار به علت وجود زمينهای حاصلخيز از رونق خوبی برخوردار است، نوع كشت آبی است و بيشتر زمينهای تحت كشت به باغداری اختصاص يافته است، عمده ترين فرآورده های باغداری و كشاورزی این منطقه شامل انگور، انواع ميوه، پنبه، چغندر قند، غلات و تره بار و.. است و منابع تامين كننده آب كشاورزی و باغداری نیز چاه های ژرف و نيمه ژرف،‌ قناتها و رودخانه كرج است.

این ملک عماد شهریاری است   همواره طراوتش بهاری است ( آذر مازندرانی)

شهریار از دیرباز نام عمومی دشتی وسیع و حاصلخیز در غرب تهران و شامل آبادیهای متعددی بوده است، در کتاب "بستان سیاحه" آمده است که: شهریار بلوکی است از بلوکات تهران که در یک منزلی آن واقع است، آبش فراوان و هوایش معتدل و خاکش نیکو است، باغات فراوان دارد و انگورش ممتاز است.

شهریار به لحاظ قدمت و سابقه سکونت انسانی یکی از مهمترین مناطق استان تهران بوده و آثار باستانی مکشوفه در آن به بیش از چهار هزار سال قبل می رسد، بناها و آثار باستانی به جا مانده از دوره ساسانی و اسلامی از جمله تپه باستانی جوقین، قره تپه، تخت رستم، تخت کیکاوس و قلعه دختر و قلعه کبری و استحکامات و آتشکده های متعدد موجود در آن نشان از این مهم دارد، از بزرگان ادب و فرهنگ این شهرستان نیز میتوان به "عماد الدین عمادی شهریاری" شاعر قرن ششم اشاره کرد که دیوان شعر وی در دست است و در اکثر تذکره ها به نام وی اشاره شده است.

ملارد؛ سرزمین کهن ایران زمین

شهرستان ملارد از شمال با فردیس، از جنوب با دهستان جوقین، از مشرق به شهریار و از مغرب با دهستان بی‌بی سکینه هم‌جوار است، امروزه ملارد، سرآسیاب و مارلیک بخشهای اصلی شهرستان ملارد را تشکیل می‌دهند، فرهنگ فارسی معین می‌نویسد: ملارد دهی جز بخش شهریار شهرستان تهران در ۶ کیلومتری باختر علیشاه‌عوض، هوایش معتدل، دارای پنج هزار و 970 نفر سکنه است و از قنات و رود کرج مشروب می‌شود.

از آثار باستانی ملارد می‌توان به تخت رستم اشاره کرد، آثار قدیمی دیگری از جمله تخت کیکاووس و بقعه امامزاده ابراهیم نیز در این شهر وجود دارد، نام ملارد را می‌توان تلخیص از ملار-ده شمرد، ملار عبارت از دستگاهی است متشکل از سه عدد چوب که از یک سر به هم بسته می‌شوند و به صورت هرمی روی زمین قرار می‌گیرند و مشک دوغ را به آن آویزان می‌کنند، شهرستان ملارد به دلیل قدمت تاریخی زیاد، از آداب و رسوم ویژه ای نیز برخوردار است.

اهالی ملارد قديم در غروب آخرين سه 
شنبه سال که به آن چهارشنبه سوري گفته مي شد، چندين پشته هيزم تهيه کرده، جلوي خانه
هاي خود روشن مي
کردند و چندين خانه
ي همجوار جمع شده و پس از آرزو کردن، يکي يکي از روي آن مي
پريدند، آنها بر اين باور بودند که روشن کردن آتش در شب آخرين چهارشنبه سال از نشانه
هاي قيام حضرت مختار عليه دشمنان و قاتلين امام حسين (ع) و يارانش بوده است.

قدس

شهر قدس یکی از شهرهای قدیمی استان تهران است که با قرار گرفتن این شهر در بزرگراه فتح و موقعیت مطلوب جغرافیایی و آب و هوای خوب کوهپایه‌ای، در این چند سال اخیر میزبان سکونت مهاجرین بسیاری از سایر شهرهای کشور بوده‌ است، این شهر با دارا بودن معادن، مزارع، باغها، مجتمعهای صنعتی و قهرمانان ورزشی یکی از شهرهای مهم کشور به شمار می‌آید.

شهر قدس که تا قبل از تاسیس شهرداری در سال ۱۳۶۸ تحت نام قلعه حسن خان شناخته می‌شد، روستایی کوچک و قلعه مانند در حاشیه جنوب غربی تهران و همجواری شهرداری منطقه ۹ و ۱۸ بود، در یک جبهه آن کاووسیه و در جبهه غربی آن سرخ حصار قرار داشت، از آثار تاریخی شهر قدس می توان به تپه کاووسیه مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد در محله کاووسیه امروزی اشاره کرد که آثاری همچون تابوت مردی مومیایی در آن کشف شده است، از دیگر آثار تاریخی شهر قدس، امامزادگان ابوالحسن و ابولحسین معروف به امامزاده حضرتین از فرزندان امام موسی کاظم (ع) هستند که بر دو تکه سنگ در جوار مرقد مطهر این امامزادگان نوشته شده‌است "مرقد مطهر سلاله عصمت و طهارت امامزاده ابوعبدالله الحسین فرزند موسی، مرقد مطهر سلاله عصمت و طهارت امامزاده ابوالحسن علی فرزند محمد".

حمام قلعه که قدیمی ترین حمام شهرقدس است و بنای آن برای دوره قاجار است، نهرفیروز بهرام به قدمت هزاره سوم پیش از میلاد، قبرهای سر خیابان عمارت و قبرستان ابتدای خیابان چمن از دیگر آثار تاریخی قدس است که قدمتی قاجاری دارند، از باغات معروف این شهر می توان به باغ شازده، باغ اختری، باغ سرهنگ و باغ انگوری اشاره کرد.

دشت شقایق ملارد؛ چادری سرخ بر سر زمین

کاش یک دم بگذری از اختر آباد کویر   فصل غوغای شقایق، در بهار شهریار (حشمت الله اسحاقی)

دشت شقایق ملارد در دامنه های منطقه اخترآباد، زمینی یکسره سرخ است که در بهار چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند، نقاش عالم، رنگهای این دشت را متفاوت از دیگر دشتها ترکیب کرده و منظره ای را به وجود آورده که یکبار دیدنش بسیار ارزشمند و به یاد ماندنی است.

در فصل بهار و با کاهش دما، دامنه کوه ها و تپه های زیبای اختر آباد ملارد به وسعت چندین هکتار پوشیده از گل های شقایقی می شود که سرخی آن از دور دستها نیز قابل مشاهده است، آنچنان که گویی چادری سرخ بر روی دشت کشیده شده است، دشت شقایقهای وحشی ملارد یکی از دشتهای شقایق نادر در جهان است که در دامنه جنوبی کوه های جارو واقع شده و می تواند در فصل بهار به ویژه در اردیبهشت هر سال طبیعتگردان بسیاری را به سوی خود جذب کند.

در این منطقه علاوه بر دشت شقایقها، بیش از ۳۰ رشته قنات جاری است و بیش از۲۰ اثر تاریخی فرهنگی وجود دارد، در مجموع یکی از جاذبه های گردشگری ملارد در فصل بهار این دشت است که اگر به آن بها داده شود و با همکاری تمامی مسئولان و رسانه ها در حد کافی معرفی شود، مانند دشت لاله های واژگون استان چهارمحال و بختیاری و باغ لاله گچسر جاده چالوس، شهره خوبی پیدا می کند و می توان بهره فراوانی از توسعه گردشگری در این منطقه به نفع مردم این شهرستان برد.

روستاهای دورافتاده اخترآباد به واسطه این دشت می تواند به روستاهای هدف گردشگری تبدیل شده و هر ساله مسافران زیادی را در خود اسکان دهد، این منطقه در ۴۰ کیلومتری غرب شهریار و ۲۵ کیلومتری جنوب غرب شهر صفادشت واقع است و می تواند با توجه بیشتر مسئولین یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری شهرستان ملارد تبدیل شود، اطلاع رسانی گسترده تر، وجود راهنمایان گردشگری، احداث امکانات و تسهیلات رفاهی در محدوده دشت شقایق و... می تواند در جذب بیشتر ایرانگردان و جهانگردان و حتی توریستهای خارجی در بهترین فصل گردشگری ایران تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.

قلعه دهشاد شهریار با قدمت 200 ساله

قلعه دهشاد در روستایی به همین نام، در 10 کیلومتری شرق شهریار و در محدوده شهر باغستان واقع است، این قلعه با قدمت بیش از 200 ساله خود یکی از قلعه های متعدد شهرستان شهریار است که از اغلب آنان چیز زیادی باقی نمانده است، دیوار قلعه دهشاد تقریبا سالم مانده و قلعه هنوز مسکونی می باشد، این قلعه به سبک معماری اوایل دوره قاجار ساخته شده است و ابعاد آن 100 در 100 متر، به شکل مربع است  و در چهار گوشه آن برج دیدبانی قرار دارد.

امامزاده بی بی سکینه

امامزاده بی بی سکینه دختر گرامی امام موسی کاظم (ع) و خواهر بزرگوار امام رضا (ع) است که در 40 کیلوتری غرب شهریار در کنار جاده ترانزیتی ملارد - اشتهارد و در دهستانی به نام بی بی سکینه واقع است، این امامزاده با توجه به کرامات فراوانش و صفا و معنویتی که در آن موج میزند از گذشته های دور مورد توجه مردم بوده و از آن در کتب قدیمی نام برده شده است و هم اکنون نیز هر ساله پذیرای بیش از یک میلیون زائر از سراسر کشور است.

ساختمان اصلی بقعه با نمای خارجی سنگ و فضای داخلی آن به طور کامل آینه کاری بوده و بسیار اعجاب بر انگیز است، ضریح آن نقره ای و طلا کوب بوده و گنبد کاشی و دو گلدسته دارد، زایر سرایی با 15 اتاق در کنار این امامزاده وجود دارد.

درباره نحوه درگذشت بی بی سکینه در کتب کنزالانساب و همچنین در کتاب بهرالانصاب آمده است که: فرزندان امام موسی کاظم (ع) عبدالرحمن، زید، سلیمان، حمزه و سکینه خاتون در ولایت زهر آب افتادند، عبدالرحمن و زید را در پلنگ آباد و سلیمان را کوشک آباد و سکینه خاتون بنت امام موسی کاظم (ع) را در شهر آباد شهید کردند، خارجیان مرد آباد از عقب آمدند، در شهر آباد چشمه ای بود پر آب که حضرت سکینه خاتون خود را در میانه آب افکند و غایب شد.

تپه و قلعه جوقين

می درخشد در دل تاریک اعصار و قرون    تپه جوقین، نشان افتخار شهریار (حشمت الله اسحاقی)

تپه جوقین از جمله آثار باستانی دوران ساسانی در شهریار است که چون نگینی بر بستری از گل و گیاه آرمیده است، قلعه ای کهنسال و افسانه ای که علاوه بر اینکه یکی از کهن ترین آثار باستانی منطقه به شمار می آید، یکی از ناشناخته ترین آنان نیز هست، قلعه ای عظیم که با همه عوامل ویرانگر مقابله کرده و با عظمت و شکوه دیرینش استوار مانده است.

در این قلعه تاریخی که بخشی از آثار باستانی به دست آمده از آن در موزه ایران باستان نگهداری می شود، هنوز حفاری و کاوشهای باستان شناسانه در مراحل اولیه است، تپه جوقین یکی از مهمترین و بزرگترین بناهای خشتی منطقه است که برج و باروهای آن و مصالح و خشت های استفاده شده در آن آثار معماری پیش از اسلام را نشان می دهد.

نام جوقین بنا بر برخی گفته ها برگرفته از نام بهرام چوبین سردار و قهرمان ملی ایران در عهد خسرو پرویز ساسانی است که بعدها در دوره یزدگرد سوم رونق گرفته و مورد استفاده بوده است، تپه جوقین و قلعه دیگری که در مرکز روستای قدیمی جوقین واقع است را نیز به همین دلیل به بهرام چوبین نسبت می دهند، افسانه های بسیاری در مورد این اثر باستانی، گنج های موجود در آن و... توسط مردم محلی نقل می شود که جمع آوری و توجه به آنها جدا از مسایل باستان شناسانه، از نظر اسطوره شناسی و مردم شناسی حایز اهمیت است.

قره تپه شهریار با قدمت 5000 ساله

قره تپه در 36 کیلومتری جنوب غرب تهران و از نظر جغرافیایی در جهت مخالف چشمه علی قرار گرفته است و کاوش های انجام شده تشابه این دو تمدن باستانی را از لحاظ قدمت نشان داده و سابقه سکونت در آن را چهار هزار و 500 تا پنج هزار سال پیش از میلاد تخمین می زند.

بر اساس کاوشهای انجام شده در منطقه، آثاری از جمله ابزار ها و اسلحه های سنگی، چخماق، و اشیای سفالی قرمز رنگ با نقش و نگار در آن کشف شده است، کشف تعداد زیادی پیاله و کاسه سفالی با شکل ها و اندازه های مختلف و با طرح ها و نقش های گوناگون، حکایت از رونق سفالگری در منطقه داشته و از این جهت با شهر سوخته قابل مقایسه است، بیشتر آثار باستانی مکشوفه در قره تپه به موزه های کشور انتقال یافته و هنوز فعالیتهای اکتشافی بر روی آن ادامه دارد.

تخت کیکاوس

تخت کیکاوس در حدود 18 کیلومتری شهر شهریار و 8 کیلومتری ملارد در روستای بیدگنه قرار گرفته است که به دوران ساسانی باز می گردد، این اثر که در 12 کیلومتری غرب تخت رستم واقع است جایگاه مقدسی برای برگزاری آئین های مذهبی در دوران باستان بوده و شامل سه بنا است که هر سه در پای یک تپه بلند به ارتفاع 100 متر قرار گرفته اند.

این تپه به شکل تیغه ایست که در دشت پیش رفته و در نوک آن سکویی به شکل ذوزنقه به اضلاع 10 و 11 و 8 متر وجود دارد و دسترسی بدان از طریق راهی عریض در دل کوه که به قسمت جنوب سکو منتهی می شود امکان پذیر است، این بنا از سنگ هایی که با ملات مخصوصی از گچ به هم متصل شده اند ساخته شده است.

چهار طاقی تخت کیکاوس در پای بنا قرار دارد و نقشه آن به شکل مربع است، با درگاهی در شمال به عرض 230 سانتی متر و دیوارهایی به قطر 77 سانتی متر، به طور کلی در شمار چهار طاقی های عهد ساسانی طبقه بندی می شود.

تخت رستم

اثر باستانی تخت رستم که یکی از آتشکده های مهم منطقه در دوران ساسانی بوده است در دهستان جوقین و در حدود 20 کیلومتری غرب شهریار، در کنار روستای قجر تخت رستم واقع است، "آندره گودار" در کتاب خود درباره این اثر گفته است: "نمای کلی تخت رستم مانند سایر بناهای مشابه است که در مذاهب و کیش های باستانی وجود داشته است، هدف از ساخت این بنا انجام مراسم آتش در آن بوده است که فقط موبدان زرتشتی بدان راه داشته اند."

در این آتشکده، آتش در حجره های وسط محوطه مدور سنگی روشن بوده است که در شب از حدود 150 کیلومتری در معرض دید قرار داشته است، در قسمت پائین کوه یک سکو و یک بنای کوچک وجود دارد این بنای کوچک که در 15 متری سکو قرار دارد و تقریبا سالم مانده است سقف کوتاهی دارد، فاصله راس گنبد آن تا سطح زمین 238 سانتیمتر بوده و دارای دو مدخل با طاق هایی به سبک معماریهای پیش از اسلام است.

تخت رستم امروزه نیز تا حدود زیادی تقدس خود را حفظ کرده است و مردم محلی در مراسم و اعیاد ملی، جشنهای محلی را دور این بنای باستانی برگزار می کنند و به خصوص در روز سیزده نوروز در باغهای اطراف تخت رستم جشن هایی را برگزار کرده و پس از صرف ناهار همگی در کنار این کوه باستانی- آیینی جمع شده و مردان محلی اقدام به چوب بازی و رقص محلی می کنند.

برپایی اولین موزه غرب استان تهران در شهریار

موزه از جمله اماکن فرهنگی است که با نگهداری و در معرض دید قرار دادن اشیای تاریخی، باستانی و عتیقه، به معرفی قدمت و تاریخ کهن هر مملکتی و منطقه ای می پردازد که از این منظر نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری در جذب گردشگران داخلی و خارجی و رونق صنعت گردشگری دارد.

در این راستا، رئیس دفتر میراث فرهنگی شهریار در زمینه اقدامات صورت گرفته جهت معرفی آثار باستانی و گردشگری این شهرستان، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: موزه شهرستان شهریار در سه بخش تاریخی، هنرهای سنتی و صنایع دستی و مردم شناسی با جذب بیش از ۲۸۰ اثر تاریخی وصنایع دستی با قدمت هفت هزار ساله به عنوان اولین موزه غرب استان تهران طی سالجاری راه اندازی و احیا شد.

ستایش راد گفت:  این موزه جهت بازدید رایگان عموم شهروندان و مهمانان نوروزی همه روزه در ایام تعطیلات نوروز از ساعت 9:30 لغایت ۱۷ به آدرس شهریار، شهرک وائین خیابان میلاد سوم، پلاک ۲۲، میزبان علاقمندان فرهنگ و هنر است.

رونمایی از قرآن 400ساله در موزه شهریار

چندی پیش و با حضور مسئولان استانی و شهرستانی قرآنی نفیس با قدمت بیش از 400 سال، سه تابلوی نقاشی تاریخی با محتوای حماسه عاشورا، قیام مختار و خونخواهی امام حسین (ع) که از سوی افراد خیر اهدا شده بود، در موزه شهریار رونمایی شد، در این مراسم فدایی، مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری تهران، ائمه جمعه، نماینده مردم شهریار، قدس و ملارد در مجلس شوراری اسلامی، فرماندار شهرستان شهریار و جمعی دیگر از مسئولان حضور داشتند.

بازدید مسئولان سه قوه کشور از موزه فرهنگ و هنر شهریار

اطلاع رسانی درباره جذب سه اثر گرانبهای تاریخی از آثار استاد خلیلی که متعلق به ۱۵۰ سال پیش بوده و از دوره قاجاریه به جای مانده است، منجر به اشتیاق مسئولان برای بازدید از این موزه شد، به نحوی که تاکنون بسیاری از مسئولان برای بازدید این آثار به شهریار آمده اند، مقامات استانی و کشوری از سه قوه قضائیه، مقننه و مجریه از جمله حجت الاسلام محمدمهدی انصاری معاون سیاسی امنیتی استانداری قم، آیت الله سیدجعفر شبیری زنجانی رئیس شعبه ۱۵ دیوان عالی کشور، رئیس سابق موزه ملی ایران و... از جمله مسئولانی بودند که از موزه شهریار بازدید بعمل آورند.

گزارش از مهدیه رضایی

کد خبر 2021035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha