۱۱ تیر ۱۳۸۴، ۱۶:۴۷

رييس جمهوري كشورمان در جمع خبرنگاران در قم: (2)

نقد حاكميت مهمترين دستاورد دولت من است// علاقمندم كار فكري خود را در مركز گفت وگوي تمدنها متمركز كنم

نقد حاكميت مهمترين دستاورد دولت من است// علاقمندم كار فكري خود را در مركز گفت وگوي تمدنها متمركز كنم

سيد محمد خاتمي رييس جمهور گفت: در دوره فعاليت دولت من اين ذهنيت به وجود آمد كه قدرت، امري مردمي است و حاكميت بايد به مردم پاسخگو باشد و نقد حاكميت با آزادي صورت بگيرد.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، خاتمي كه در حاشيه افتتاح طرح توسعه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) با خبرنگاران گفت وگو مي كرد در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه مهمترين دستاورد دولت شما چه بوده است، اظهار داشت: من در زمينه سياسي و فرهنگي اين ذهنيت را در جامعه ايجاد كردم كه قدرت امري مردمي است كه در ميان ملت نقض پذير است و مردمسالاري و حاكميت مردم بر سرنوشت خويش، احساسي است كه از آن مي توانم به عنوان بزرگترين دستاورد خود ياد كنم.

وي افزود: شما در جريان همين دوره از انتخابات ديديد كه همه به دنبال جلب نظر و توجه مردم بودند زيرا مردم را تعيين كننده مي دانستند و من تلاش كردم تا در تحقق اين ذهنيت مردم موثر باشم. در زمينه دستاوردهاي اقتصادي نيز كارهاي ارزشمندي صورت گرفت كه پايه هاي يك جهش اقتصادي و علمي در كشور فراهم شده است.

رئيس جمهور جلب سرمايه گذاري خارجي، كسب اعتماد نسبت به ايران و تاثيرگذاري موثر در ذهنيت افكار جهاني كه بعد از انقلاب عليه ملت ايران ايجاد شده بود و ايران را به بدترين شكل معرفي مي كردند، از مجموعه كارهايي است كه در دولت من صورت گرفته است البته نقصهايي نيز وجود دارد كه بايد آنها را در كنار دستاوردها با هم ديد.

خبرنگاري از خاتمي پرسيد چه كارهايي دوست داشتيد در دوران رياست جمهوريتان انجام بدهيد كه موفق نشديد و وي پاسخ داد: خيلي كارها داشتم كه عملي نشد اگر به شعارهاي من دقت كنيد مي بينيد درصد قابل توجهي از آنها عملي نشده است حالا يا ناشي از نقص برنامه ريزي بوده يا موانعي بوده كه ايجاد گرديد كه برخي مباحث مخدوش شد مثلا در زمينه آزاديها از يك طرف تصوير غلطي از آزادي ايجاد كردند و به آن دامن زدند كه آزادي يعني ولنگاري و از طرف ديگر هم آزادي واقعي به معناي مصون بودن جامعه از اظهارنظر و نقد قدرت كه متاسفانه آنگونه كه مي خواستم با موفقيت انجام نشد گرچه در اين زمينه گامهاي بزرگي برداشته شد.

خاتمي در ادامه افزود: خوشبختانه مواضعي كه در يك سال ونيم اخير، رئيس محترم قوه قضائيه داشتند بسيار اميدواركننده بود و آن امنيت براي فكر كردن، بيان كردن و امنيت براي نقد قدرت و مصونيت داشتن در دفاع از حقوق كساني كه قدرت را نقد مي كنند، خواسته هايي است كه آقاي شاهرودي و من بر آن تاكيد داريم.

وي خاطرنشان كرد: وقتي قانون اساسي مي گويد همه اتهامات سياسي و مطبوعاتي بايد در دادگاه صالحه و با حضور هيات منصفه برگزار شود، معناي آن اين است كه طرف همه مسايل مطبوعاتي و سياسي، دولت است و دولت بر همين اساس امنيت كسي را كه به نقد قدرت مي پردازد با تشكيل هيات منصفه تضمين مي كند چرا كه اين هيات منصفه در واقع همان افكار عمومي است و دادگاه صالحه نيز در شكل علني براي احقاق حق يك فرد اهل نظر و تحليل در مقابل قدرت كه محل تمركز امكانات است، مي باشد.

خاتمي گفت: اين اصل بايد اجرا شود و البته معتقدم در خيلي جاها نه تنها اجرا نشد بلكه عليرغم تلاشهايي كه كرديم با برخوردهاي خوبي هم همراه نشد.

رييس جمهور اظهار داشت : اميدوارم اين اصول عملي شود زيرا اينكه هر كاري بخواهد بشود و ما قبول نكنيم كه در چارچوب قانون انجام شود قابل قبول نيست مثلا مسايلي مانند آنكه در بخشهايي از وزارت اطلاعات در زمان قبل مي گذشت و در قالب قتلهاي زنجيره اي اجرا شد به دليل پيگيري قاطعانه دولت من ديگر امكان ندارد در اين مملكت رواج پيدا كند و اميدوارم بتوانم در آخرين لحظات مسئوليتم در دولت يك كار ديگر بكنم و آن اينكه تشكيلات و سازماندهي تخريب افراد براي ايجاد جنگ رواني در جامعه و تاثيرگذاشتن برنظر مردم آن هم با استفاده از امكانات عمومي و بيت المال و با اطلاعات و برنامه ريزي را مشخص كنم از كجا بوده است تا بلكه بتوانيم اگر ريشه آن هم كنده نمي شود امكان تاثيرگذاري در جريانات اجتماعي آينده را همچنان كه تاثيرگذاري قتلهاي زنجيره اي از ميان رفته است، از بين ببريم.

وي درباره تخلفات سازمان يافته ايام انتخابات نيز گفت: بنا بر اين بود كه ما اين انتخابات را به خوبي و سلامتي برگزار كنيم و من معتقدم كه جلوي تخلفات را گرفتيم اما با روند بداخلاقي و تخريبي روبرو شديم كه اطلاعات آن اكنون جمع آوري شده كه انشاءالله خدمت رهبري و رييس قوه قضائيه ارائه خواهد شد.

خاتمي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه بعد از پايان رياست جمهوري به كجا مي رويد نيز اظهار داشت: البته من در جلسه اي با خبرنگاران دغدغه هاي جدي خود را مطرح خواهم كرد، اما علاقمندم كار فكري خود را پس از رياست جمهوري در مركز گفت وگوي تمدنها متمركز كنم.

خاتمي در پايان تاكيد كرد: در آينده به دنبال تقويت مديريت ها و در راه ايجاد زمينه مناسب براي توليد و توسعه علوم نوين در ايران به كار و تلاش خود ادامه خواهم داد.

کد خبر 202105

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha