۲۹ اسفند ۱۳۹۱، ۱۴:۵۱

اخبار کوتاه/

بخش ایزوله تنفسی در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج افتتاح شد

بخش ایزوله تنفسی در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج  افتتاح شد

یاسوج – خبرگزاری مهر: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: برای نخستین بار بخش ایزوله تنفسی بیمارستان شهید بهشتی در کهگیلویه و بویراحمد افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اورنگ ایلامی، افزود: این بخش با 9 تخت بیمارستانی به مرحله بهره برداری رسیده است.

وی بیان داشت: این بخش مجهز به دو دستگاه تهویه و فشار منفی بوده و ذراتی با قطر یک میکرون را نیز جذب می کند.

ایلامی افزود: بیماری بر اساس شدت واگیرداری و میزان مرگ و میر، به چهار سطح تقسیم می شود که برای سطوح سه و چهار، نیاز به شرایط ایزوله وجود دارد.

وی افتتاح این بخش را در کاهش سرایت بیماری هایی مانند سل و آنفلوانزای پرندگان موثر دانست و اظهار داشت: با ایجاد شرایط ایزوله، علاوه بر کاهش خطر ابتلای سایرین به بیماری، میزان ایمنی و سلامت کارکنان محیط های درمانی نیز افزایش می یابد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار داشت: برای تخریب اولیه، بازسازی ثانویه و تجهیز بخش ایزوله تنفسی، 180 میلیون تومان هزینه صرف شده است.

ایلامی تصریح کرد: برای دو تخت از مجموع 9 تخت این بخش، شرایط ایزوله به صورت 100 درصد در نظر گرفته شده است.

وی افزود: بخش ایزوله تنفسی بیمارستان شهید بهشتی با خدمات ویژه تجهیز شده و در این اقدام، آمادگی مواجهه با بیماری های مسری، ایجاد شده است.

جشن تجلیل از پرستاران نمونه استان، برگزار شد

جشن تجلیل از پرستاران نمونه کهگیلویه و بویراحمد با حضور استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در سالن اجتماعات آزمایشگاه مرجع استان برگزار شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این مراسم گفت: برگزاری جشن روز پرستار، در کنار تجلیل از این سفیدپوشان بی ادعا، فرصت مناسبی برای انتقال فلسفه نامگذاری این روز به جامعه است.

حسین صابری افزود: تلاشگران عرصه بهداشت و درمان مصداق نیروهای نظامی هستند و اگرچه فرماندهان این سپاه، پزشکان هستند، اما اجرای عملیات و دستیابی به هدف، تنها با همکاری پرستاران امکان می یابد.

وی با بیان اینکه انسانهای بسیاری در طول تاریخ با مظلومیت به شهادت رسیده، اما پیام قیام کربلا تاکنون استمرار داشته است، اظهار داشت: پیام رسان حقیقی تجلی انسانیت در صحنه کربلا که با درایت، آن را به گوش جهانیان رسانید، حضرت زینب(س) بود و امروز وظیفه انتقال این ارزش های والای انسانی به جامعه، بر عهده پرستاران است.

صابری با تاکید بر نجات جان هر انسان به منزله نجات جان بشریت، تصریح کرد: دلسوزی پرستاران، در کنار دشواری های ارائه خدمت در محیط های بیمارستانی، نشان از الگوبرداری صحیح پرستاران از میراث دار صحنه کربلا دارد که قابل تقدیر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در این مراسم گفت: نگهداری از بیماران، خدمتی است که با روش های مادی قابل توصیف نبوده و باید به عنوان خدمتی معنوی به آن نگریسته شود.

حسام الدین نبوی زاده افزود: امیدواریم بتوانیم به نحو شایسته از خدمات شبانه روزی این تلاشگران عرصه ایثار تقدیر کنیم.

وی با اشاره به قانون ارتقاء بهره وری برای پرستاران بالینی،  اظهار داشت: برخی بیمارستانهای استان از محل درآمد اختصاصی، به اجرای این قانون پرداختند و اجرای آن در تمام بیمارستان های استان از مجاری قانونی، در حال پیگیری است.

نبوی زاده تصریح کرد: در این طرح 35 میلیون ایرانی بالای 30 سال مورد پایش سلامت قرار گرفته که اجرای طرح مستلزم همکاری جامعه پرستاری کشور است.

وی با بیان اینکه پرستاران کهگیلویه و بویراحمد نیز همگام با جامعه پرستاری کشور در اجرای طرح پایش سلامت ایرانیان مشارکت دارند، اضافه کرد: با ثبت قد، وزن، فشارخون و سایر شرایط جامعه هدف، کارت سلامت آنان تکمیل شده و خدمات رسانی در مراکز درمانی کشور سرعت می یابد.

اهدای خون 70 نفر از ساکنان بخش پاتاوه به بیماران نیازمند

مسئول مركز بهداشتي، درماني درجه یک شهری پاتاوه گفت: در اقدامی خداپسندانه که با همکاری امام جمعه شهر پاتاوه صورت گرفت، 70 نفر از اهالی این شهر در مركز بهداشتي، درماني پاتاوه حضور یافته و خون خود را به بیماران نیازمند، اهدا کردند.

قاسم شریفی افزود: با توجه به آغاز فصل سفرهای نوروزی و احتمال بروز سوانح جاده ای، نیاز به خون در کشور افزایش می یابد که با این اقدام شهروندان پاتاوه، بخش مهمی از این نیاز در یاسوج تامین شد.

وی با بیان اینکه پس از هر حادثه مدتي طول مي ‌كشد تا سيستم ‌هاي مختلف بدن كمبود خون از دست رفته را جبران کنند، افزود: در اين مدت بدن متحمل عوارض جبران ‌ناپذير می شود که در صورت که در صورت وجود مشکلاتی مانند آسيب تنفسي يا زخم عميق در بدن، تامين خون دشوارتر می شود.

شریفی با تاکید بر فوری بودن نياز به خون در اغلب موارد، اظهار داشت: به رغم پیشرفت های دانش بشر، تاکنون جایگزینی برای آن پیدا نشده و تنها راه، استفاده از خون افراد نیکوکار برای تامین نیاز بیماران است.

مسئول مركز بهداشتي، درماني درجه یک شهری پاتاوه، اضافه کرد: با معاینه پزشکی اهداکنندگان خون و انجام آزمایش بر روی خونهای اهدا شده، فرد از وضعيت سلامت خود باخبر شده و در صورت وجود مشكل، با درمان به موقع از وخامت بیماری پیشگیری می کند.

شریفی با اشاره به تاثیر اهدای خون در گردش خون، تصریح کرد: با اهداي خون، تعداد زيادي از سلول‌ هاي خوني پير از جريان خون خارج شده، مغز استخوان سلول‌هاي خوني تازه وارد عروق بدن شده و از عوارض غلظت خون نیز پیشگیری می شود.

وی یادآور شد: ايجاد حس رضايت قلبي، نجات جان انسان ها، شکرانه سلامت و مزاياي روحي و معنوي اهدای خون، از جمله دلایلی است که اهداکنندگان خون را به انجام مجدد این عمل ترغیب می کند.

اندازه گیری فشارخون دانش آموزان دارای اضافه وزن در هفته سلامت92

سرپرست مركز بهداشت شهرستان كهگيلويه با اشاره به برگزاری نشست برنامه ریزی برای هفته سلامت سال 92، گفت: در این هفته فشارخون دانش آموزانی که دارای اضافه وزن هستند، سنجیده می شود.

محمد هاشم طاعتي افزود: برگزاری کلاس آموزشی نقش تغذیه در کنترل فشار خون، برگزاری کلاس بازآموزی برای پرستاران و کارشناسان مراکز بهداشتی و درمانی، هم چنین برپایی چادر سلامت، از جمله برنامه های مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه برای برگزاری هفته سلامت 92 است.

وی با تاکید بر لزوم ارائه برنامه‌های آموزشی برای آگاهی‌بخشی به اعضای جامعه و مزایای توجه به قدامات پیشگیرانه، اظهار داشت: تشدید نظارت بر اماکن توزیع مواد غذایی و بوفه‌های مدارس، حذف نکمدان در رستوران‌ها، اندازه گیری فشارخون صاحبان اصناف در قالب کلاس‌های آموزشی پیشگیری و کنترل فشار خون، از دیگر اقدامات پیش بینی شده برای هفته سلامت است.

طاعتی یادآور شد: اجرایی شدن برنامه‌ها و دستیابی به اهداف برگزاری آنها، تنها با حضور و مشارکت مردمی و تعامل سازمان‌ها و ادارات به دست آمده و اداراتی مانند آموزش و پرورش، کمیته امداد، بهزیستی و دانشگاه‌ها، نقش موثری در زمینه اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی جامعه دارند.

ظروف یک بار مصرف سرطان زا هستند

کارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: اگرچه ظروف یکبار مصرف سرطان زا هستند اما عده زیادی برای صرفه جویی در وقت، از آن ها استفاده می کنند.

نجمه نعمت پور ابیان داشت: ظروف یک بار مصرف، دارای درجات مختلفی بوده و تعدادی از آن‌ها مورد تایید مراجع بهداشتی است.

وی تهدید سلامت شهروندان و مضرات زیست محیطی را دلایل مهم ممنوعیت استفاده از ظروف یک بار مصرف عنوان کرد و افزود: این ظروف در تماس با حرارت و چربی، موجب ابتلای مصرف کنندگان به سرطان می شود.

نعمت پور با تاکید بر عدم مصرف نوشیدنی های داغ مانند چای و قهوه در ظروف یک بار مصرف، تصریح کرد: نوشيدني‌هاي سرد نیز در این ظروف، محیط زیست را تهدید می کند.

این کارشناس بهداشت محیط، تاکید کرد: بهتر است مردم برای توزیع نذورات خود در ظروف يك بار مصرف، از نوع گیاهی آن استفاده کنند.

بهینه سازی دستگاه ها برای عمل به فرامین اقتصاد مقاومتی

مدیرعامل بیمارستان شهید بهشتی، با اشاره به تاثیر بسزای اصول اقتصاد مقاومتی در افزایش کارایی، گفت: حفظ صحیح دستگاه های موجود و بازسازی تجهیزات معیوب و دست دوم، در دستور کار واحد تجهیزات پزشکی بیمارستان قرار گرفته است.

امیر عنبری افزود: با توجه به افزایش هزینه خرید تجهیزات پزشکی، بازسازی دستگاه های دست دوم و استفاده مطلوب از امکانات موجود در اولویت اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت قرار گرفته است.

وی بیان داشت: کارشناسان تجهیزات پزشکی بیمارستان شهید بهشتی نیز بر همین اساس، موظف به شناسایی دستگاه های نیازمند تعمیر و بازسازی آنها شده اند.

مدیرعامل بیمارستان شهید بهشتی، تصریح کرد: در این اقدام، لازم است تمامی دستگاه های استان مورد شناسایی قرار گرفته، ارزش بازسازی آن ها، برآورد هزینه شود و هرکدام که از نظر اقتصادی و فنی قابل بازسازی باشند، در نوبت قرارگیرد.

عنبری یادآور شد: در شرایط کنونی ممنوعیت ورود برخی تجهیزات پزشکی به کشور و گران بودن غیرمنطقی بخشی از این تجهیزات، لزوم اجرای سریع تر این طرح، ضروری است.

ویزیت و درمان 80 نفر از اهالی روستای پیچاب گچساران

سرپرست مرکز بهداشت گچساران با اشاره به حضور تیم پزشکی این مرکز در روستای "پیچاب" گفت: در این سرکشی 80 نفر از ساکنین این روستای صعب العبور، ویزیت شدند.

فرشاد رستمی افزود: با توجه به کوهستانی و صعب العبور بودن روستای پیچاب، مرکز بهداشت شهید علیزاده گچساران برای ارائه خدمات مطلوب تر، علاوه بر خانه بهداشت این روستا، تیمی را برای ویزیت و درمان بیماران روستا اعزم می کند.

وی بیان داشت: در این اقدام، پزشک ومامای همراه تیم سلامت، زنان باردار را ویزیت کرده، پرونده بیماران قابل پیگیری مانند مبتلایان به فشارخون بالا، بیماران دیابتی و اعصاب و روان مورد بررسی قرار گرفته و آموزش های تکمیلی نیز ارائه شد.

سرپرست مرکز بهداشت گچساران، یادآور شد: در راستای تامین سلامت اهالی روستای پیچاب، آب آشامیدنی منطقه مورد کلرسنجی قرار گرفت.

توجه کارکنان بهداشتی، درمانی به ارزش سلامت مردم ضروری است

سرپرست مرکز بهداشت بویراحمد با اشاره به اهمیت ارتقاء کیفیت در خدمات بهداشتی و درمانی، گفت: همه ما موظفیم برای سلامت اعضای جامعه، ارزش ویژه قایل باشیم.

محمدرضا محمدی، با بیان اینکه آغاز سال جدید می تواند گامی برای حرکت به سمت پیشرفت باشد، افزود: با برنامه ریزی صحیح و شناخت نقاط ضعف، می توان به اهداف سلامت در سال آینده دست یافت.

وی با تاکید بر تسلط کارکنان مراکز بهداشتی، درمانی و پایگاه های شهری بر شاخص های بهداشت شهری و روستایی، اظهار داشت: سلامت حق همه افراد جامعه است و همه ما نسبت به هم مسئولیت داریم.

17 درصد از روستائیان گچساران مبتلا به فشارخون هستند

سرپرست شبکه بهداشت و درمان گچساران گفت: 17.1 درصد از روستائیان گچساران مبتلا به فشارخون هستند.

ستار اسدپور افزود: شیوع مشکل فشارخون در میان شهرنشینان گچساران نیز هشت و 9 دهم درصد برآورد شده است.

وی با تاکید بر دغدغه این شبکه برای تامین سلامت مردم که مستلزم برنامه ریزی دقیق است، اظهار داشت: باید آموزش عمومی در مورد کنترل فشارخون و نوع تغذیه جدی گرفته شده و عوامل ابتلا به فشارخون در مراکز شهری و روستایی شناسایی شود.

اسدپور هفته سلامت سال 92 و محوریت مشکل فشارخون را فرصتی مناسب برای آگاه سازی اذهان در خصوص این بیماری دانست و تصریح کرد: با شناسایی دقیق عوامل بومی و برنامه ریزی بر اساس آن، دستیابی به شاخص های سلامت تسهیل می شود.

سرپست شبکه بهداشت و درمان گچساران، یادآور شد: برپایی چادرهای سلامت برای سنجش فشارخون و توده وزنی در محله های شلوغ، سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه در هفته سلامت، ارسال پیامک در ارتباط با شعار سال، تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط در بوفه های مدارس و اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی و برگزاری پیاده روی، از جمله برنامه های شبکه بهداشت و درمان گچساران برای گرامیداشت هفته سلامت سال 92 است.

آغاز به کار رسمی مرکز بستر درمان لیکک از هفته سلامت 92

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی گفت: مرکز بستر درمانی لیکک در هفته سلامت سال 92 به صورت رسمی، آغاز به کار می کند.

علی غفاری اصل افزود: با انتقال کامل مرکز بهداشتی، درمانی شهری لیکک به ساختمان بستر درمان این شهر، گام اصلی و اولیه برای ارائه خدمات مناسب تر به مردم این شهرستان برداشته شده است.

وی بیان داشت: مراحل استخدام پزشک و پرستار مرکز بستردرمانی لیکک به اتمام رسیده و با تجهیز این مرکز به دستگاه های پزشکی، در هفته سلامت سال 92 شاهد بستری شدن نخستین بیمار شهر لیکک در این مرکز خواهیم بود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی، یادآور شد: علاوه بر مساعدت مجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان، نماینده مردم کهگیلویه و چرام در مجلس شورای اسلامی نیز همکاری ویژه داشته است.

کد خبر 2021196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha