۳ فروردین ۱۳۹۲، ۱۲:۵۱

حمل و نقل در سالی که گذشت؛

افتتاح قطعه 4 آزادراه تهران - شمال/ ورود نخستین لکوموتیو داخلی به شبکه ریلی

افتتاح قطعه 4 آزادراه تهران - شمال/ ورود نخستین لکوموتیو داخلی به شبکه ریلی

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: افتتاح قطعه 4 آزادراه تهران - شمال، ورود نخستین لکوموتیو ساخت داخل به ناوگان ریلی، رشد 15 درصدی ترانزیت و انتخاب اپراتور دوم بندر شهید رجایی از مهمترین اخبار حمل و نقل در سال گذشته بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه نوروز امسال، یک قطعه از آزادراه تهران شمال پس از 15 سال به بهره برداری رسید. بر این اساس قطعه 4 آزادراه تهران – شمال بطول 21 کیلومتر حد فاصل مرزن آباد تا چالوس در از 29 اسفندماه زیر عبور رفت تا در آستانه تعطیلات نوروزی ترافیک جاده چالوس را کاهش دهد.

قطعه 1 این آزادراه حدفاصل تهران- شهرستانک هم تاکنون بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که تا پایان سال 92 به بهره برداری می رسد و 60 کیلومتر مسیر تهران- چالوس را کوتاهتر می کند. ساخت قطعه 2 و 3 این آزادراه هم هنوز شروع نشده است و به گفته مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل این مسیر به 3 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد که یک کنسرسیوم در حال مطالعه پروژه است.

افتتاح 54 پروژه زیرساختی در کشور

در اسفند ماه سال گذشته 54 پروژه ریلی، آزادراهی، راه اصلی با اعتبار 30 هزار میلیارد تومان مورد بهره برداری قرار گرفت ضمن آنکه از ابتدای سال 18 پروژه به طول 733 کیلومتر و اعتبار 7 هزار  603 میلیارد ریال به اجرا رسید. این پروژه ها شامل 17 طرح بزرگراه و راه ا صلی به طول 661 کیلومتر و با اعتبار 5 هزار و 753 میلیارد ریال بوده است.

در سال گذشته یکی از مهمترین پروژه های زیرساختی کشور افتتاح آزاد راه کنار گذر شمالی مشهد بود که برای ساخت این آزادراه به طول 72 کیلومتر، 850 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت. همچنین محور بندرعباس-سیرجان به عنوان یکی از مهمترین شریان های حیاتی کشوربه طول 242 کیلومتر به پایان رسید.

براساس این گزارش در دهه فجر سال گذشته 36 طرح و پروژه ریلی آزاد راهی بزرگراهی و راه اصلی به طول 1905 کیلومتر و با اعتبار 22 هزار و 508 میلیارد ریال به افتتاح رسید همچنین سه طرح ریلی به طول 197 کیلومتر واعتبار 3 هزار و 640 میلیارد ریال افتتاح شد که راه آهن میاندوآب - مهاباد به طول 40 کیلومتر و با اعتبار 1705 میلیارد ریال از جمله این پروژه ها بوده است.

راه آهن گرگان- اینچه برون به طول 80 کیلومتر واعتبار 1400 میلیارد ریال که نقش حیاتی در توسعه اقتصادی کشور و ارتباط میان ایران و کشورهای CIS دارد هم از دیگر پروژه هایی است که اجرایی شد.

افتتاح 50 کیلومتر از آزادراه حرم تا حرم

آزادراه حرم تا حرم به طول یک هزار کیلومتر از قم شروع شده و به خراسان رضوی می رسد که مهمترین بخش این آزادراه، مسیر قم- گرمسار است که دولت ساخت این قطعه به طول 150 کیلومتر را آغاز کرده است که تا خرداد ماه سال آینده به بهره برداری می رسد و بنابر گفته احمد صادقی معاون وزیر راه و شهرسازی 50 کیلومتر از این مسیر آماده افتتاح است.

ورود اولین لکوموتیو ساخت داخل به ناوگان ریلی

براساس این گزارس سال گذشته نخستین لکوموتیو تولید داخل کشور وارد ناوگان ریلی شد که تولید این لکوموتیوها براساس همکاری مشترک یک شرکت ایرانی و طرف آلمانی است که 50 درصد آن توسط متخصصان داخلی تولید می‌شود.

شرکت راه آهن جمهوری اسلامی طی قراردادی که با کارخانه تولیدکننده داشته است قرار شده 150 لکوموتیو در این واحد تولید شود. در حال حاضر بسیاری از قطعات مورد نیاز و حتی بازسازی واگن ها در داخل کشور و توسط متخصصان داخلی انجام می شود.

افتتاح فاز اول اتصال همت به کرج

برای حمل مشکل ترافیک آزادراه تهران – کرج به عنوان پرترافیک ترین محور کشور، طرح ساخت ادامه بزرگراه شهید همت تا کرج برنامه ریزی شد که تاکنون 6 کیلومتر از این مسیر با اعتبار 540 میلیارد ریال به افتتاح رسیده است. براین اساس اتوبان شهید همت پس از طی 150 متر به گرمدره متصل می شود و از گرمدره تا کرج  به لاین شمالی آزادراه می رسد.

فاز دوم این طرح به صورت مشارکتی با بخش خصوصی و به طول 8.5 کیلومتر تا میدان امام حسین کرج احداث می شود که می تواند تاثیرزیادی را بر کاهش بار ترافیکی آزادراه تهران – کرج داشته باشد.

ورود 7 رام ترنست به شبکه ریلی

در ابتدای سال گذشته عبدالعلی صاحب محمدی مدیرعامل شرکت راه آهن در گفتگو با مهر گفته بود: امسال 6 تا 7 رام ترنست به شبکه ریلی کشور افزوده می شود و در مسیرهای اصلی قرار می گیرد. مسیرهای پرتردد مشهد، زنجان میانه، یزد از جمله مسیرهایی هستند که این ترانست ها درآن بکار گرفته می شود.

وی با بیان اینکه هریک از این ترنست‌ها ظرفیت جابه‌جایی 340 نفر مسافر را دارد، گفته بود: زمان طی شده از سوی ترنست‌های جدید دو سوم زمان قطارهای فعلی است و زمان 100 دقیقه ای را در 60 دقیقه طی می‌کند.

افزایش 85 دستگاه واگن مسافری

همچنین در آخرین روز از سال گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی 85 دستگاه انواع واگن‌های قطار مسافری وارد ناوگان ریلی کشور با اعتبار 140 میلیارد تومان افزوده شد که تعدادی از این واگن ها بازسازی شده و تعدادی هم به نو بودند. با ورود این واگن ها 5700 صندلی به ناوگان ریلی کشور افزوده شده است.

این واگن‌ها شامل یک رام ریل باس 4 واگن متعلق به رجاء، 24 دستگاه واگن دو طبقه متعلق به رجاء، 15 دستگاه واگن خواب نو متعلق به شرکت نورالرضاء، بازسازی یک رام 10 واگنه خواب متعلق به شرکت وانیاریل، بازسازی یک رام 7 واگنه خواب متعلق به ریل‌ترابر سبا، بازسازی یک رام 10 واگنه واگن‌های اتوبوسی شرکت رجاء و بازسازی یک رام 15 واگنه واگن‌های خواب شرکت قطارهای جوپار است.

بهره برداری از 58 سامانه برخط هواشناسی جاده ای

در سال گذشته سامانه برخط هواشناسی جاده‌ای در 58 گردنه صعب‌العبور به بهره‌برداری رسيد. در این مراسم علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی ابراز امیدواری کرد که در سال 92 تعداد این ایستگاه ها به 100 عدد برسد.

وی گفته بود: تاکنون برای گردنه های جنوب کشور از نظر ایستگاه های هواشناسی پیش بینی خاصی انجام نشده است و باید در آینده برای جاده های غرب کشور هم ایستگاه های هواشناسی درنظرگرفته شود.

چالش های اپراتور دوم بندر شهید رجایی

یکی از چالش هایی که بخش دریایی سال گذشته با آن روبرو شد انتخاب اپراتور دوم برای بندر شهید رجایی بود. از آنجاییکه این بندر یکی از مهمترین مراکز ورود و خروج کالا به کشور به شمار می رود و حجم زیادی تبادلات مالی در آن صورت می گیرد نقش مهمی را در میان بنادر کشور و منطقه ایفا می کند.

برای انتخاب اپراتور دوم، سازمان بنادر و دریانوردی مزایده ای را برگزار کرد که در نهایت یکی از سه شرکتی که در مزایده شرکت کرده بود به عنوان برنده انتخاب شد اما پس از گذشت مدتی، سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد که به دلیل بدهی، این شرکت را کنار گذاشته است که این اقدام موجب بروز مشکلاتی میان شرکت بندری و سازمان بنادر شد و درنهایت سازمان، اپراتور دومی بندر شهید رجایی را به یک شرکت دیگر واگذار کرد.

رشد 15 درصدی ترانزیت

همچنین در 11 ماهه سال 91، 9 ميليون و 722هزار تن انواع كالاهاي نفتي و غيرنفتي از جاده های کشور ترانزیت شد که این رقم برابر با 92 درصد از طريق جاده و 797 هزار تن معادل 8 درصد از طريق راه‌آهن ترانزيت شد كه در مقايسه با مدت مشابه سال 90 ترانزيت جاده‌اي 16 درصد داشت.

بر این اساس 4 ميليون و 342 هزار تن از كالاهای ترانزيت شده مواد نفتي و 6 ميليون و 178 هزار تن از این کالاها مواد غيرنفتي بودند كه بخش عمده ای از آن را مواد سوختی، انواع پنبه، كالاهاي ساختمانی، لوازم خانگی، وسايل نقليه باري و مسافری تشکیل می دادند.

در مجموع در 11 ماهه ابتدای سال 91، بيش از 10 ميليون و 520هزار تن كالا از كشور ترانزيت شد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 15 درصد افزايش را نشان می داد.

کد خبر 2022072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha